WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

FeedWordPress
[resolved] Plugin could not be activated because it triggered a fatal error (41 posts)

  1. cGt2099
    Member
    Posted 11 months ago #

    Update fubar'ed my site. Manually deleted and reinstalled.

    Reinstall results with this message:

    Plugin could not be activated because it triggered a fatal error

    Warning: require_once(/nfs/c02/h05/mnt/15224/domains/cgt2099.com/html/blog/wp-content/plugins/feedwordpress/externals/myphp/myphp.class.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /wp-content/plugins/feedwordpress/feedwordpress.php on line 105

    Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/nfs/c02/h05/mnt/15224/domains/cgt2099.com/html/blog/wp-content/plugins/feedwordpress/externals/myphp/myphp.class.php' (include_path='.:/usr/local/php-5.3.15/share/pear') in /wp-content/plugins/feedwordpress/feedwordpress.php on line 105

    HALP!

    http://wordpress.org/extend/plugins/feedwordpress/

  2. Partnerunning
    Member
    Posted 11 months ago #

    Same problem here - can't access front or back of house for website after atttempting to update feedwordpress.

    Warning: require_once(/home/jszmajda/coupleontherun.com/wp-content/plugins/feedwordpress/externals/myphp/myphp.class.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/jszmajda/coupleontherun.com/wp-content/plugins/feedwordpress/feedwordpress.php on line 105

    Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/home/jszmajda/coupleontherun.com/wp-content/plugins/feedwordpress/externals/myphp/myphp.class.php' (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/jszmajda/coupleontherun.com/wp-content/plugins/feedwordpress/feedwordpress.php on line 105

    Urgent help please.

  3. kitlad
    Member
    Posted 11 months ago #

    The new upgrade is a failure it does not work! it is causing blank white screens please fix

  4. saurav2785
    Member
    Posted 11 months ago #

    Ya i am also getting the same error any other plugin to achieve this or if any one has a solution to this then please help its urgent!

  5. aramaz
    Member
    Posted 11 months ago #

    To access the admin area and get the site working again but without Feedwordpress plugin login via FTP to the site and rename the plugins/feedwordpress directory to something else.

    I have dl-ed the plugin to my local machine and am checking out the code to see whether a quick hack could fix the problem.

  6. aramaz
    Member
    Posted 11 months ago #

    UPDATE: until the dev fixes this error, you can download the penultimate version of the plugin here.

  7. fberthyle
    Member
    Posted 11 months ago #

    Same issue with me. I'm new to wordpress and have no clue as to what this message means and how to fix it. I can't access any of the pages of the site. please help in layman's terms thank you!

    Warning: require_once(/home/kalbasla/public_html/wp-content/plugins/feedwordpress/externals/myphp/myphp.class.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/kalbasla/public_html/wp-content/plugins/feedwordpress/feedwordpress.php on line 105

    Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/home/kalbasla/public_html/wp-content/plugins/feedwordpress/externals/myphp/myphp.class.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/kalbasla/public_html/wp-content/plugins/feedwordpress/feedwordpress.php on line 105

  8. aramaz
    Member
    Posted 11 months ago #

    To get back into the admin area, log in via FTP to the site and rename the "feedwordpress" plugin directory to something else. This directory is located in the "wp-content/plugins" directory of your WordPress installation.

    I fixed my site by downloading all the files tagged with "2012.1218" from this link, and uploading them to the "feedwordpress" directory on the server. This makes the plugin revert to the version before the one with the error.

    If tall of this is too much you may want to try first renaming that "feedwordpress" directory to get back to the admin area and then installing a different plugin, like [WP RSS Multi Importer](http://wordpress.org/extend/plugins/wp-rss-multi-importer/).

  9. CranialBlaze
    Member
    Posted 11 months ago #

    Same problems here, had to ftp up the previous version. its looking for files that do not exist.

  10. mdswp
    Member
    Posted 11 months ago #

    Have had all the same problems at http://www.classicfinds.co.uk and reverted to version 2012.1218 Downloaded the zip file from the developer's website HERE Easier than using individual files.

    Hope that helps and problem gets sorted soon

  11. aramaz
    Member
    Posted 11 months ago #

    Thanks mdswp, that is much easier.

  12. Abdulaziz AlJassar
    Member
    Posted 11 months ago #

    i've the same problem also

  13. RobinInTexas
    Member
    Posted 11 months ago #

    Add me to the list

    Reverting to the prior version

    http://wordpress.org/extend/plugins/feedwordpress/developers/

  14. TonyAgnesi
    Member
    Posted 11 months ago #

    I was able to fix the problem by going to the website through FTP and clicking on the feedwordpress file in the public/plugins section. I renamed the file and then deleted it. (I won't be using this plugin in the future). The site is back and working. Thanks, Forum for the help!

  15. Dirty Bill
    Member
    Posted 11 months ago #

    With no word from the Dev, reverting is the only option.

  16. modifiedcontent
    Member
    Posted 11 months ago #

    Looks like the dev radgeek forgot to include the externals folder in the new version? Is that folder available anywhere? Is myphp.class.php a generic file?

  17. miamitom
    Member
    Posted 11 months ago #

    I have tried various versions of this plugin. It works fairly well on one site that I have not upgraded, pulling in Flickr RSS feeds.

    Installed Version 1218 on a new website.
    Gives the illusion of working, acts like it does something on update but does not actually pull any posts from feeds.

    Upgraded to the latest 0502 and it now crashes with the missing myphp.class.php error.

    Created an empty myphp.class.php file to satisfy the aforementioned error, and now it crashes with another complaint about:
    Fatal error: Call to a member function force_update_all() on a non-object in wp-content/plugins/feedwordpress/syndicatedlink.class.php on line 82

    Line 82 in that file reads:
    elseif ($feedwordpress->force_update_all()) :

    A "DUH" moment ... I love stupid error messages in php.

  18. miamitom
    Member
    Posted 11 months ago #

    Deleted new version, reinstalled 1218, and turned on Diagnostics.

    The plugin sees new posts but does nothing to import them.

    --

    another feed Last checked 2 mins ago ยท Next 3:21pm 10 items
    Scheduled to be checked for updates every 60 minutes
    This update schedule was requested by the feed provider using a standard <sy:updateFrequency> element.

    another feed Last checked 2 mins ago 725 items Scheduled for next update 2 hours from now [98.7 minutes]

    another feed Last checked 8 mins ago 50 items Scheduled for next update 1 hour from now [76.5666666667 minutes]

    --
    Glad we got that precision timing thing going for the next update.

    Tested these same feeds with WP Rss Poster and the feeds were imported..

  19. CranialBlaze
    Member
    Posted 11 months ago #

    @#miamitom

    1218 is working fine for me, however I did non uninstall 0502, simply overrode the files via FTP, posted 2 articles today so far

  20. miamitom
    Member
    Posted 11 months ago #

    This plugin has produced inconsistent results for over a year.

    The site I mentioned earlier, where I have it installed on a site that pulls RSS feeds from Flickr, using

    FeedWordPress 1218 with the FeedWordPress Duplicate Post Filter 1.5

    for over a year - it just pulls *some* of the posts - very bizarre behavior.

  21. Abdulaziz AlJassar
    Member
    Posted 11 months ago #

    @CranialBlaze thanks that worked for me too!

  22. CranialBlaze
    Member
    Posted 11 months ago #

    @miamitom

    Been using it for about 6/8 months and have not had any problems with missed posts, it has had the odd double post even with the duplicate post plugin, but that's like 1 in like 40 or 50, and as I only pull in 5 feeds we talking like once or twice a month, beyond that it's pulled in every single article.

    I have found no reason to complain or seek alternates.

  23. modifiedcontent
    Member
    Posted 11 months ago #

    I was able to "fix" my sites by simply reverting to the old version, uploading it with FTP over the new version.

    The problem with this upgrade is pretty straightforward; it is supposed to have a folder called 'externals' with a myphp.class.php file and it doesn't.

    I haven't been able to find that folder+file anywhere else online, so I'll just wait for dev radgeek to add it.

    FeedWordPress is normally one of the more sophisticated, solid plugins in the WordPress universe, so don't get too distracted by side issues.

  24. miamitom
    Member
    Posted 11 months ago #

    Something tells me that the successful sites running this plugin are older sites that have had older versions of WordPress running on them, and my hunch is that something is setup in the database or is left behind even when WordPress is upgraded that is enabling FeedWordpress to function properly.

    The plugin should function normally on a new site as much as it would on older sites.

    @ modifiedcontent So yes, this is more than a distraction and invalidating the problems with smug posts that say "works for me I dunno what your problem is" are not helpful.
    THIS IS NOT "A SIDE ISSUE".

    We'd really like this plugin to work because there really isn't any equivalent that has the features this one does, although some lesser RSS pullers work, they are not as feature rich.

  25. frr222
    Member
    Posted 11 months ago #

    delete 2013.0503
    Link for re-install old version
    http://wordpress.org/extend/plugins/feedwordpress/download/

  26. CranialBlaze
    Member
    Posted 11 months ago #

    Well my sites not old, its about 6/8 months old, I started it wil 3.5.1 when I moved off from joomla, mostly to gain some wp experience for o e of my company is bigger clients, we took over blog management and my own site makes for a nice playground.

    So why it works perfectly for me and not, I am uncertain, but there was nothing left from a past upgrade to "make it work" as I am still waiting for 3.6 to be released before I can upgrade.

  27. modifiedcontent
    Member
    Posted 11 months ago #

    @miamitom, I have several multisite installations that depend heavily on FeedWordpress, including custom code that leverages FeedWordpress.

    It is very much in my interest that the plugin is solid and that any issues it may have are solved. But I haven't noticed any structural issues with FeedWordpress.

    I have had lots of problems with WordPress RSS feeds recently. Could your FeedWordpress issues have to do with something else?

    The plugin sees new posts but does nothing to import them.

    Are those posts perhaps still in your trash folder, from an earlier test? I have made that mistake in the past. Whatever your problem is, it sounds more like configuration issues.

    The cause of this upgrade problem is very obvious. Lets fix this first, by adding that missing 'externals' folder, and then fix whatever other issues there are in separate threads.

    Keep it simple. One thing at a time.

  28. Dirty Bill
    Member
    Posted 11 months ago #

    I've been using it heavily for going on 2 1/2 years - 15 to 20 feeds, custom rules for nearly all of the feeds. I run the most current version of WP and keep my php and mysql current. I rarely have issues with this plugin, even then it's usually just a duplicate post. I will say that I wish you could empty the trash without the plugin dumping yrs worth of old feed stories back into the pool.

    This is issue however is a real deal breaker - crashes out the site AND no responses from the dev. Rough to see a dev reverse so many years of building loyalty and brand in one fell swoop. I've reverted to last version and upped the version number so it isn't nagging me to upgrade. IF there is a stable version released, I'll certainly re-up. I'm a loyal user, it's a great concept and a pretty good implementation.

  29. jpvm54
    Member
    Posted 11 months ago #

    I deleted it and then reinstalled it. Now it at least doesn't give errors. I'll see if it work.

  30. kitlad
    Member
    Posted 11 months ago #

    same here the author most of been drunk releasing new update that does not work

Reply »

You must log in to post.

About this Plugin

About this Topic