WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

FancyBox for WordPress
[resolved] Fancybox not working after last update (6 posts)

  1. BuenoJoe
    Member
    Posted 3 years ago #

    I've had fancybox installed for a while and it's been working great, when I did the 2.7.5 update last week, it suddenly and completely stopped working. No changes were made to the site except to update the plugin. Anyone have any idea what changes I need to make to make this plugin work again? I'm running WordPress 3.0.4 with the TwentyTen theme.

    http://buenojoe.com

  2. numero7
    Member
    Posted 3 years ago #

    Hello I've the same problem. no other plugin changes except fancybox update. In the meantime, I'm looking for an alternative who can replace it.

  3. heddle
    Member
    Posted 3 years ago #

    I have the same problem. The link just goes to the page and does not open in the fancybox/lightbox (when trying to open a web page in an iFrame). It used to work great, now, not at all.

  4. numero7
    Member
    Posted 3 years ago #

    Hello as I did not found any solution I've reinstalled lightbox plus plugin who work great for images, but the look/style is not really great (require some custom css work ) but anyway... it work well. Waiting to a fix or solution to reinstall fancybox

  5. heddle
    Member
    Posted 3 years ago #

    The issue is because Fancybox doesn't like to run its jQuery while any other jQuery is running. This usually happens when the Theme has some jQuery script running all the time in header.php or footer.php. My theme had the jQuery script for the homepage sliding image banner in the header.php, so it was always running even though the banner was only on the homepage. I moved it to the homepage template, and it worked.

  6. José Pardilla
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 years ago #

    I don't know why it worked before the update then, but maybe before updating, jquery loaded in a different order.

    To anyone else having this issue i suggest take a look at the blog html and see if jquery is loaded twice, if so, look which patch it's being loaded from for tips about the problems source (i.e. if jquery is loaded from the theme folder or from a lugin folder, check or deactivate the plugin).

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic