WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Advanced Custom Fields
Vanishing Field Group Bug? (6 posts)

  1. billsmithem
    Member
    Posted 2 years ago #

    FYI, I've stumbled across what may be a bug in the code that saves changes to the Field Groups.

    I created a FG with two images and two rules, both with Page Template equal to a unique template. Match was set to any of the above.

    This worked fine until I decided to swap the order of the two image fields. Drag'n Dropped the second above the first, hit Update to save the changes, and the FGs disappeared from all the pages which used the two templates.

    Fiddled with reordering the fields to no effect. Then, thinking the match code was preventing the from showing up on the pages, I deleted both rules and then re-entered them, and the FGs started appearing on the pages again.

    Have not tried to repeat this (too busy at the moment to mess with it), but didn't want to forget to report it (actually, I already forgot for two days, but better late than never, right? :) ).

    http://wordpress.org/extend/plugins/advanced-custom-fields/

  2. rpb1001
    Member
    Posted 1 year ago #

    I just encountered the same problem, through now my FG is lost.
    Did you post this here and get a response? http://www.advancedcustomfields.com/support/

  3. billsmithem
    Member
    Posted 1 year ago #

    No, just posted it here. They seem to be ignoring the WP support system.

  4. rpb1001
    Member
    Posted 1 year ago #

    Yes - they / he has his own support forum.
    Does this help?
    http://www.advancedcustomfields.com/support/discussion/2210/when-i-update-i-am-taken-to-the-edit-post-screen

    I noticed also that on saving, my post_type changed from 'acf' to 'post' and thus was removed from the list.

  5. rpb1001
    Member
    Posted 1 year ago #

    ...and so manually editing the database row brings it back again.

    Apparently I had post type switcher plugin installed which caused the issue.

  6. billsmithem
    Member
    Posted 1 year ago #

    No, I don't use the Post Type Switcher plugin, but thanks for pointing out that post.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic