WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Google XML Sitemap for Videos
[closed] Does not detect videos from a video blog (9 posts)

  1. Keshav Saini
    Member
    Posted 2 years ago #

    I am using a video theme "WTB Video Theme" for my video blog http://video.environmentabout.com but when i try to generate a video sitemap for my blog, following message appears

    Looks like none of your blog posts contain YouTube videos. Please publish a test post containing a YouTube video and regnerate the video sitemap.

    In my opinion, following may be the problem;

    I add the embed code (old one) in a custom box under the post editor as provided by the theme developer. So might be all the plugins looks for the code in wordpress post itself that in my case is not inside the post.

    If this may be the problem, what can I do so that the plugin detects the video embed code from the page instead of post?

    http://wordpress.org/extend/plugins/xml-sitemaps-for-videos/

  2. Amit Agarwal
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    I just check your website and it looks like Videos are getting detected.

    http://www.environmentabout.com/sitemap-video.xml

  3. Keshav Saini
    Member
    Posted 2 years ago #

    I just check your website and it looks like Videos are getting detected.

    http://www.environmentabout.com/sitemap-video.xml

    Thats not the site I was talking about.. That's my main blog

    My video section is at http://video.environmentabout.com

    And when I try to create a video sitemap, it pops up the message I have posted above..

    When I add some embed code in post body, it grabs the code perfectely.. But when I add the code in custom field as required by all video centric theme, it displays the above error message.

  4. Amit Agarwal
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Can you share the sample embed code that you are using to embed this sitemap in your blog posts?

  5. Keshav Saini
    Member
    Posted 2 years ago #

    Can you share the sample embed code that you are using to embed this sitemap in your blog posts?

    I am using the normal object embed code that is provided by youtube

    <object width="600" height="335"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/FS7o4g5kzMM?version=3&hl=en_GB&rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/FS7o4g5kzMM?version=3&hl=en_GB&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="600" height="335" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

    As I wrote earlier, the plugin detects the code only when I add it into the post editor. However, if I add this code into a custom fieldsay "Video", the plugin can't find the code and displays the following message

    Looks like none of your blog posts contain YouTube videos. Please publish a test post containing a YouTube video and regnerate the video sitemap.

    Not only this plugin, but I installed other video sitemap plugins also to confirm the problem and every plugin has the same issue..

  6. Amit Agarwal
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Ah. Currently it is designed to only read videos that are embedded directly into the blog posts.

  7. Keshav Saini
    Member
    Posted 2 years ago #

    Oh. Thanks for the update..

    Will there be support for other video sites like vimeo, google videos, facebook videos etc. in future?

  8. Amy_Beth
    Member
    Posted 2 years ago #

    I have 7 videos displaying on one page: http://ericyoffie.com/videos. And, each video is treated as a separate post. When I run this plugin, I get the result below. Two issues:

    1. Muslim Friends: An Appeal is not a video, nor is it categorized as a video
    2. None of my 7 videos are getting put into the site map.

    Any ideas?

    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
    <!-- Created by (http://wordpress.org/extend/plugins/xml-sitemaps-for-videos/) -->
    <!-- Generated-on="August 17, 2012, 7:25 pm" -->
    <?xml-stylesheet type="text/xsl" href="http://ericyoffie.com/wp-content/plugins/xml-sitemaps-for-videos/video-sitemap.xsl"?>
    <urlset xmlns="http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9" xmlns:video="http://www.google.com/schemas/sitemap-video/1.1">

    <url>
    <loc>http://ericyoffie.com/muslim-friends/</loc>
    <video:video>
    <video:player_loc allow_embed="yes" autoplay="autoplay=1">http://www.youtube.com/v/HStliOnVl6Q</video:player_loc>
    <video:thumbnail_loc>http://i.ytimg.com/vi/HStliOnVl6Q/hqdefault.jpg</video:thumbnail_loc>
    <video:title>Muslim Friends: An Appeal</video:title>
    <video:description>Muslim Friends: An Appeal</video:description>
    <video:publication_date>2011-03-05T02:19:25+00:00</video:publication_date>
    <video:category>Articles</video:category>
    </video:video>
    </url>
    </urlset>

  9. @Amy_Beth, please create your own thread instead of adding on to this resolved thread.

    It's 7 months old, you'll get better results starting your own topic.

    http://wordpress.org/support/plugin/xml-sitemaps-for-videos#postform

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic