WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

NextGEN Gallery
[resolved] Pics with wrong dates (12 posts)

  1. ozzyoBR
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hey, AFTER UPDATING to the last version all the pictures I post get the date as 01 January 1970 and that is messing up with all the sorting.

    After playing around with it a little bit I found that if you export with the whole EXIF data it put this weird date. however if you try to upload pics without the EXIF block it uses the file date.

    AM I doing anything wrong?

    http://wordpress.org/extend/plugins/nextgen-gallery/

  2. bobbyau
    Member
    Posted 1 year ago #

    I'm getting the exact same date error as you. have you managed to fix it?

  3. mhyrdin
    Member
    Posted 1 year ago #

    I have exactly the same error since some weeks.
    With twenty-eleven template also the names are wrong !!!
    All the pictures uploaded have the same name and the same date.

    I have not found how to fix it :-(
    Regards

  4. desertroseknits
    Member
    Posted 1 year ago #

    Same thing here - just uploaded 102 photos all showing a date of Jan 01 1970. Any ideas of how to fix this?

  5. Shonu
    Member
    Posted 1 year ago #

    Joining the club.
    Same issues, recently added full exif files and all show up 1970.
    Strange enough that some older files show 1970 as well and some more recent ones (full meta data /exif) are fine....

  6. Andyt8
    Member
    Posted 1 year ago #

    I have also the same problem on several websites with NextGen 1.9.12...
    ...at the moment as fast fix I used old meta.php and imported Metadata (only for bad pictures) - it worked for me.

  7. photocrati
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Just a note that we're pushing out a fix for this this morning. Once you've updated, please feel free to confirm that it's resolved.

  8. Shonu
    Member
    Posted 1 year ago #

    Will it restore the data or do we need to "somehow" re-import?
    It would be helpful, if there will be a one-off fix script or so.

    thanks

  9. photocrati
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Shonu - You can go to any gallery, select the images, and then from the drop down select "Import Meta" and click Apply. It will re-import meta data (including the appropriate date).

    This update is now released. I just tested the meta data import again on my personal instance and it does correct the dates for the images.

    Our apologies for the delay in getting this fix out. We'd been planning to fix is with our 2.0 release, but that's been taking longer to get out than expected.

  10. photocrati
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    By the way, on the assumption this update works as expected, I'm marking this as resolved. I'll change status if needed.

  11. Shonu
    Member
    Posted 1 year ago #

    Import fixes the issue, but having 1970 items widely spread and now me needing to find them all.....
    1. Can't we use the search - NO at the moment. Search is not searching timestamp field
    2. Can we sort after date - NO at the moment

    I guess I need to do this on a on-demand basis then

    Thanks for the fix anyhow

  12. photocrati
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Shonu -

    This problem should have been consistent for any galleries created using 1.9.12, the latest version before this update. So you can safely assume that any gallery created in the last few months has this issue. I recognize it's a pain to have to fix at all, but if you want to resolve it, I'd just open and reimport meta data on all recent galleries.

    Erick

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic