WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Category Grid View Gallery
[resolved] worked for me (24 posts)

  1. zknight
    Member
    Posted 2 years ago #

    As I said in another post, this is a strange plugin...the website URLs are mostly dead...people say it doesn't work...BUT yet...

    http://wjarc.com/gallery

    ...there it is working fabulously! Maybe I grabbed a copy before things went south?

    This thing is awesome and saved my project...so now I'm worried about the day it falls out of step with WP. I hope the author gets it together.

    If you think my version (no clue which) may work for you, feel free to email me for a copy... http://zacharyknight.com

    http://wordpress.org/extend/plugins/category-grid-view-gallery/

  2. Rod41
    Member
    Posted 2 years ago #

    Can't show thumb pic
    dose the plugin use "feature pic" in post or first pics in post ?

  3. btunstill
    Member
    Posted 2 years ago #

    zknight - I'm trying to get the same effect you did on a client site i am working on. I need the gallery images to link to the post page and not the image itself. Can you give some direction on how you accomplished this? I can't seem to find much documentation on this plugin. Any help would be appreciated!

  4. pictureitsolved
    Member
    Posted 2 years ago #

    btunstill:
    2 ideas for things to check:
    1. If you're using some kind of lightbox/colorbox plugin for images, it might be automatically displaying an image
    2. When you insert the image in the post, you have an option where to link it to. Your default options are to the image url, the post url, or none. Try setting it to the post url if it's not.

    zknight:
    nice job!

  5. Anshul
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    http://wordpress.org/extend/plugins/category-grid-view-gallery/

    Guys, the new version 2 is out. With all the security issues resolved and lots of new features added. Also this time it is well documented.

    The security issue was with the timthumb script and not the plugin in itself. I have updated the timthumb script to the latest version

  6. debdaniels
    Member
    Posted 2 years ago #

    I cannot get the featured image to show up. I have checked everything you posted about thumbnails not appearing and making those changes does not seem to work. A blank box shows up and I am able to go to the post page, but no image. What am I doing wrong?

  7. Anshul
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    @debdaniels - please provide the link to you page where the problem is occuring.

  8. debdaniels
    Member
    Posted 2 years ago #

    @anshul - bear with me a minute....I'm trying to recreate it again. Sorry for the delay, but I would really like your help. Will be back with a URL shortly.

  9. debdaniels
    Member
    Posted 2 years ago #

    I cannot replicate what I have done. Now, nothing shows on the page. Before, a blank image space was showing and allowing me to click through to the post page, but now...nothing. I have Featured Image checked. One thing to note is that no matter how many times I do this to generate the code, it always has a cgview id=1. Never changes from 1.

    Here is my link. The site is just in development and does not look anything like I will have it look in the future. Just trying to get the code I want. By the way, the post has a video on it and the featured image is just a static image. I don't know if this matters or not.

    http://mytulsatv.com/6yhn5tgb/home2/

  10. Anshul
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Your category does not have any post inside it. Make sure your use the id for a category that has posts.
    http://wordpress.org/support/topic/how-to-find-the-category-id?replies=5

  11. debdaniels
    Member
    Posted 2 years ago #

    Ok, now take a look. That fixed part of it, but no featured image. Thanks for your help

  12. Anshul
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    For the issue with thumbnail not showing up, this is the error :
    <h1>Forbidden</h1>
    <p>You don't have permission to access /6yhn5tgb/wp-content/plugins/category-grid-view-gallery/includes/timthumb.php
    on this server.</p>
    <p>Additionally, a 404 Not Found
    error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.</p>

    If the thumbnails aren't showing anywhere, then here are a few reasons why:

    - If you are using WordPress Multisite, try replacing /scripts/timthumb.php with the one from here: http://compu.terlicio.us/2011/04/timthumb-for-wordpress-multisite/ The theme is already taking into account Multisite, but still some may have issues which this timthumb.php update may hopefully resolve.

    - Make sure your image filename (or path) has no unusual characters in it. Tildes (~) is a common character used in filenames which timthumb.php doesn't seem to agree with.

    - Make sure you're NOT running PHP 4.x. If you are, upgrade to 5.x. This was a solution to someone recently who tried EVERYTHING and images weren't showing up. A way to find out what version you're running is to add this code to one of your theme files, like in header.php: <?php phpinfo; ?> Make sure it's somewhere between the <body> tag. Refresh the site and you'll see a really ugly table that's hard to read, but you'll be able to find out the version of PHP you're using.

    To upgrade to PHP 5, contact your web host company.

    Check out this page, made by the creator of Timthumb. It contains many troubleshooting tips which may help: http://www.binarymoon.co.uk/2010/11/timthumb-hints-tips/

    You can troubleshoot TimThumb more from here
    http://wptitans.com/blog/timthumb-troubleshooting
    Due to increasing queries of timthumb issues, i plan to add an option of using wordpress core resizing for thumnails as an alternative to timthumb.

  13. Anshul
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Plan to release an update real soon

  14. debdaniels
    Member
    Posted 2 years ago #

    Thanks, Anshul. I'll have my husband help me with the server stuff and will let you know the outcome. It may be later today or tomorrow before I post anything further.

  15. debdaniels
    Member
    Posted 2 years ago #

    Thanks, Anshul. I'll have my husband help me with the server stuff and will let you know the outcome. It may be later today or tomorrow before I post anything further.

  16. debdaniels
    Member
    Posted 2 years ago #

    Ansul: May have found the problem. When the image is suppose to be loaded, the code looks like this:

    http://mytulsatv.com/6yhn5tgb/wp-content/plugins/category-grid-view-gallery/includes/timthumb.php?src=http://mytulsatv.com/6yhn5tgb/wp-content/uploads/2012/01/leonard-marker.jpg&h=165&w=220&zc=1&q=75

    The ?src=http://mytulsatv.com/6yhn5tgb seems to be the problem. How do we keep from passing the full URL as a part of the parameters? The code below pulls the image in correctly.

    http://mytulsatv.com/6yhn5tgb/wp-content/plugins/category-grid-view-gallery/includes/timthumb.php?src=/wp-content/uploads/2012/01/leonard-marker.jpg&h=165&w=220&zc=1&q=75

  17. debdaniels
    Member
    Posted 2 years ago #

    Ansul, any suggestion on how to keep from passing the full URL as a part of the parameters? Can you give us a code fix or tell us where to go fix it?

    We appreciate your help.

  18. debdaniels
    Member
    Posted 2 years ago #

    Ansul...Can you give me a timeframe as to when I might have an answer? Just wondering as I need to move on with this project.

    Thanks

  19. Anshul
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Hey im sorry. Just been busy with my job. I'l look into it tonight (your day time)

  20. debdaniels
    Member
    Posted 2 years ago #

    Anshul, if there is anyway you can help me this week, I would really appreciate it. I have to get this website done!

  21. Anshul
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    What you have suggested did not work for me. Anyhow, here is the fix you need to make to get that kind of url.
    Open PLUGIN_DIR/category-grid-view-gallery/includes/CatGridView.php
    go to line 94

    replace
    src='.urlencode($cg_img).'
    by
    src='.urlencode(str_replace(get_option('siteurl'), '', $cg_img)).'

    if this doesnt work, then replace it by

    src='.str_replace(get_option('siteurl'), '', $cg_img).'

  22. debdaniels
    Member
    Posted 2 years ago #

    Thank you, thank you! It works now! As for the other fix, I think we had taken that down by the time you got to it! We were trying a lot of different things! :-) Thanks for fixing this. I think a lot of people will benefit from this fix!

  23. shadabdurrani
    Member
    Posted 2 years ago #

    It gives me this error

    Fatal error: Call to undefined function has_post_thumbnail() in /home/b1603hos/public_html/yourfashionshowcase.com/wp-content/plugins/category-grid-view-gallery/includes/CatGridView.php on line 68

    when I turn Thumbnails settings to Featured Image

    I don't want to use "First Image attached in the post" please help me out I have tried everything you have mentioned this this thred.

    Thanks
    Shadab

  24. Anshul
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic