WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Anyfeed Slideshow
[resolved] Picasa Feed is no longer loading (16 posts)

  1. Craig M. Jamieson
    Member
    Posted 3 years ago #

    Hi,

    This has been working great but all of a sudden it has stopped. I just get the flashing loading message. Any help you could provide would be appreciated!

  2. Soleil Golden
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 years ago #

    Hi Craig,

    Could you please provide me with the URL you're trying to use?

    Also, try deleting and re-downloading the plugin; that usually resolves this issue. :)

    Thanks!

  3. Craig M. Jamieson
    Member
    Posted 3 years ago #

    Hi Soleil!

    I tried deleting it and then reinstalling it but no luck:( It can be found on the left sidebar at http://networksboise.com. It should be displaying the same images as the widget that is above it.

    Thanks!

    Craig

  4. Soleil Golden
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 years ago #

    Hi Craig,

    Could you give me the RSS feed URL you're having trouble with? It looks as though the feed is returning empty after being parsed.

    Thanks!

  5. Craig M. Jamieson
    Member
    Posted 3 years ago #

    Hi Soleil!

    The feed is http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/109449810381302494008/albumid/5470155296611755217?alt=rss&kind=photo&hl=en_US

    This is the same feed as the other plugin above it is using and is also the same feed that was working before it abruptly .... stopped:)

    I appreciate your help!!

    Craig

  6. jfreake
    Member
    Posted 3 years ago #

    Soleil,
    I think I found the issue.

    On lines 93 and 158, the regex expression is failing to match because it is based on the url having an underscore in the first directory path. ie:
    http://lh6.ggpht.com/_Zaaabbbcccc/....

    It seems that picasa has started using hyphens. ie:
    http://lh6.ggpht.com/-Zaaabbbcccc/....

    When I omitted the underscore from the regex strings, the plugin started working again.
    Example: I changed:
    url=\'http:\/\/.*?\.ggpht\.com\/_.*?\/.*?\/.*?\/.*?\/s)
    to:
    url=\'http:\/\/.*?\.ggpht\.com\/.*?\/.*?\/.*?\/.*?\/s)

    Hope this helps.
    Jason

  7. jfreake
    Member
    Posted 3 years ago #

    To clarify, my previous post is a fix for the thumbnails loading small (72px) as mentioned here: http://wordpress.org/support/topic/plugin-anyfeed-slideshow-not-resizing-photos-from-picasa-rss?replies=4

  8. Craig M. Jamieson
    Member
    Posted 3 years ago #

    Thanks! Here is my feed ...
    http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/109449810381302494008/albumid/5470155296611755217?alt=rss&kind=photo&hl=en_US

    I removed the one underscore at the end between "en" and "US" but with no affect? Or, were you possibly referring to something that the user can not fix?

    Thanks!

    Craig

  9. jfreake
    Member
    Posted 3 years ago #

    I meant that you have to edit the code of the plugin itself.
    Your feed address is ok...there is loads of images listed...nothing wrong.

    The plugin is not matching them because Google change the format of the url for each photo.
    Example:
    the image http://lh5.ggpht.com/-WlRY50C6jW8/S-nlXw-IKpI/AAAAAAAABi0/i_Yii7AmPxY/s288/Tracy%252520Sprague.jpg is different than the old formatting. the old way would have been (_WlRY50C6jW8) with an underscore instead of a hyphen.

    If you NEED to fix it now rather than waiting for an official fix, go to plugins and click "edit" under Anyfeed Slideshow.
    In the code for anyfeed-slideshow/anyfeed_slideshow.php, find and change url=\'http:\/\/.*?\.ggpht\.com\/_.*?\/.*?\/.*?\/.*?\/s)
    to:
    url=\'http:\/\/.*?\.ggpht\.com\/.*?\/.*?\/.*?\/.*?\/s)

    (there are 2 instances, notice I took out the underscore)

    Cheers,
    J

  10. Craig M. Jamieson
    Member
    Posted 3 years ago #

    Thank you!!!

  11. jfreake
    Member
    Posted 3 years ago #

    Craig,

    By the way...i just tested your feed with my code change...worked like a charm.

    Cheers,
    J

  12. Craig M. Jamieson
    Member
    Posted 3 years ago #

    Like butta'!! Thanks so much for your help with this! I've never edited a plug-in before so now it's kind of like getting my cherry popped :)

  13. jfreake
    Member
    Posted 3 years ago #

    Right on! haha
    Just remember that if the plugin gets updated by the author without this new change being rolled in and you upgrade it, you will have to manually make this change again.

    Cheers,
    J

  14. Craig M. Jamieson
    Member
    Posted 3 years ago #

    Roh Roh! Good point! Thanks!

  15. Soleil Golden
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 years ago #

    Hello everyone!

    I'm so sorry for the extreme delay in fixing this! Life has a funny way of piling everything on you at once. jfreake, Thank you so much for sharing your solution with everyone here, I seriously appreciate it. <3

    jfreake's fix to this issue will be included in next version with appropriate attribution.

  16. jfreake
    Member
    Posted 3 years ago #

    No prob Soleil...glad I could help. Thanks to you for writing the plugin in the first place :)

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic