WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[resolved] [plugin BUG google-analytics-for-wordpress ] Error massage with Version 3.0 (31 posts)

  1. talgalili
    Member
    Posted 5 years ago #

    After upgrading to the 3.0 version, I get this error massage at the top of the dashboard:

    Warning: call_user_func_array() [function.call-user-func-array]: First argument is expected to be a valid callback, 'GA_Admin::add_config_page' was given in /home/humus101/public_html/talgalili/wp-includes/plugin.php on line 339

    http://wordpress.org/extend/plugins/google-analytics-for-wordpress/

  2. zygosgames
    Member
    Posted 5 years ago #

    hey there, I'm having this issue too see below:

    Warning: call_user_func_array() [function.call-user-func-array]: First argument is expected to be a valid callback, 'GA_Admin::add_config_page' was given in /home/content/07/4395607/html/wp-includes/plugin.php on line 339

  3. chrishajer
    Member
    Posted 5 years ago #

    Same here. WordPress 2.8.2 upgrading this plugin to version 3.0

    Warning: call_user_func_array() [function.call-user-func-array]: First argument is expected to be a valid callback, 'GA_Admin::add_config_page' was given in /homepages/htdocs/website/wp-includes/plugin.php on line 339

    I did get this at the end though:
    Plugin reactivated successfully.

  4. thuesen
    Member
    Posted 5 years ago #

    Count me in too!

    I found this thread when googling the error.

    Should we downgrade or wait for a fix?

    As long as stats are still being gathered, I can live without the ability to "view" them for a few days.

  5. Dave Clements
    Member
    Posted 5 years ago #

    And me. Just upgraded

  6. davidwoof
    Member
    Posted 5 years ago #

    Same for me. Plugin looks like it's working OK - just the error in the admin pages.

  7. gopnation
    Member
    Posted 5 years ago #

    I downgraded here and problem went away. Wait for 3.01 or something like tha.t

  8. TheSchwa
    Member
    Posted 5 years ago #

    How do I downgrade??

    I have NO access to my blog now

    This is NOT joyful!

    Peace,
    Alan

  9. Ky6uk
    Member
    Posted 5 years ago #

    I confirm bug. WordPress 2.8.2, plugin version 3.0.

  10. eleanaw
    Member
    Posted 5 years ago #

    Another with the same problem. Upgraded to new plugin with 2.7.1 and getting the same messages as the others posted above. Trying to figure out how to downgrade...

  11. JeanPaulH
    Member
    Posted 5 years ago #

    Temporary measure:

    1. Deactive Google Analytics for WordPress in your Plugin panel (if you can't access your WordPress Admin backend, just continue with step 2 and use FTP);
    2. Delete the plugin, either through the plugin panel or by FTP (all your settings will be preserved in the database)
    3. Install Google Analytics for WordPress 2.9.5;
    4. Reactivate the plugin.

    Yoast (the plugin author) is already notified through Twitter. Expect a bugfix shortly.

  12. GeorgesNogueira
    Member
    Posted 5 years ago #

    The same problem occurred here.
    Wordpress 2.8.2, plugin version 3.0.
    So, anyone expect a correction for that??

  13. eleanaw
    Member
    Posted 5 years ago #

    Thank you djr, I couldn't find the old version anywhere! (Now I know)

  14. GeorgesNogueira
    Member
    Posted 5 years ago #

    the Downgrade work fine for me, but a correction for the new version is a great thing. I think.

  15. armchairtaikun
    Member
    Posted 5 years ago #

    Thanks djr for the rollback advice. I'm now back to the previous version and I'm not getting the error messages that everyone noted.

    But yes, I'd like to add that I also received the same errors. And when I initially tried to deactivate the plugin it went to a page showing nothing but the two error messages. After hitting the back button on the browser I then noticed that the plugin was successfully deactivated after which I carried out the re-install of older version.

    Thanks again. Looking forward to the fixed updated.

  16. mugunthkumar
    Member
    Posted 5 years ago #

    Me too.. I've not yet upgraded to 2.8.2. Is that the cause?

  17. tfo
    Member
    Posted 5 years ago #

    It appears to be possible to comment out lines 596-597 in wp-content/plugins/google-analytics-for-wordpress/googleanalytics.php as long as you don't need the menu item in the admin interface immediately.

  18. alberto@estamosenlinea.com.ve
    Member
    Posted 5 years ago #

    i use wp 2.8.2 and upgrade the plugin version 3.0 anddddddd

    Warning: call_user_func_array() [function.call-user-func-array]: First argument is expected to be a valid callback, 'GA_Admin::add_config_page' was given in /home/linkdig/public_html/wp-includes/plugin.php on line 339

    we need answer about how fix it!!! downgrade and desactive is not a option.

  19. MortenCopenhagen
    Member
    Posted 5 years ago #

    Possible workaround:
    I have the same problem. Developers please fix.
    I deactivated all my plugins and the reactivated them one by one. As long as I don't reactivate the "Google Analytics for WordPress" version 3.0 my blog is OK.

  20. MartinPWPH
    Member
    Posted 5 years ago #

    I get the same error with WP 2.8.2 and version 3.0 of this plugin.

    Warning: call_user_func_array() [function.call-user-func-array]: First argument is expected to be a valid callback, 'GA_Admin::add_config_page' was given in /home/sunbeam5/public_html/wp-includes/plugin.php on line 339

  21. Joost de Valk
    Member
    Posted 5 years ago #

    Fixed in 3.0.1, which should appear as an update in 10 minutes or so. Thanks for noticing all of you (although it could be hard not too it seems ;) )!

  22. punkelstein
    Member
    Posted 5 years ago #

    Guys, keep in mind, Yoast does this for FREE!
    (well maybe a few donations)

    Cheers Joost for the update..

  23. Joost de Valk
    Member
    Posted 5 years ago #

    Thanks punkelstein! And about donations... Can't remember the last one, probably over a month ago...

  24. tovlakas
    Member
    Posted 5 years ago #

    hmm... one thing I notice... maybe it's just me but when I try to update it says it updated the plugin, but then when I go back to the plugin page it still says v3.0 and has prompt to update again? Over and over...

  25. davidwoof
    Member
    Posted 5 years ago #

    Excellent work - many thanks Joost!

  26. MortenCopenhagen
    Member
    Posted 5 years ago #

    Thanks to Joost for fixing this so quickly.
    Cheers
    Morten

  27. talgalili
    Member
    Posted 5 years ago #

    Thank you Joost for the fix !

    Tal

  28. ElShaddai Edwards
    Member
    Posted 5 years ago #

    Thanks for the quick fix!

  29. chrishajer
    Member
    Posted 5 years ago #

    Thanks Joost.

  30. Joost de Valk
    Member
    Posted 5 years ago #

    Glad it's working for all of you now.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic