WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Admin Menu Editor
[Bug] Settings reset when deploying (4 posts)

  1. CodeMonkey613
    Member
    Posted 1 year ago #

    When moving WordPress website from development server to live server, the menu settings for "Admin Menu Editor" reset, and I have to set the menu up again.

    http://wordpress.org/extend/plugins/admin-menu-editor/

  2. Janis Elsts
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    This is a known issue - if the stored menu configuration contains any URLs that include the development server hostname, and you search & replace the old domain name with the new one in the DB, the configuration can get corrupted.

    Try manually copying over the settings from the development DB. The menu editor configuration is stored in the "ws_menu_editor" option in the wp_options table.

  3. CodeMonkey613
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hmm, interesting. I looked at "ws_menu_editor" and each occurrence of the domain has a s: variable with the count of the string/url length. So if I don't search/replace these domain matches in "ws_menu_editor", and I just copy/paste it in the new database, and then I open "Admin Menu Editor" - will that update all the links with new domain automatically?

    I'm not changing any links myself, all I ever use is the hide and order feature.

  4. Janis Elsts
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    It may or may not update the links automatically - that depends on what menu fields (e.g. icon, page URL, etc) contain the URLs. But it should at least let you load the menu configuration successfully.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic

Tags

No tags yet.