WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Amazon Machine Tags
[resolved] No connection to Amazon Web Services when validating key (9 posts)

  1. djeyewater
    Member
    Posted 3 years ago #

    I recently upgraded WordPress and PHP. I have re-created the cache folder for the AMTAP plugin, but am getting the error 'No connection to Amazon Web Services when validating key' when I save settings in the admin panel.

    I have done a bit of debugging, and the request to Amazon is receiving back a 410 Gone HTTP code.

    If I access the request url manually in my browser it returns an xml response, along with the 410 Gone header:

    <?xml version="1.0"?>
    <HelpErrorResponse xmlns="http://ecs.amazonaws.com/doc/2009-07-01/"><Error><Code>Deprecated</Code><Message>Feature Help is deprecated.</Message></Error><RequestID>ea422d8f-a9f3-4a20-ad10-3eb9e45a4354</RequestID></HelpErrorResponse>

    The request url looks like this:
    http://xml-us.amznxslt.com/onca/xml?AWSAccessKeyId=XXX&About=ItemIds&ContentType=text%2Fplain&HelpType=ResponseGroup&Operation=Help&ResponseGroup=Help&Service=AWSECommerceService&Style=http%3A%2F%2Fwww.domain.com%2Fblog%2Fwp-content%2Fplugins%2Famazon-machine-tags%2Famtap-key-verification.v3.xsl&Timestamp=2010-10-25T08%3A21%3A26Z&Version=2009-07-01&Signature=XXX%3D

    Any idea what the problem is?

    Thanks

    Dave

  2. rrhobbs
    Member
    Posted 3 years ago #

    I am having the same problem (same error message) :(

  3. Martin Kliehm
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 years ago #

    Oh, it's confusing how often Amazon changes it's product names and documentation. From the XML response I read that "Help" has been deprecated in the current API. In my plugin the Help response group is used for key validation. So that's the cause.

    I need more time to look for an alternative in the API documentation. In the meantime you can hack it by adding a file amtap-aws-key-verification.txt in the wp-content/cache folder where the content is "true".

  4. rrhobbs
    Member
    Posted 3 years ago #

    I have a amtap-aws-key-verification.txt file in the cache folder as generated by the plugin but it is a 0 byte file w no content. - thx

  5. Martin Kliehm
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 years ago #

    Fine, then please edit the content so that it is true. That hack will work for the moment.

  6. rrhobbs
    Member
    Posted 3 years ago #

    Simply adding the text "true" to the verification file does indeed reactivate the amtap links in posts :) Thank you :)

    Currently, if you re-save the options on the plugin admin page it will replace the "hacked" verification file with a new blank file, so if you want the hack to work let adding the "true" text to the verification file be the last thing you do.

    Thx :)

  7. djeyewater
    Member
    Posted 3 years ago #

    Finally got it working for me too - I had an additional problem in that there was a line break in amtap-aws-key-verification.txt after where I had added the 'true' text.

    Unfortunately this line break didn't show up in gedit, which I used to add the text and view the file, so it took me quite a while to figure out what the problem was! I had to use a different text editor to edit the file that allowed me to see the line break and remove it.

  8. rrhobbs
    Member
    Posted 2 years ago #

    Amazon Tags quit working again awhile back - trying Amazon Product In a Post Plugin for a while

  9. djeyewater
    Member
    Posted 2 years ago #

    rrhobbs Amazon Machine tags plugin is working okay on my site

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic