WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[Plugin: Google Doc Embedder] Embedded docs not showing on IE (8 posts)

  1. majofa
    Member
    Posted 4 years ago #

    I have been using this great plugin for a couple of months now.
    After the latest update, users have started to complaint about being unable to see the embedded documents if they use IE.
    Firefox and Chrome work fine. The problem is only IE (why I am not surprised?)

    This is a specific link for one of the files: http://linafacr.com/2009/08/16/juegos-nacionales-alajuela-2009-tabla-de-posiciones/

    http://wordpress.org/extend/plugins/google-document-embedder/

  2. k3davis
    Member
    Posted 4 years ago #

    This seems to be an issue with the Google viewer itself, not the plugin that embeds it (see previous thread). Hopefully there will be some updates from Google's end to address this soon.

    For what its worth, the link you provided above loads for me fine in IE. The problem is intermittent, which makes it all the more frustrating. :)

  3. majofa
    Member
    Posted 4 years ago #

    Thanks k3davis.
    After further investigation, we found that the issue only occurs with IE version 8. All other versions load fine.

  4. k3davis
    Member
    Posted 4 years ago #

    I think you'll find that if you change your cookie settings in IE8 to "allow all," it works. Obviously this is not a good solution, but it does seem to indicate a compatibility problem with google's viewer and IE8 in default configuration, which blocks a cookie the viewer now requires.

    (If you get a chance to test this theory on your end, I'd be interested in the results.)

  5. majofa
    Member
    Posted 4 years ago #

    You are absolutely right.
    I checked Internet Options--->Privacy --->Advanced--->Override automatic cookie handling and now IE8 is displaying the embedded files.
    It was not necessary to check Always allow session cookies

  6. Jwerta12
    Member
    Posted 4 years ago #

    I was having this exact same issues as well. I adjusted settings as mentioned by majofa and it now works. Will this always have to be the case?

  7. k3davis
    Member
    Posted 4 years ago #

    I certainly hope not. Sadly it's not related to the plugin, but to the viewer itself. I haven't had a chance yet to check if there is any facility within Google for reporting this issue.

  8. socomoddjob
    Member
    Posted 4 years ago #

    Wow this stinks. Hopefully google fixes this.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic