WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

BuddyPress Groupblog
Add group members to blog retrospectively? (5 posts)

  1. Lemmy
    Member
    Posted 3 years ago #

    Hi,
    Buddypress Groupblog question.
    At the moment, if I create a group without a blog, then later on go back and create a group blog, the existing members of the group are not added as blog authors. Any new joiners of the group are added OK, so members who joined before the blog existed have to leave and rejoin the group to become blog members.
    Is this expected behaviour? What's the best way to modify the plugin to add all existing group members to the blog when it is created?
    Thanks.

    http://wordpress.org/extend/plugins/bp-groupblog/

  2. Lemmy
    Member
    Posted 2 years ago #

    I tried this:

    add_action( 'create_group_blog', 'bp_groupblog_member_join' );

    But it seems that the function called checks to see whether group members are already blog members:

    if ( !is_user_member_of_blog($user_id, $blog_id) ) return false;

    Is there a special reason for this? I thought the idea was that all group members should have authorship rights on the group blog, as long as 'enable member posting' is checked?

  3. reblevins
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Hi Lemmy,
    Thanks for reporting this. That's a good question, I'm pretty sure all members should just be added to the groupblog. It's been a while since I've looked into the code, so there may have been some other reason.

    We'll look in to this.

  4. Lemmy
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hi,
    FYI - I just updated to v1.7 and this issue still seems to be present.
    A workaround seems to be to change member status to admin and back again in 'Manage Members'. That's not really practical for large numbers of people though.
    Was it supposed to be fixed in 1.7? I'm still using Buddypress 1.2.9
    Thanks.

  5. Lemmy
    Member
    Posted 2 years ago #

    Looking at the code, it seems that this can be fixed just by forcing
    $update_users = true;
    in groupblog_edit_base_settings.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic