WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Google XML Sitemaps
[resolved] 4.0beta8 404 Error (18 posts)

  1. brohism
    Member
    Posted 2 years ago #

    I've installed the latest beta version on my site, but I'm getting a 404 error when trying to access the sitemap. I've saved my Permalinks settings again, and disabled & enabled the plugin. Still getting the error: http://christiaanconover.com/sitemap.xml

    http://wordpress.org/extend/plugins/google-sitemap-generator/

  2. brohism
    Member
    Posted 2 years ago #

    Any tips? My site is running on nginx 0.8.54.

  3. jaylogan
    Member
    Posted 2 years ago #

    What did you have to do to fix this? I am getting same problem.

  4. brohism
    Member
    Posted 2 years ago #

    I haven't found a fix yet. I've switched back to the old stable release version.

  5. carolm
    Member
    Posted 2 years ago #

    I installed the Version 3.2.6.2 today and it looked as if it's working, but when I tried submitting a sitemap to webmaster tools it said they could only reach Page 404 and the submission failed.

    I'm new to wordpress and websites - can anyone help and tell me what to do?

    carol

  6. karaloko
    Member
    Posted 2 years ago #

    I'm having the same problem, can anyone help us?

  7. DirtyPete
    Member
    Posted 2 years ago #

    I'm getting this too. 404s on root domain.

  8. arnee
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Hi,

    sorry, I havent been able to reproduce this error yet. I've tried many different server and PHP configurations, but it always works. Could somebody of you contact me via himself / arnebrachhold / de so we can debug this issue on your server? Thanks a lot!

    Best regards,

    Arne

  9. brohism
    Member
    Posted 2 years ago #

    Email sent.

  10. arnee
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Hi,

    is somebody else still having this issue?

  11. carolm
    Member
    Posted 2 years ago #

    No problems any more. Thanks. Working well on both sites: :)

    http://www.mysecondmillion.com
    http://addictionrehabnow.com

  12. arnee
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Did you do anything to make it work?

  13. carolm
    Member
    Posted 2 years ago #

    No, I thought it was your magic touch! At least, I don't think I did - I fretted a bit, but otherwise, I wouldn't know what to do anyway.....:)

  14. brohism
    Member
    Posted 1 year ago #

    I found a fix for those still having this issue. Nginx needs to be told to pass requests for sitemap.xml to WordPress for handling, rather than try to serve a static file. Here's what I added inside the Nginx server config:

    location ~* ^(/sitemap).*(\.xml)$ {
      rewrite ^ /index.php;
    }

    It's working perfectly for me now.

  15. balwinder singh
    Member
    Posted 1 year ago #

    Sir,

    Please help me i am also facinng same problem , 404 error , my host is godaddy and linux server. and using version 4.0beta10 for sitem map.

    i am getting 404 error in webmaster tool and following when i check site map.

    XML Parsing Error: no element found
    Location: http://www.theindiapost.com/sitemap.xml
    Line Number 4, Column 1:
    ^

    Regards

  16. brohism
    Member
    Posted 1 year ago #

    @Balwinder Singh,

    It appears to be working fine. I'm getting no error when loading your sitemap.

  17. balwinder singh
    Member
    Posted 1 year ago #

    Dear Brohism, Thanks for your answer, my sitemap is working but i am getting error in webmasters tool 404 error and my tag site map is giving error. Kindly check http://www.theindiapost.com/sitemap-tax-post_tag.xml
    following messgae i got .

    Not Found

    The requested URL /sitemap-tax-post_tag.xml was not found on this server.

    Additionally, a 500 Internal Server Error error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
    Apache Server at http://www.theindiapost.com Port 80

  18. brohism
    Member
    Posted 1 year ago #

    @Balwinder Singh,

    I don't see the location 'sitemap-tax-post_tag.xml' listed in 'sitemap.xml' which leads me to believe XML Sitemaps isn't configured to enable this feed. I'd recommend checking your plugin settings to ensure that tag feeds are enabled. Every single one of the feeds listed in 'sitemap.xml' that I tried worked properly.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic