WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[resolved] Photo Gallery Columns in 2.8 (7 posts)

  1. photox2h
    Member
    Posted 5 years ago #

    posted yesterday: http://wordpress.org/support/topic/279632?replies=1

    got no response so I thought I'd try again.

    In short - when I go to edit a gallery or photos, and go down to "Gallery Settings" and choose the number of gallery columns - its not working - it is always one less - with odd gaps.

    If I choose 3 columns, it gives me 2 then a space, then the 3rd photo below -- then two spaces. Its an odd 2-1, 2-1, 2-1 all down the page.

    I don't think its a space issue - even if I choose 2 columns, its just 1 column all down the page.(see "Fun") category.

    site is: http://www.rojopicturesblog.com

    Is there a fix for this? or am I just stuck until 2.8.1??

    please let me know!

    Thank you

  2. photox2h
    Member
    Posted 5 years ago #

    pulled media.php from FTP, code says 'columns' => 3,

    selecting 2 in the admin editor gives me 1, selecting 3 gives me the 2-1 situation.

    any ideas?

  3. DragonDreamz
    Member
    Posted 5 years ago #

    I find that 2.8 has broken the Photo Gallery, too. I haven't tried posting a new gallery, but in all my posts that included a gallery of clickable thumbnails with the built-in gallery feature of WordPress, at the bottom of the post, there is now a second, vertical, listing of thumbnails and the html code of the post is at the bottom of the page.

    It's only the posts with image galleries that are messed up, everything else is working fine.

    The galleries were perfect with 2.7.

    I wish I had a "fix" for you, but thought I would at least verify your claim that there is a problem in 2.8.

  4. DragonDreamz
    Member
    Posted 5 years ago #

    PS, you can see what I mean if you go to
    http://www.gazehound.com

    And click on Nastasi Family Pets in the left sidebar, and then any of the individual animals' names.

  5. esmi
    Forum Moderator
    Posted 5 years ago #

    @photox2h: It's a design/CSS issue. Your main posting area simply isn't wide enough to display 3 150px wide images side by side with that amount of whitespace between them.

    Try editing style.css (line 164)

    dl.gallery-item {
    padding:10px;
    width:170px;
    }

    and amending padding:10px; to padding:0;.

  6. photox2h
    Member
    Posted 5 years ago #

    Esmi -- You. Are. Awesome!! that worked!

    Thanks so much for your help. :-)

  7. andrewkona
    Member
    Posted 4 years ago #

    This fixed my problem as well! Thanks @esmi! I had to change the width to 100px as well, but it looks great now.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic