WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Black Studio TinyMCE Widget
[resolved] Insert NextGEN gallery does not work (6 posts)

  1. Ulfsby Webdesign
    Member
    Posted 2 years ago #

    I updated to version 0.8.2, and insert WodPress media now works fine, thank you.

    However insert NextGEN gallery does not work. I am not sure this is a problem by the Black Studio plugin or NextGEN gallery. NextGEN puts a button in the edit menue that also shows in the Black Studio widget. It normally inserts a shortcode in a page or post, but that does not happen in the widget. If I write the shortcode manually, the gallery displays however.

    Since NextGEN gallery is one of the most popular plugins, it would be nice to make it work in the Black Studio widget.

    http://wordpress.org/extend/plugins/black-studio-tinymce-widget/

  2. Marco Chiesi
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Hello Stig,
    I gave a look at the source code of NextGEN Gallery, in particular the script that handles the popup and shortcode button. When a user selects the deisred content to be addedd as a shortcode, the script looks for a (wysiwyg) textarea with an hardcoded name ("content"), which only works for post/pages content areas, and not for other editor instances (not limited to TinyMCE widgets).
    I will contact NextGEN devs and ask them for changing this behavior: it would make more sense if the script uses the name of editor instance that opened the popup instead of an hardcoded name.

  3. Marco Chiesi
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

  4. Marco Chiesi
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    As a temporary workaround you may apply the following modification in NextGEN source code:

    Around line 67 of admin/tinymce/tinymce.js
    replace

    window.tinyMCE.execInstanceCommand('content', 'mceInsertContent', false, tagtext);

    with

    activeEditor = window.tinyMCE.activeEditor.id;
    window.tinyMCE.execInstanceCommand(activeEditor, 'mceInsertContent', false, tagtext);

    Hopefully this mod will appear in future NextGEN releases, it has been posted to their tracker. See http://code.google.com/p/nextgen-gallery/issues/detail?id=452

  5. Ulfsby Webdesign
    Member
    Posted 2 years ago #

    Thank you very much for following up this.

  6. Marco Chiesi
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    I confirm this issue has been fixed in release 1.9.2 of NextGEN gallery plugin.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic