WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

bbPress New Topic Notifications
[resolved] New Topic Notifications not being sent... (16 posts)

  1. kevinvaughn
    Member
    Posted 2 years ago #

    I'm running the most recent versions of WP and bbPress. For some reason the bbPress New Topic Notifications is not sending email notifications when topics are added.

    I have another site that is almost identical, running the same WP version and plugins, and it is working fine (both are with the same host as well). I have been troubleshooting this all day but with no success... aaarrgh!

    Any help with this would be greatly appreciated.

    http://wordpress.org/extend/plugins/bbpress-new-topic-notifications/

  2. Jared Atchison
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    @kevinvaughn - thanks for letting me know!

    What host is the site that you are having trouble with on?

    The plugin uses the WordPress mail function ( wp_mail() ), however some hosts do have problems with it. Do you receive other notifications such as commets/trackbacks?

  3. kevinvaughn
    Member
    Posted 2 years ago #

    Thanks jaredatch, for your input. Yes it has to do with the wp_mail() function. The problem has been resolved, see the following thread on s2Member's site...

    http://www.primothemes.com/forums/viewtopic.php?f=4&t=15555

  4. Jared Atchison
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Excellent, thanks for the update :)

  5. Gil
    Member
    Posted 2 years ago #

    My notifications are not being sent. I have looked at the thread at http://www.primothemes.com/forums/viewtopic.php?f=4&t=15555 and I don't have those issues involving the MTA. My other notifications from the WP portion of my site work just fine, for example from the Subscribe2 plugin.

    I have the sender set elsewhere as being a registered member. I have all registered members in the box as recipients and none of them get emails.

    This is hosted on hostgator.
    Tell me where to troubleshoot please.
    gil

  6. Jared Atchison
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    I'm not quite sure what to tell you. Are you using the latest version of bbp and WP (3.3)?

    I actually use HostGator for some of my own sites and haven't noticed a problem.

  7. Gil
    Member
    Posted 2 years ago #

    I am on bbPress 2.0 (via the plugin) and WP 3.2.1.

  8. Jared Atchison
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Few things I would try:
    - Update bbP (2.0.2) and WordPress (3.3)
    - disable all the plugins other than bbp and bbp notifications
    - turn on WP_DEBUG (in wp-config) and see if something is conflicting

    I just tested it on a test setup I have (WP nightly trunk, bbp 2.0.2) which is on HostGator and I got the notification no problem.

  9. Gil
    Member
    Posted 2 years ago #

    My apologies. I AM on bbP 2.0.2. I also misspoke about the host. This one is on lunarpages.

    - Reluctant to do WP 3.3 until I know all of the plugins I use are up to date.
    - Did the disabling. No change, no notifications.
    - here are the debug results. I don't see anything that's obvious to me, but I'm not a coder, either.

    Notice: load_plugin_textdomain was called with an argument that is deprecated since version 2.7 with no alternative available. in /home/daybr2/public_html/wp-includes/functions.php on line 3468

    Notice: Use of undefined constant MobileSmart_ap - assumed 'MobileSmart_ap' in /home/daybr2/public_html/wp-content/plugins/mobile-smart/mobile-smart.php on line 907

    Notice: Use of undefined constant post_content_shortcodes - assumed 'post_content_shortcodes' in /home/daybr2/public_html/wp-content/plugins/post-content-shortcodes/post-content-shortcodes.php on line 11

    Notice: Trying to get property of non-object in /home/daybr2/public_html/wp-includes/functions.php on line 155

    Notice: Trying to get property of non-object in /home/daybr2/public_html/wp-includes/functions.php on line 155

    Notice: register_sidebar_widget is deprecated since version 2.8! Use wp_register_sidebar_widget() instead. in /home/daybr2/public_html/wp-includes/functions.php on line 3382

    Notice: register_widget_control is deprecated since version 2.8! Use wp_register_widget_control() instead. in /home/daybr2/public_html/wp-includes/functions.php on line 3382

    Notice: has_cap was called with an argument that is deprecated since version 2.0! Usage of user levels by plugins and themes is deprecated. Use roles and capabilities instead. in /home/daybr2/public_html/wp-includes/functions.php on line 3466

    Notice: has_cap was called with an argument that is deprecated since version 2.0! Usage of user levels by plugins and themes is deprecated. Use roles and capabilities instead. in /home/daybr2/public_html/wp-includes/functions.php on line 3466

    Notice: has_cap was called with an argument that is deprecated since version 2.0! Usage of user levels by plugins and themes is deprecated. Use roles and capabilities instead. in /home/daybr2/public_html/wp-includes/functions.php on line 3466

    Notice: has_cap was called with an argument that is deprecated since version 2.0! Usage of user levels by plugins and themes is deprecated. Use roles and capabilities instead. in /home/daybr2/public_html/wp-includes/functions.php on line 3466

    Notice: has_cap was called with an argument that is deprecated since version 2.0! Usage of user levels by plugins and themes is deprecated. Use roles and capabilities instead. in /home/daybr2/public_html/wp-includes/functions.php on line 3466

    Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/daybr2/public_html/wp-includes/functions.php:3468) in /home/daybr2/public_html/wp-includes/pluggable.php on line 934

  10. Jared Atchison
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    I don't see anything in that notice/warning log that would be causing it.

    It is likely an issue with your host (using QMail) and you can read more about it at http://www.primothemes.com/forums/viewtopic.php?f=4&t=15555#p48533 as well as some possible fixes that might work. I would definitely recommend trying option #1 first!

  11. Gil
    Member
    Posted 2 years ago #

    I did discover that lunarpages uses qmail. Yuk.
    I did the #1 fix. The WP SMTP plugin sends a test mail to me just fine.

    Still no notifications although I
    - disabled all unneeded plugins
    - deactivated, deleted, and re-added your plugin

    Still nothing. I may try the \n fix next.

  12. Gil
    Member
    Posted 2 years ago #

    The \n fix did not work either.
    Stumped.

    One other thought. This is on a subsite of a multisite installation. Could that make a difference?

  13. Gil
    Member
    Posted 2 years ago #

    @jaredatch
    Bumping this.
    Any thoughts about the sub-domain site possibly being an issue?
    I am getting notifications through Subscribe2 plugin of normal posts and in the test emails via the smtp plugin.

    gil

  14. Jared Atchison
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Unfortunately I don't really have a good solution. The web hosts/server environments I have access to and test on don't have this issue.

    I don't see how being on a sub domain would be an issue, but I'll test it this week just to rule it out!

  15. Gil
    Member
    Posted 2 years ago #

    @jaredatch -- have you had a chance to look further into this? I'm still not getting notifications to my sub-domain bbPress 2.0.2 install.

  16. Jared Atchison
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Alright, I looked at it this morning.

    As I suspected, it has to be something with your hosting setup.

    Earlier today I setup test.mydomain.com (sub domains) on *two* different hosting environments, both running WP 3.4 trunk, bbP 2.x trunk, and latest version of my plugin.

    I was able to receive the notifications on both test setups without any issues. I wish there was more I could do but sadly I think it it has something to do with the host (running qmail probably). I have access to 4 different server environments and I can't reproduce this bug on any of theme. Additionally the plugin has now been downloaded over a 1,000 times and most people don't seem to have an issue :\

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic