WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Easy FancyBox
[resolved] Weird Gallery Behavior (9 posts)

  1. 8bitkid
    Member
    Posted 3 years ago #

    you can see a problem here: http://www.8bitkid.com/page/39/

    if you click on an image, arrows appear once it is zoomed in to navigate to other photos. however, when i click an arrow, this happens: https://skitch.com/8bitkid/rtbam/max-engel-the-8bitkid-nerd-news-for-your-inner-geek

    i'd like the behavior to be that clicking an image in a post opens that image, but doesn't present the arrows. the arrows should only appear if there are multiple images in a single post.

  2. RavanH
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 years ago #

    hi max, i don't see those arrows on the iphone image... what browser are you using? have you cleared the browser cache?

    oh, and there a a bugfix version .8 online now. please upgrade asap.

  3. 8bitkid
    Member
    Posted 3 years ago #

    i have upgraded everything. try clicking on the post office image, and the arrows should appear if you hover over the left or right borders. i have confirmed this in Safari and Firefox 4.

  4. RavanH
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 years ago #

    yes, i see some weird stuff there... and although i cannot explain it all, some of it (if not most) stems from the fact that many images have a rel attribute in the source come. some have rel="tag" others rel="bookmark" or rel="lightbox".

    this triggers fancybox in linking the images with similar rel attributes together in galleries. and there is no way to avoid that, except stripping these rel attributes either by hand or by javascript.

  5. 8bitkid
    Member
    Posted 3 years ago #

    do you have any idea why it thinks there are multiple images for a post with a single image?

  6. 8bitkid
    Member
    Posted 3 years ago #

    i was able to get it to work by:

    changing it to "grouped images only", "one gallery per group", and article, div.post

    thanks!

  7. RavanH
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 years ago #

    ah! that's smart. now the existing rel attributes get overwritten by jquery :) did not think of that...

    you can even remove the 'article' from there since you are not using an HTML5 template.

  8. 8bitkid
    Member
    Posted 3 years ago #

    actually, it still seems to be happening. you can see it here: http://www.8bitkid.com/2008/04/21/nyc-comic-con-av-recap/

  9. RavanH
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 years ago #

    That is happening because there is href="..." twice in there. See your source:

    <a title="Mr. Freeze" href="http://www.8bitkid.com/blog/files/2008/04/img_2319.JPG"><a href="http://www.8bitkid.com/blog/files/2008/04/img_2319.JPG"><img class="alignnone size-medium wp-image-192" title="Mr. Freeze" src="http://www.8bitkid.com/blog/files/2008/04/img_2319-440x587.jpg" alt="" width="440" height="587" /></a><br />
    </a>

    Edit the post in HTML mode to remove that first <a title="Mr. Freeze" href="http://www.8bitkid.com/blog/files/2008/04/img_2319.JPG"> and that last <br /></a> and it should be fine...

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic