WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Favicon Generator
Twenty Ten: favicons don't work? (20 posts)

  1. Lordarchway
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi, I've used Favicon Generator on two other WP sites but on a new one I'm building with the Twenty Ten theme it comes out as graphic noise. Any thoughts?

    http://wordpress.org/extend/plugins/favicon-generator/

  2. Brandon Dove
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    I'm sorry that the plugin isn't working for you, but I'm happy to take a look at it for you. Seems like there's something going on with the image to ico code. What kind of image are you trying to upload? Have you tried deactivating all of your other plugins to make sure that there's no other plugin conflicts? Can you give me some additional details about the specific versions of both the Favicon Generator plugin and WordPress that you're running?

    thanks!
    Brandon

  3. Lordarchway
    Member
    Posted 1 year ago #

    HI there. I tried with two or three different images/files. They just appeared as a kind of grey fuzz.I used FG 1.5 on the Twenty Theme with the latest WP version 3.4.2. I didn't try deactivating the other plugins, no, as they are generally more vital to the site than favicons! I'm using Alex Set Favicon now instead which works fine, although it's linked to an image in my library rather than an upload. But, as I said, FG worked fine for me on two other sites. The site in question is called freelancecopywritercambridge.co.uk.

  4. Brandon Dove
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Sorry you had to give up on FG. Like I said, we're interested in fixing issues with the plugin wherever possible. If there's anything we can do to help, let us know.

  5. Lordarchway
    Member
    Posted 1 year ago #

    Well you can always go and look at the code if you can be bothered but ultimately it's not a huge deal, just a bit puzzling and annoying.

  6. Brandon Dove
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    I do want to get to the bottom of this issue as it may be effecting more of our users, so sorry to bother you with a few more questions. In the past, when you used the plugin, were you using it in the same hosting environment? What host are you using for this web site? The thing I'm struggling with is that the code for the plugin hasn't changed in quite a long time. It's totally possible that with updates to PHP, that may be a reason that our code isn't working in your environment. While I wait for you to get back to me with that information, I'll do some testing on hosts that I have access to to see if I find any problems.

  7. Lordarchway
    Member
    Posted 1 year ago #

    Yes, the other sites where it works are on exactly the same hosting setup, a company here in the UK called Low Cost Names. All the sites are brand new. One of my other sites where FG does work is called simonplent.co.uk. THe theme on that one is Polaroid. Hope that helps.

  8. Brandon Dove
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Would you mind sending the images you tried using to brandon at pixeljar dot net so I can test them?

  9. NOD Design
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi,

    We have two WordPress programs. One http://www.thenod.ca/dailydeals displays the favicon on the tab and the URL the way we want it but at http://www.thenod.ca we can't get it working. We managed to have it work when we are in admin on both. Spent a lot of time on this but to no avail. We are using the Centita theme. Any suggestions? Thanks for your time.

  10. Brandon Dove
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    NOD Design, when I go to those sites, I see the favicon just fine. Did you find a solution to the issue you were having?

  11. NOD Design
    Member
    Posted 1 year ago #

    Nothing has been done since. I managed to get the favicon on the tabs on both http://www.thenod.ca and http://www.thenod.ca/dailydeals when I'm logged into admin regardless which internet browser I use.  I got the favicon on the URL and tab on http://www.thenod.ca/dailydeals, and for http://www.thenod.ca internet Explorer windows 7 working.  For http://www.thenod.ca we are using Centita theme and http://www.thenod.ca/dailydeals Twenty Eleven theme. Could it be that http://www.thenod.ca is using a different theme then http://www.thenod.ca/dailydeals explains why it is not working on all web browsers? Can't figure out why. Safari on both websites, only works on the tabs.  Crome on both websites, only works on the tabs.  Firefox it works on both websites URLs and tabs.  Shockingly Simple Favicon and Favicon Generator plugins are installed on both, activated and the settings are the same.  FTP files for the favicon appears to be in the same places on both. May have to do some php coding but so far I have not be successful with that either.

  12. Brandon Dove
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    I read this great article about favicons the other day. It might explain why some browsers are working and others aren't. I did notice when looking at your theme source, that there were two html tags for the favicon. That could be causing a conflict. The url for the favicon generator is working, but the other one isn't. If you can somehow remove the other one, it should work.

    Here's the article if you're interested: Understand the Favicon by Jonathan Neal

  13. NOD Design
    Member
    Posted 1 year ago #

    I read it. Let's hope your solution works. Could you copy and paste the coding you are referring to and then the coding that you are suggesting for which website and I'll try it please? Also which webpage to make the corrections.

  14. Brandon Dove
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    On thenod.ca you have 3 separate links to favicons:
    - http://www.thenod.ca/site3/wp-content/uploads/2013/01/favicon3.gif
    - http://www.thenod.ca/site3/wp-content/plugins/favicon-generator/favicon.ico
    - http://www.thenod.ca/site3/favicon.ico

    The last one is the one that's throwing an error and probably why it's not working in certain browsers.

    On thenod.ca/dailydeals you have two links to favicons:
    - http://thenod.ca/dailydeals/wp-content/plugins/favicon-generator/favicon.ico
    - http://thenod.ca/dailydeals/favicon.ico

    In this case, the second one also throws an error. If you can remove the line of code in both themes that outputs that last favicon call, the favicons should start working. Note, in both themes there is n HTML comment that says <-- Favi -->. Do you have any other favicon plugins active?

  15. NOD Design
    Member
    Posted 1 year ago #

    First, are you referring to making the changes in the header php file? Also, shouldn't I add:

    http://www.thenod.ca/site3/wp-content/uploads/2013/01/favicon3.gif

    to thenod.ca/dailydeals so that they are both coded the same? 

    Then I should remove on both:

    http://thenod.ca/dailydeals/favicon.ico

    Finally, I did not understand what you said:

    Note, in both themes there is n HTML comment that says <-- Favi --> there is no other favicons installed or active.

  16. Brandon Dove
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Yes, the favicon html is probably in the header.php file. The reason that I asked about other favicon plugins is because even though you're using different themes, both themes have the same code in it. You shouldn't need any other favicon code in your header.php file as the favicon generator will take care of adding that for you.

  17. NOD Design
    Member
    Posted 1 year ago #

  18. Brandon Dove
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    No, both should look like this:
    site_url/wp-content/plugins/favicon-generator/favicon.ico

    Like I said, you shouldn't be putting any favicon code in your theme as the favicon generator plugin will add that when your site is requested.

  19. NOD Design
    Member
    Posted 1 year ago #

    Okay thanks. I'll make the changes and see if it works.

  20. NOD Design
    Member
    Posted 1 year ago #

    Okay thanks. I'll make the changes and see if it works.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic

Tags

No tags yet.