WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

NextGEN Facebook: Advanced Sharing Optimization for All Social Websites
[resolved] Plugin is working but when I share a video that is embedded on my site it wont p (12 posts)

  1. curtisonline
    Member
    Posted 1 year ago #

    My site is videosforyoursoul.com

    When I share the page or like it ex: http://videosforyoursoul.com/portfolio/air-orchestra/

    Then it will show a video thumbnail on facebook. But when someone clicks on it then no video plays. Just a blank video box.

    Any suggestions?

    http://wordpress.org/extend/plugins/nextgen-facebook/

  2. JS Morisset
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Yeah, I found the issue -- I forgot to strip the query string from the URL. ;-)

    <!-- og:video:1 --><meta property="og:image" content="http://img.youtube.com/vi/ixredWC9HfQ?wmode=transparent&rel=0/0.jpg" />
    <!-- og:video:1 --><meta property="og:video" content="http://www.youtube.com/embed/ixredWC9HfQ?wmode=transparent&rel=0" />
    <!-- og:video:1 --><meta property="og:video:height" content="360" />
    <!-- og:video:1 --><meta property="og:video:type" content="application/x-shockwave-flash" />
    <!-- og:video:1 --><meta property="og:video:width" content="640" /

    It would probably work if wmode wasn't 'transparent'. ;-)

    Download and install the latest DEV version from http://downloads.wordpress.org/plugin/nextgen-facebook.zip, and let me know if that fixes the problem (it should).

    Thanks,

    js.

  3. curtisonline
    Member
    Posted 1 year ago #

    Same result. Is there some setting I am not doing. I am using everything as default. I have set up an App and am them admin.

  4. JS Morisset
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    The meta tags look good.

    <!-- og:video:1 --><meta property="og:image" content="http://img.youtube.com/vi/ixredWC9HfQ/0.jpg" />
    <!-- og:video:1 --><meta property="og:video" content="http://www.youtube.com/embed/ixredWC9HfQ" />
    <!-- og:video:1 --><meta property="og:video:height" content="360" />
    <!-- og:video:1 --><meta property="og:video:type" content="application/x-shockwave-flash" />
    <!-- og:video:1 --><meta property="og:video:width" content="640" />

    And the FB debugger seems to like it as well...

    https://developers.facebook.com/tools/debug/og/object?q=http%3A%2F%2Fvideosforyoursoul.com%2Fportfolio%2Fair-orchestra%2F

    If the page has already been shared, that could be your problem -- Facebook doesn't change the information it has gathered on the first share of a page. Try sharing another page (or rename the current one).

    js.

  5. curtisonline
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thank you for your help but I am not sure why this was marked resolved. I still have the same exact issue I had when I started and I did everything you said.

    I waited until today when new post happened to try sharing it.

    http://videosforyoursoul.com/portfolio/march-20th-god-created-transit/

    The same thing happens the video won't play.

  6. JS Morisset
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    The Open Graph tags on this page do not look like they are from the NGFB plugin...

    <meta property="og:site_name" content="Videos For Your Soul" />
    <meta property="og:type" content="article" />
    <meta property="og:locale" content="en_US" />
    <meta property="fb:app_id" content="611795355512972" />
    <meta property="og:url" content="http://videosforyoursoul.com/portfolio/march-20th-god-created-transit/" />
    <meta property="og:title" content="March 20th: God Created Transit" />
    <meta property="og:description" content="http://youtu.be/6neVqNfmW7U Say a prayer of thanksgiving for technology today." />
    <meta property="article:published_time" content="2013-03-20T12:30:53+00:00" />
    <meta property="article:modified_time" content="2013-03-11T21:40:35+00:00" />
    <meta property="article:author" content="http://videosforyoursoul.com/author/rcurtis/" />
    <meta property="og:image" content="http://videosforyoursoul.com/wp-content/uploads/2013/03/05.jpg" />
    <meta property="og:image:width" content="480" />
    <meta property="og:image:height" content="360" />

    js.

  7. curtisonline
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thank you for your help.

    My users kept getting sop frustrated with clicking on teh play button and it not playing that I switched to a different plugin and am now just sharing it as a blog post.

    It doesn't look like it should play so when they click on it they are taken to my site.

    I have been fighting with this for days and so need to move on.

  8. damienprybis
    Member
    Posted 1 year ago #

    hi there !

    I faced the same problem and found a fix.

    After anylising how fb handles youtube video with open graph, i found that the og:video meta was using a wrong url style http://www.youtube.com/embed/*** where it should be http://www.youtube.com/v/***

    So I added this :
    $og_video['og:video'] = 'http://www.youtube.com/v/'.$match[2].'';

    after line 1013 of nextgen-facebook.php which contains :
    $og_video['og:image'] = 'http://img.youtube.com/vi/'.$match[2].'/0.jpg';

    now when sharing a post with a video inside it works properly and the video can be played on embed yt player on facebook.

    I'm sure this is not a clean way of doing it and that you'll find a better way of renaming the yt video url for it to get properly embed by facebook on posts.

    do you think you could add this fix to the plugin so it would work in the future in case of updates ?

    thanks a lot for the GREAT WP plugin ;-)
    Damien

  9. JS Morisset
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Thanks for letting me know. I've updated the current DEV version with your suggestion. You can download it from http://downloads.wordpress.org/plugin/nextgen-facebook.zip. Let me know if it works as expected (looks good from my end). ;-)

    Thanks,

    js.

  10. JS Morisset
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #


  11. damienprybis
    Member
    Posted 1 year ago #

    you're welcome ;-)

    i've been posting a few posts including videos, and jetpack shared those on my fb page, and everything seems to work properly :)

    Maybe just one annoying thing, but i believe its a facebook problem. When clcked, the tumbnail on the facebook share expands a little in order to play the video, but it expands a little bit too far - out of the share box.

    Dunno why its doing that, but seems to be a facebook problem and nothing to do with your great plugin :)

    @++

    damien

  12. curtisonline
    Member
    Posted 1 year ago #

    PERFECT!!!

    Thank you so much. This was a Daily Video site so I should have asked my questions a month ago. I am actually done posting videos now until next February. At least now if people go there it will still work great. Than You.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic

Tags