WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

HTML5 jQuery Audio Player
[resolved] [closed] Can't add a song (13 posts)

  1. Draamah
    Member
    Posted 1 year ago #

    I am using the free plugin 1.5 version and get this message when I attempt to add a song. Table 'sum1029908365773.wp_15_hmp_playlist' doesn't exist'
    Turned off all other plugins still the same.

    All links to all required files verified via plugging in the path url in to the browser
    Can you help? thank you

    http://wordpress.org/extend/plugins/html5-jquery-audio-player/

  2. Maeve Lander
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Please send a link to your site where the player is embedded so I can check it out. Thanks.

  3. Draamah
    Member
    Posted 1 year ago #

    You will see. The sample player shows up on the site and short code works. Again can't add a song. Here is the link to the page. Thank You
    http://summomusic.com/wuddhamusic/2012/09/20/wuddha-welcome-home/

  4. Draamah
    Member
    Posted 1 year ago #

    Another note, the player also shows up twice on the page, again without the ability to upload a song. Thanks again for your help.

  5. Maeve Lander
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    @Draamah

    Have checked this out and I think it is caused by the wp table prefix... I'm going to investigate this further today to confirm, and release an updated version of the plugin with this fix and some others. I think this fix will solve your problem, but get in touch here again if it doesn't.

    Thanks for your help in identifying the issue. :-)

  6. Draamah
    Member
    Posted 1 year ago #

    Sounds Great. I do appreciate the work you are doing and the direction it is heading. Keep it up!

  7. Maeve Lander
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Ok I have just released an update which should fix this wp prefix issue. Please update to latest version 1.6 and let me know if it fixed your problem.

    Thanks

  8. Draamah
    Member
    Posted 1 year ago #

    I still have the same error showing up

    Table 'sum1029908365773.wp_15_hmp_playlist' doesn't exist
    after attempting to upload a song.

    I still have duplicate players showing up on the page but neither are functional because I can't upload a song.

  9. Maeve Lander
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Ok guess it wasn't the same wp prefix error then....

    um... well no-one else has reported this error, so it has to be something specific to your site. To fix it, you first need to identify (isolate) the error. Work through the normal steps:
    - disable all other plugins
    - try a theme we know works (like twentyeleven)
    - try deleting then re-installing the plugin
    - run a JS debugger to try to identify any error codes

    Basically the error message you've posted shows it can't find the playlist table in your database. Failing all else, I'd suggest you manually go into the Database via PHPMyAdmin and delete it... then re-install the plugin and see if it can create the playlist properly now that the wp prefix issue has been sorted out in version 1.6

    Let me know how you go...

  10. Draamah
    Member
    Posted 1 year ago #

    I figured a few things out took your suggestions.
    FIXED
    1) it was not the theme
    2) The Data base problem: I was getting the message because your plugin was not mass activated on my multi-site.
    3) The duplicate problem: one plugin was causing the play to duplicate itself. that plugin was "facebook connect" The plugin has been around for a while.

    UNFIXED
    It is not working on firefox ( I have the new java script hmmmm?)
    works on safari, explorer, chorme, iphone

  11. Draamah
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thanks for all your suggestions we are close to figuring out completely

  12. Maeve Lander
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Ok great, sounds like its mostly working... good to know about that multisite issue and the facebook connect issue. Did you find a workaround for either issue?

    Firefox issue... ok try adding the following lines to your htaccess file:
    AddType audio/ogg ogg
    AddType audio/ogg oga
    AddType video/ogg ogv
    AddType video/mp4 m4v

    Let me know how you go

  13. straw94
    Member
    Posted 11 months ago #

    Hi Maeve,

    I have the same kind of issue with the PRO plugin on http://actu.etoilecasting.com/webradio : it's working with the sample song, but when I add a song in the plugin it says "song added" but in the playlist it says "no song added yet".

    I'm trying to add a song for which the mp3 file is online (http://www.etoilecasting.com/media/audios/10620_329983.mp3) and the ogg file already in my media library. What could be the problem ?

    Thanks in advance for your help.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic

Tags