WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Edit Flow
Possible Bug with Pages (4 posts)

  1. dbonomo
    Member
    Posted 2 years ago #

    We have been using Edit Flow to manage the work of uploading our content and having certain users approve the page before we publish them.

    It appears that when a page is moved from published to assigned (our theme developer pre-populated the site with blank pages before we started importing content), and then to pending approval, the page moves from it's original location in the site navigation, to the root of the site navigation. Is this a bug with how pages are handled, or am I missing something?

    Thanks!

    http://wordpress.org/extend/plugins/edit-flow/

  2. Daniel Bachhuber
    Hand Built
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    It appears that when a page is moved from published to assigned (our theme developer pre-populated the site with blank pages before we started importing content), and then to pending approval, the page moves from it's original location in the site navigation, to the root of the site navigation.

    Can you share screenshots with before and after? I'm not entirely following what's happening...

  3. dbonomo
    Member
    Posted 2 years ago #

    Absolutely!

    Here is an album of what is happening. I numbered the images so it hopefully makes sense.

    http://imgur.com/a/OeM1p#2EPny

    1 - an example of a page in it's intended location, before assignment and editing
    2 - The page being assigned to an author via the bulk edit.
    3 - The author making an edit, and submitting the page for review
    4 - The page, no longer in it's intended location.

    Thanks!

  4. dbonomo
    Member
    Posted 2 years ago #

    Quick update - I have been experimenting around with this issue, and I may have been too quick to assume it was an issue with the EditFlow plugin per-say. The problem seems to be with the way WordPress handles Pages as they transition from one status to another. Pages being marked as "pending" get dropped off the navigation tree, and down to the root level. Has anyone else seen this behavior? I'll need to look into this further. Heck, maybe I can finally contribute back to this awesome community!

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic