WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Events Manager
[resolved] #_EVENTIMAGE{x,y} doesn't work (38 posts)

  1. sarumbear
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hi

    Events Manager Version 5.0.1.

    I cannot display #_EVENTIMAGE{150,150}. (I tried other values.) #_EVENTIMAGE works OK. What am I doing wrong?

    Also, is there a way you can suggest to make the image float?

    Many thanks

    Riz

    http://wordpress.org/extend/plugins/events-manager/

  2. Marcus
    NetWebLogic Support
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    does it show the placeholder or is it a blank image? If the latter, make sure you have the right permissions in your uploads folder (e.g. like with wordpress)

  3. sarumbear
    Member
    Posted 2 years ago #

    It's a place holder. You can see it here:

    http://the-london.sarumbear.com/wp/events

    Default event list format is as below:

    <div style=float:right;margin-left:20px;">#_EVENTIMAGE{100,100}</div>
    <strong>#_EVENTLINK</strong><br>
    #_EVENTDATES - #_12HSTARTTIME<br><br>
    #_EVENTNOTES
    <div style="clear:both;margin-bottom:20px"></div>
  4. agelonwl
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hi,

    Using your posted format, it works for me without any problem. Please try to right click the image in your website and you will see a PHP warning which maybe a permission problem.

  5. sarumbear
    Member
    Posted 2 years ago #

    Strange. I see the server error as well but I cannot understand what can be wrong at the server.

    I have changed #_EVENTIMAGE{100,100} to #_EVENTIMAGE on the above code and it works OK. If it is a server error how come the none-sized code works?

    http://the-london.sarumbear.com/wp/events

  6. Marcus
    NetWebLogic Support
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Probably a permissions error in your folders, check that you have the correct permissions in your wp-content/uploads

  7. sarumbear
    Member
    Posted 2 years ago #

    I have checked the server and have it checked by my host but neither of us can find anything wrong. As the images are accessible directly the issue seems to be at the plugin level.

    Here is the direct URL of the image, which displays fine:

    http://the-london.sarumbear.com/wp/wp-content/uploads/2012/01/dj-e1325705249544.jpg

    and here is the link your plugin generates, which fails:

    http://the-london.sarumbear.com/wp/wp-content/plugins/events-manager/includes/thumbnails/timthumb.php?src=http://the-london.sarumbear.com/wp/wp-content/uploads/2012/01/bingo-logo1-650-e1325706856998.jpg&h=100&w=100

    May I ask you to please double check?

    Thank you

    Riz

  8. agelonwl
    Member
    Posted 2 years ago #

    can you check this file/image
    Warning: touch(): Utime failed: Permission denied in /usr/local/pem/vhosts/107487/webspace/siteapps/19836/htdocs/wp-content/plugins/events-manager/includes/thumbnails/timthumb.php
    and
    Warning: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(/usr/local/pem/vhosts/107487/webspace/httpdocs/the-london/wp/wp-content/uploads/2012/01/bingo-logo1-650-e1325706856998.jpg) is not within the allowed path(s)

  9. sarumbear
    Member
    Posted 2 years ago #

    I gave 777 permissions for the below file, but there's no change.

    /usr/local/pem/vhosts/107487/webspace/siteapps/19836/htdocs/wp-content/plugins/events-manager/includes/thumbnails/timthumb.php

    The below link displays the image correctly, hence the image exists and served.

    http://the-london.sarumbear.com/wp/wp-content/uploads/2012/01/bingo-logo1-650-e1325706856998.jpg

    I don't know what else to do. I give up. I will resize the images and use #_EVENTIMAGE instead, which works fine.

  10. Marcus
    NetWebLogic Support
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    You need to sort those openbasedir issues too (the error angelo mentioned) which is a server setting and you need to set permissions to your wp-content/uploads folder, it now stores thumbnails there.

  11. Retroper
    Member
    Posted 2 years ago #

    HI, i have the same problem.
    I cannot display #_EVENTIMAGE{150,150}.

    Link Thumb

    The server said:

    Failed to load resource: the server responded with a status of 400 (Bad Request)

    and the error is:

    A TimThumb error has occured

    The following error(s) occured:
    Could not find the internal image you specified.

    Query String : src=http://reportereporter.altervista.org/giornale/wp-content/uploads/2012/01/rose-2.jpg&h=150&w=150
    TimThumb version : 2.8

    I gave 777 permissions for all ad the file is in the directory!

    Thank you in advance!

  12. Marcus
    NetWebLogic Support
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    check your php logs, looks like php is having issues accessing your image for some reason.

  13. Retroper
    Member
    Posted 2 years ago #

    I Done it!
    I said my php logs was:

    Failed to load resource: the server responded with a status of 400 (Bad Request)

  14. Marcus
    NetWebLogic Support
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    your php logs would give more information than this, you usually access these via your hosting control panel or directly via FTP to your server.

  15. salsatrips
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hi,
    I face the same issue. Using #_EVENTIMAGE works properly. But using #_EVENTIMAGE{150,150} calls an image, which doesn't exist: e. g.

    <img src="http://www.salsa-trips.com/wp-content/plugins/events-manager/includes/thumbnails/timthumb.php?src=http://www.salsa-trips.com/files/2011/02/Switzerland-Zurich-Salsafestival.jpg&h=150&w=150" alt="Salsafestival Switzerland">

    notation of my images looks like Switzerland-Zurich-Salsafestival-150x150.jpg

    => without &h=60&w=120

    Is it possible to scale the image (dynamically) instead? Thank you.

    http://www.salsa-trips.com/eventz

  16. Marcus
    NetWebLogic Support
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    you could use IMAGEURL instead and make an image tag with width and height.

    however, your problem will be that you have a folder permission error of some sort for sure.

  17. Boulderactive
    Member
    Posted 2 years ago #

    I've having the same exact problem, I changed the folder permissions to 777, salsatrips, did you find a solution because I looked at your site and it looks like the bottom three events have a picture?

  18. salsatrips
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hi,
    Please find below my code for the events list. The only thin I could not fix yet is, how to hide the white border in case of missing images!

    [Code moderated as per the Forum Rules. Please use the pastebin]

  19. salsatrips
    Member
    Posted 2 years ago #

    The relevant code is:

    <td style="width: 140px; height: 65px; vertical-align:top; ">
                <a href="#_EVENTURL"><img src="#_EVENTIMAGEURL"  width="120" height="60" border="0"></a>
            </td>
            <td style="width: 100px; height: 65px; vertical-align:top;">
                #_EVENTDATES<br/>
                <i></i>
            </td>
            <td style="width: 400px; height: 65px; vertical-align:top; overflow:hidden;"><b>#_EVENTLINK</b><br/>
  20. Boulderactive
    Member
    Posted 2 years ago #

    The code is great, however, I don't like the missing image link, I've been trying to find a solution through background css images but to no luck

  21. salsatrips
    Member
    Posted 2 years ago #

    do you mean the white border or what? I'd like to find a solution for this, too. As soon as you use a featured photo of any size, it works :-)

  22. Boulderactive
    Member
    Posted 2 years ago #

    I assume so yes, I'm wondering if there's a way to create a default image

  23. Forestgump
    Member
    Posted 2 years ago #

    salsatrips, the solution I think you are searching for involves using conditional placeholders, here is what my code looks like and it turned out really nice!!!

    <tr height="100">
    <td>
    {has_image}<img src="#_EVENTIMAGEURL" width="100" height="90" border="0">{/has_image}{no_image}<img src="http://204.45.250.249/~bouldera/wp-content/uploads/2012/02/default_feature.jpg">{/no_image}
    </td>
    <td>
    #_EVENTDATES
    #_EVENTTIMES
    </td>
    <td>
    #_EVENTLINK
    <i>#_LOCATIONNAME, #_LOCATIONTOWN #_LOCATIONSTATE</i>
    </td>
    </tr>

  24. salsatrips
    Member
    Posted 2 years ago #

    {has_image} works fine... Thx for the info :-)

  25. mpet29
    Member
    Posted 2 years ago #

    I am finding a similar issue.

    #_EVENTIMAGE works to display the image, but it's ENORMOUS (source file is like 50px wide, this displays it about 1000px wide).

    #_EVENTIMAGE{100,100} displays no image at all.

    I know it's not a permissions issue, because without the resizing the image displays fine.

  26. Marcus
    NetWebLogic Support
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    it is a permissions issue almost for sure, try visiting the url of the missing image to see the error

  27. salsatrips
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hi there, its not a permission issue, but you have to use it wit url instead e.g.
    <img src="#_EVENTIMAGEURL" width="100" height="90" border="0">
    @Marcus: maybe you could put this information into the documentation, as #_eventimage doesn't work with parameters yet.

  28. mpet29
    Member
    Posted 2 years ago #

    Thanks. But Marcus, I don't see how it is a permissions issue; how could it be if not putting in size parameters displays the image?

    If I do this:

    #M #j #_EVENTIMAGE

    I get an enormous image, even though the source image is just 50px wide.

    If I do this, as in documentation, I get no image at all

    #M #j #_EVENTIMAGE{100,100}

    If I do this, as helpfully suggested by salsatrips, I also get no image at all.

    #M #j <img src="#_EVENTIMAGE" width="100" height="90" border="0">

    If it's helpful to note, I am attempting to use this in a sidebar widget, not within a regular page.

  29. mpet29
    Member
    Posted 2 years ago #

    Nevermind! I see what I did wrong now.

    SalsaTrips, I used your code that you posted above. Works wonderfully. Thanks!!

  30. agelonwl
    Member
    Posted 2 years ago #

    @mpet29

    thanks for updating

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic