WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

HTML5 jQuery Audio Player
[resolved] Player does not show up on page (34 posts)

  1. boverman
    Member
    Posted 1 year ago #

    inserted short code in new page, but does not show up

    http://wordpress.org/extend/plugins/html5-jquery-audio-player/

  2. Maeve Lander
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Hi Boverman, please can you post a link to your site so I can take a look?

  3. Maeve Lander
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Ok update to the latest version of the plugin, and the problem should now be fixed.

    Please join the conversation over here if this doesn't solve the issue for you. Thanks.

    PS If you like the plugin please give it a rating :-)

  4. richford
    Member
    Posted 1 year ago #

    I'm having trouble here too. Created new page, pasted the short code [hmp_player] on its own in the page, tried under both Visual and HTML tabs - but the page comes up completely blank. In settings it happily accepted the folder and the information I gave it. I have version 1.2 - is this the latest version? Only downloaded it about a couple of hours ago.

  5. Maeve Lander
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    When the player doesn't show up at all it is most likely either a Mime type issue or a JS conflict.

    A mime type issue will be solved by adding the following lines to your htaccess file:
    AddType audio/ogg ogg
    AddType audio/ogg oga
    AddType video/ogg ogv
    AddType video/mp4 m4v

    A JS conflict will need to be identified using a debugger... post any error codes here so we can take a look and try to help.

  6. jwcoffeeman
    Member
    Posted 1 year ago #

    I'm having the same problem. It's just not showing up at all. I'd really like to use this player because it's definitely the best looking one I've seen! I've tried adding the above lines to my .htaccess file but nothing changed.

    Here's the page I'm trying to add it to: http://tjclive.com/40-days-journey/

  7. cesaregl
    Member
    Posted 1 year ago #

    I also dont see any changed with plugin
    I use only this shortcode [hmp_player], insert it in my page

    It global trouble or i made something wrong?

    Also can i use only mp3 file, or i need necessarily add ogg file, when i create play list?

  8. word_ding
    Member
    Posted 1 year ago #

    I am also having this problem. my memes.type file is correct and so is my htaccess file.

  9. Maeve Lander
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Hi guys, I'm pretty sure there is some sort of jQuery conflict causing the player not to display for a small number of users. I can't replicate the error myself, so if you want help fixing this you'll need to use a debugger to isolate the problem and post the findings here so I can look into it and fix it.

  10. twykr
    Member
    Posted 1 year ago #

    I also started off with a blank page - so I dug into the code with Firebug, and the error I originally had was:

    Error: syntax error
    Source File: http://site/page-with-hmp_player-shortcode
    Line: 257, Column: 15
    Source Code:
    rating:,

    So I added single quotes around the $songs->rating output on line 176 of the "index.php" file in the plugin directory. That fixed that issue and the player and list of songs shows up on the page, but nothing played still - next got the generic "$ is not a function" (standard jQuery "oops" error).

    So I further modified the index.php file by:

    * Commenting out the jQuery library call (line 146), since I've already got the latest jQuery running on my WP site, and then
    * Modified the jQuery call prefix on lines 203 and 206 from:


    $(....

    to the standard no conflict replacement:


    jQuery(...

    And now I'm not getting any further errors :)

    FWIW,
    twykr.

  11. word_ding
    Member
    Posted 1 year ago #

    This solution above worked for me.
    BTW WP threw an error with the function "my_admin_scripts()" and my theme having the same named function. Maybe that should be changed to something less generic. I named mine "my_player_admin_scripts()"

    Thanks for the great plugin. Keep up the good work.

  12. word_ding
    Member
    Posted 1 year ago #

    I didn't comment out line 146 BTW.

  13. cesaregl
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thanks a lot for TWYRKR!
    It realy help me!

  14. Maeve Lander
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    @twyker Thanks for identifying the error and providing a fix.

    I have made the corrections in the plugin so an upgrade to version 1.3 should solve this issue of the player not displaying and/or playing the files for users.

    Thanks again for your help with this one! :-)

  15. twykr
    Member
    Posted 1 year ago #

    > @twykr Thanks for identifying the error and providing a fix.

    Glad to help :)

    > Thanks again for your help with this one! :-)

    And thanks to you for a great plugin!

    twykr

  16. mindperson
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hello! I looked through all these entries so I suppose the coding issues are resolved. I added in the scripts to my htaccess file as well but I'm still having troubles...nothing is showing up at all on the page where I would like the player to be.

    I double-checked my file paths on all the mp3s/ogg files as well but no luck.

    Is there something else I should try? Maybe it's the fact that I have an existing theme in place?

  17. Maeve Lander
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    @mindperson

    1. Make sure you have the latest version of the plugin

    2. Check your filepaths to the mp3s/oggs

    3. Make sure the audio files actually play properly on your computer (to rule out issues with the converted files themselves)

    4. Make sure you've added the shortcode on the Page/Post where you want the player to display

    5. Add the mime types to the htaccess file

    6. Try disabling all other plugins to rule out a conflict

    7. Try a activating a different theme like twentyeleven to rule out theme issues

    If none of the above steps help you isolate the error then you'll need to post a link here to the page where the player is so we can take a look.

    Thanks! :-)

  18. Pereira
    Member
    Posted 1 year ago #

    I've done all of the above, EnigmaWeb, still no luck. This is the error I get, from the javascript console:

    Uncaught TypeError: Object [object Object] has no method 'ttwMusicPlayer' /musica-downloads/:109
    (anonymous function) /musica-downloads/:109
    f.Callbacks.o jquery.js:2
    f.Callbacks.p.fireWith jquery.js:2
    e.extend.ready jquery.js:2
    c.addEventListener.B

  19. sara8073
    Member
    Posted 1 year ago #

    I've spent 24 hours reading and re-reading everything about this issue that the internet has to offer, and still no luck!

    I had to alter the index file and change my_admin_scripts() to something less generic just to be able to activate this plugin. Which I find strange, since several people have posted on how to fix this issue, yet several updates have come out without the issue being resolved. But I digress...

    After getting the plugin to work, I've tried all the following:

    1. Made sure I had the latest version of the plugin

    2. Checked my filepaths to the mp3s/oggs

    3. Made sure the audio files actually played properly on my computer (to rule out issues with the converted files themselves)

    4. Made sure I had added the shortcode on the Page/Post where I want the player to display

    5. Added the mime types to the htaccess file

    6. Tried disabling all other plugins to rule out a conflict

    7. Tried the tips suggested by twykr above

    8. Ran a debugger to see if there was a JS problem

    I have no idea what to do next. This seems like a great plugin (so gorgeous!) and I would love to get it working. HELP!

  20. Maeve Lander
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    @sara8073

    Please post a link to the page of your site where you have the shortcode embedded.

    Please also explain your exact issue (I'm assuming its the player not showing up but the thread is getting long and complicated so just want to check!)

    I'll take a look and see if there's anything we can spot that could be causing this issue for you.

  21. sara8073
    Member
    Posted 1 year ago #

    The page where I'm trying to put the music player is:

    http://sarahemilyparish.com/samples/

    The player is simply not appearing. Sorry I did not clarify! I'm hoping it's a dumb mistake on my part. :) Thank you so much for looking into the issue. This plugin is definitely the best looking music player out there.

  22. Maeve Lander
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    @sara8073

    I've checked out your site and the problem is a jQuery conflict. In your site you have a hardcoded jQuery file of your own. The plugin can't be programmed to kill that, hence the conflict.

    WP themes and plugins should not use their own jQuery files, they should refer to the jQuery files that are included as part of the WP core. If everyone does this then there would be no conflicts.

    The fix: You need to go through your site theme and replace the hardcoded jquery with a call to the WP core jquery.

    In fact, this conflict may well affect other plugins not just this one. If this is beyond your coding knowledge I'd recommend you go back to the theme developer and draw the issue to their attention and request a fix.

    Hope this helps!

  23. sara8073
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thanks so much! I'm definitely going to look into this.

  24. rosenzweig70
    Member
    Posted 1 year ago #

    So I have the player installed and it does work in both posts and pages.

    However the shortcode does not work in a text widget and the snippet <?php wp_hmp_player(); ?> fails to render anything when placed in the theme files.

    Here is a link to the page where it's not showing up:
    http://taylorplasz.com/dev/

    The player has been hardcoded in the sidebar theme file after <ul id="sidebar">, using this: <?php wp_hmp_player(); ?>

    Nothing's showing up. Please help?

  25. originweb
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi all ... just wanted to add something. I was having an issue with the player now showing up ... didn't see anything on the page where the player should be.

    Turns out it was because I had a quote in my Display Settings -> Description.

    I had:
    Listen to Dan's tracks ...

    The 's caused the player not to load.

    I took it out the 's then it worked.

  26. Maeve Lander
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Just wanted to add that in latest version 1.6 have fixed this issue identified by @originweb - apostrophe and other symbols in description field should no longer cause player to break. Thanks for your help

  27. styzer
    Member
    Posted 1 year ago #

    Well, glad others were able to find solutions. It sure gives me hope!

    I placed the shortcode [hmp_player] in a text widget after entering an audio file info in the HTML5 jQuery Audio Player settings. I did use "" quotes and a ! in the Description, but the player wouldn't show. So I took them out, and now the player shows up. Great!

    However, it's not playing. Used absolute links, inserted both file types, it shows, but when I click the play button, nothing happens.

    http://www.herecomethesixers.com/

    Help!

    Andre

  28. styzer
    Member
    Posted 1 year ago #

    Strangely it's working in IE!

    I use FlashBlock as a Firefox add-on to stop all the flash insanity, but I thought the song would still play as a *.ogg file?

    Confused...

    Also, how do we extend the description field so it uses a longer description?

    Thanks for the player, it's all I need it to be, and I can customize it pretty good.

  29. magic_square
    Member
    Posted 1 year ago #

    Just another thought on @originweb's special character problem - using v1.6 the player doesn't show when I use a carriage return in the Description field; happens with Chrome, Safari, Firefox and IE9.

  30. styzer
    Member
    Posted 1 year ago #

    EnigmaWeb? Any fix for this situation?

    The player doesn't play in Firefox, but plays in IE (it's usually the opposite)...

    Could you let us know how to fix that? My client has put his site live and it's kind of embarrassing to not have the player play in FF... It's been like this for 2-3 days now...

    HELP!

    Regards,

    Andre

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic

Tags

No tags yet.