WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

picture upload (16 posts)

  1. trigirl
    Member
    Posted 4 years ago #

    Hi,

    My wordpress blog fails to upload pictures. The error message I get is:

    Unable to create directory /home/mytryath/public_html/blogger/wp-content/uploads/2009/10. Is its parent directory writable by the server?

    Does anyone know how to fix this?

    Thanks a lot!

  2. Capturedid
    Member
    Posted 4 years ago #

    I am having the same problem?

  3. Samuel B
    moderator
    Posted 4 years ago #

    you need to chmod all of these folders
    /wp-content/uploads/2009/10
    to 777
    upload an image
    chmod all back to 755
    should work from now on

  4. ewgrand
    Member
    Posted 4 years ago #

    Also had this problem and it seems solved! Thanks!!

  5. trigirl
    Member
    Posted 4 years ago #

    Hi samboll,

    Thank you very much for your response. If you don't mind to answer another question. I am fairly new to wordpress and have never used chmod. Would you be able to guide me through that?

    So far I tried going through the terminal on my mac and used "chmod 777 wp-content" within my blog directory on my computer and then I uploaded that new wp-content to my server. That, however, did not work (could not upload pictures). So, I am wondering, if I do something wrong.

    You also mentioned to chmod all back to 755... So, I am really stuck...

    I'd appreciate if you could give me another tip!

    Thanks again!

  6. esmi
    Forum Moderator
    Posted 4 years ago #

    You need to chmod the folders on your server. There should be an option to chmod/change permissions on remote folders in whatever FTP application you're using to upload to your server.

  7. trigirl
    Member
    Posted 4 years ago #

    Thanks very much for your help! I found it on my server and it works now... Great!

  8. Margaret A
    Member
    Posted 4 years ago #

    I am really struggling with pictures and need some help.

    I have managed to get them up into the Media Gallery - no problems there.

    When I click the button to upload them nothing happens.

    I've tried changing my theme and that doesn't work. I've left things for a couple of days and that doesn't resolve problems.

    I need a very simple explanation of what to do, please. I'm learning each technical item as I go along.

    Using WordPress 2.8.4

    MA

  9. Samuel B
    moderator
    Posted 4 years ago #

    When I click the button to upload them nothing happens.

    nothing? white screen? redirect?
    exactly what is nothing?

  10. Margaret A
    Member
    Posted 4 years ago #

    Thank you for asking for clarification.

    There is text: upload/insert and some icons next to them on my screen.

    The first icon is for uploading an image.

    I click on it. The main screen does not change. At the bottom of the screen a lot of text appears. The last characters are: iframe=true

    However when I move my mouse to try to capture the text - so I can copy it - a different message appears.

    There is a small yellow triangle with: "Done, but with errors on page" next to it.

    I have tried clicking on all the icons along the line following from upload/insert but they do not respond.

    When I first started the site I managed to upload a couple of pictures. However, I tried to upload an image into an item I had already posted and since then I have had this trouble.

    I have, therefore, seen what I think should happen. A black screen with a bar in the middle of it appears and then the picture arrives in the post.

    That doesn't happen now.

    As things stand it looks like I can't upload any more images.

    Advice on what to do next would be most welcome. (I don't know how to work with html - yet.)

  11. I click on it. The main screen does not change. At the bottom of the screen a lot of text appears. The last characters are: iframe=true

    What browser are you using?

  12. Margaret A
    Member
    Posted 4 years ago #

    I use Internet Explorer
    I have clicked on the yellow triangle.

    The message is:

    Line 27
    Ch 5251
    Error Expect (I) or is it 1 (one)
    Code 0:
    URL (my website name) /wp-admin/post-new.php

    I've also tried going to the Media Gallery and opening an image and clicking insert into post. Again it doesn't happen.

    I can't insert images into existing posts either.

  13. Which version of IE? And yes, it matters :)

    Also, are you using the flash uploader or the file uploader?

  14. Margaret A
    Member
    Posted 4 years ago #

    Thank you for your perseverence.

    My internet explorer is version 6.

    The media page says I am using the Flash uploader.

    I have had no problems in uploading inages into the media library. It's getting them into posts that's my problem, although I could do this when I first started working with WordPress.

    Margaret A

  15. michaelvenske
    Member
    Posted 4 years ago #

    you need to chmod all of these folders
    /wp-content/uploads/2009/10
    to 777
    upload an image
    chmod all back to 755

    I've accessed my server and changed the permissions from 755 to 777 on the following folders: WP-Content, Uploads, Year (2009), and Month (10, 11, 12).

    I've uploaded images to my blog using Safari with the Flash Uploader.

    Post location: http://michaelvenske.com/blog/?p=703

    I have changed permissions back to 755 for all folders, but the image doesn't appear (see blog link).

    Do I need to change the permissions for each image in a folder?

    Looking forward to your thoughts.

    Thank you,

    Michael

  16. Margaret A
    Member
    Posted 4 years ago #

    I thought I'd add my thanks to Ipstenu who asked me about my internet browser when addressing my problem.

    After reading the comments and suggestions I went and learned about different browsers and have now changed browser.

    This has solved my problem with uploading pictures.

    Thanks to the forum for helping me with this.

    Margaret A

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic