WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Facebook AWD All in one
[resolved] Doesn't work on the last 2 published custom post types! (20 posts)

  1. dpcdpc11
    Member
    Posted 3 years ago #

    I'm not sure if it's facebook to blame or your plugin but the Like btn doesn't work on all the posts and I can't explain why!?
    Here for example in this blog the Like on the last 2 published post types doesn't work. See for your self:
    http://www.ginabutiuc.ro/blog_categories/blog/

    I hit Like and nothing happens... but it works on older posts bellow... is it fixable or should I get mad at facebook?

    Thanks for the plugin!

    http://wordpress.org/extend/plugins/facebook-awd/

  2. AHWEBDEV
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 years ago #

    Yes i saw that, I am sorry for that...

    I think the probleme comme form your site, i have try from facebook socials directly, and facebook won't know nothing about your 2 specific page.

    You really should activate openGraph meta in the plugin.
    It's better to mannage what info facebook will take to publish.

    Try with OpenGraph !

  3. dpcdpc11
    Member
    Posted 3 years ago #

    i've activated opengraph... now what should i do?

    what can it be with my site? why doesn't facebook register the likes on those pages? and how can I fix this?

  4. AHWEBDEV
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 years ago #

    You should define settings in opengraph.

    Opengraph display custom meta in header of your page html to help facebook find more info about your site.

    You have 2 ways:

    1. General settings in openGraph tabs
    - set for post, pages etc...

    2. On page or post editor, try to "redefine tags" in the openGraph area.

    I don't know why that's not working... just for 2 posts !!!

  5. dpcdpc11
    Member
    Posted 3 years ago #

    i tried to manual set the tags in opengraph... still doesnt work... the website was developed on another hosting server and after it was done it was moved on the current server... and those 2 articles are posted from the new server... i've tried to create other new posts but still doesn't for for the newly created... could it have something to do with rights permission of some files on the server?
    i'm really desperate here cause the client is unhappy with the site regarding the like button.

  6. AHWEBDEV
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 years ago #

    I add some new post to my website yesterday, and i got the same problem...
    It seems the probleme come from facebook.

    I will try to see what is happening...

    Stay updated...

  7. AHWEBDEV
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 years ago #

    Ok I found some solution, it's a probleme from facebook.

    Some times, When the probleme occured, Go to:
    Facebook Linter URL
    And try with the url of the post that won't work...
    On this page at the bottom, you will see a like button.
    Just click on the like button.

    After that the probleme will be fixed.

  8. AHWEBDEV
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 years ago #

    Maybe on a related note, another post said that FB stopped scraping their site until they used the lint tool on their page and another said that they seem to consistently get this issue for any new posts that're around for less than 24 hours.

  9. AHWEBDEV
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 years ago #

    I found a fix for wordpress

    I have to add

    add_action('publish_post', 'facebook_lint');

    function facebook_lint($postID) {
    $permalink = get_permalink($postID);
    $url = 'http://developers.facebook.com/tools/lint/?url='.urlencode($permalink);
    $curl = curl_init();
    curl_setopt($curl, CURLOPT_CONNECTTIMEOUT, 5);
    curl_setopt($curl, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
    curl_setopt($curl, CURLOPT_URL, $url);
    curl_exec($curl);
    curl_close($curl);
    }

    Those line into the plugin.
    I will add those lines tonight with a new release.

    It s simple, when a post was published on your wordpress,
    you site will say it to facebook. after that, all like button will works fine.

  10. AHWEBDEV
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 years ago #

  11. AHWEBDEV
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 years ago #

  12. AHWEBDEV
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 years ago #

    Download th elast version 0.9.6 i have fixed this probleme

  13. dpcdpc11
    Member
    Posted 3 years ago #

    still doesn't work... check my site again: http://www.ginabutiuc.ro/blog_categories/blog/
    hit like on the last post and the 3rd post from the top... you'll see it doesn't work.
    It's a facebook problem I'm sure of it... I've even inserted the like button code manually and the result is the same... not even hitting the like button on http://developers.facebook.com/tools/lint/ URL linter tool works...
    and the odd thing is that the top second post on my blog above didn't work when I first started this top, now that one works without any explanation... what do you think about all this?

  14. AHWEBDEV
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 years ago #

    After download, go to your post edition form and Re-save post.
    when you update a post or page that will tell to facebook your new page can be liked.

    I think it works now on your top second post because i was going to URL linter in facebook and add your url to check if the probleme comme from facebook.

    Try re-saving post.
    If you work with IE don't forget to add extra line in your html doctype:

    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xmlns:fb="http://www.facebook.com/2008/fbml">

    However, for modernity you should be using the HTML5 doctype, so your doctype and HTML tag should look like this:

    <!DOCTYPE html>
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xmlns:fb="http://www.facebook.com/2008/fbml">
  15. dpcdpc11
    Member
    Posted 3 years ago #

    Doesn't work that way either... i dont use IE btw.
    I've even tried to rename the link of the post so that facebook would see another link but still nothing... dunno what the heck is the problem.
    I've also checked the last post in the facebook linter tool and still doesn't work afterwards... it doesn't make any sense
    look... check it out: https://developers.facebook.com/tools/lint/?url=http%3A%2F%2Fwww.ginabutiuc.ro%2Fblog%2Faroma-intalnirilor-cu-stil%2F

  16. AHWEBDEV
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 years ago #

    Your site on Linter

    If i go to Facebook URL linter there is some warning

    Warning
    Required Property Missing og:title is required
    Required Property Missing og:type is required
    Required Property Missing og:url is required
    Required Property Missing og:image is required

    You have not configured properly the opengraph settings in the plugin Facebook AWD.
    Go to your admin wordpress panel, Facebook -> Open Grpah and enable openGraph for page type, then configure options in form.
    title, type, url, and image.

    You should understand that the like button will no more works if you are not using openGraph.

  17. dpcdpc11
    Member
    Posted 3 years ago #

    that's not true... that warning appears on all the post, yet most of them don't have a problem with the like button... and the whole point of the plugin is to add the like button automatically without me having to set the title, type, url and image of each post in open graph

  18. AHWEBDEV
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 years ago #

    Facebook Change Like button fonction from 3month ago...
    You are not the only one to have that probleme, it's a popular
    Bug Comme from FACEBOOK.

    I realy don't know why it can't work, and i know that is not come
    from that plugin. Simply because i use it on at least 20 blogs
    without any problèmes... and d-simply because the like buttton is a
    iframe, and do not depend from the plugin.
    So the error appear when facebook is checking the content of your
    page.

    you should verify in the header of your page if there isn't any
    redirection http before the page load.
    Facebook want only canonical url.

    But I am sure, Said by the technical guys on facebook conference,
    that if facebook cannot fetch infos from your page and if opengraph can not give more info, then button like will not work.

    <b>For the opengraph settings, you have Two way to configure them.</b>
    1 With global settings... (that 's what i said to you ) MAX 5
    minutes for all your type of page

    Facebook -> Opengraph, for each type of post page taxonomie,
    terms etc....
    For each field you just have to set pattern.
    exemple for title, you can use %POST_TITLE% the plugin will
    replace that by the real title when the page does appear.

    2. individually on each post or page or custom post type, you can
    redefine glogals settings previously explained.

    Nothing it's easy as you said, nobody can just click and work,
    facebook protocol need a little more config than one click...

    Sorry for my poor english...

  19. dpcdpc11
    Member
    Posted 3 years ago #

    tried the open graph... even the manual setup of the posts that don't work... but still no success... I'm not saying it's your plugin's fault... cause like I said, I've tried to insert the facebook like code directly and still doesn't work... it's obvious that something is wrong with the facebook platform.
    hopefully they'll fix this soon!

  20. AHWEBDEV
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 years ago #

    AHHHHHHHH SO BAD

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic