WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Password Protected Entries - Any progress? (29 posts)

  1. slbc
    Member
    Posted 9 years ago #

    In 1.2.2 is there any update on whether the password protected entries are working?

    I'm in the same boat as alot of other people; where I'll make an entry private, give it a password and when you type the password, it just refreshes and doesn't show the entry.

    Any ideas?

  2. sadish
    Member
    Posted 9 years ago #

    It did work for me before.

    may be its something to do with your computer . did u try on any other browser / computer ?

  3. elvenbook
    Member
    Posted 9 years ago #

    same problem here : it works with Explorer, but not with Firefox, and I only use Firefox :-/

  4. slbc
    Member
    Posted 9 years ago #

    Tried with with different browsers, nothing works.

  5. slbc
    Member
    Posted 9 years ago #


  6. tintoon
    Member
    Posted 9 years ago #

    I have the same problem.
    I must say that this support board is for from user friendly...

  7. desk003
    Member
    Posted 9 years ago #

    nah, just takes some time to get used to the simple interface.

  8. tintoon
    Member
    Posted 9 years ago #

    Well, it's really difficult to trace your own postings...

  9. tintoon
    Member
    Posted 9 years ago #

    Why isn't there a moderator, or some sort of a repository, so that solutions/answers from users are more easily made available ?
    The issue mentioned here is posted serveral times....
    But still no solution / hints ?

  10. scbl
    Member
    Posted 9 years ago #

    Anyone know if the password protected entries work in 1.5?

  11. WhisperSung
    Member
    Posted 9 years ago #

    I'm in the same situation, but I'm using IE instead of Firefox. . .I know someone mentioned clearing out cookies and temporary files in a previous post. . .I don't suppose anyone could tell me 1) how to do that; and 2) if that even works.

  12. lokrin
    Member
    Posted 9 years ago #

    Hmm.. I use Firefox. I haven't made a password protected entry, but I've made some password protected pages. They seem to work.

    try them here and see if you can access them. Links to pages are in the side nav. Only the ABOUT ME page should be accessible.

    http://weblog.lokrin.net

  13. WhisperSung
    Member
    Posted 9 years ago #

    Yep, I see what you mean. I can actually get mine to appear just like that, but once I type in my password, the page merely refreshes, which I find highly annoying. I took it down for the night (it's still saved as a draft), because I just couldn't figure out what was wrong with it, and it's late so my patience isn't too great (my site's at http://layla.nu but as I said, I took down the password-protected entry since it wasn't working).

    In all honesty, a friend installed WordPress for me, because she said Greymatter had some security issues. I really like it, but I really not so wonderful when it comes to tweeking things (like how the right "table" ends up in the wrong place on all the comments pages, heh).

    I took a quick look at your site. I really love the design colors (the black with shades of blues). Very lovely.

  14. theboywonder
    Member
    Posted 9 years ago #

    I have this problem (type password, enter, page refreshes and does nothing).
    Using WP 1.5 / Firefox.
    *sigh*

  15. mamabean
    Member
    Posted 9 years ago #

    In previous installs, I used to have that problem. But do not have any problems in 1.5. In the past, I believe it was a cookie issue and if I clicked on the permalink for the post after the page refreshed, I was taken to the entry. Does that work for any of you? I know it may not be ideal but it worked for me at least. Sorry I can't be of any more help than that.

  16. theboywonder
    Member
    Posted 9 years ago #

    Once I enabled permalinks, it worked :)

    Now I just have to figure out how to get pages showing with the GreenTrack theme!

    Thanks Mamabean!

  17. mamabean
    Member
    Posted 9 years ago #

    My pleasure. Not often I can help with these things so I'm happy to if I can. :)

  18. pixelpix2
    Member
    Posted 9 years ago #

    I'm having the same problem and enabling permalinks didn't work for me. I tried to make a protected post but when I enter the password, the window just refreshes and nothing happens. When I click on the category that it's under though, the post shows up--public, for everyone to see. Does anyone have any solutions to this?

    using wp1.5//firefox

    thanks!

  19. chuckblue
    Member
    Posted 9 years ago #

    to trace your own postings, at the top of the screen after you login it says 'view your profile'. Click on that.

    On the left is a list of posts you replied to, on the right is a list of those you started.

  20. pixelpix2
    Member
    Posted 9 years ago #

    i don't think i see what you mean. i can't view the protected post on my website when i enter the password, but when i click on the category link (e.g. "private") it shows when it's not supposed to.

  21. chuckblue
    Member
    Posted 9 years ago #

    Sorry, I was very tired last night.

    I noticed on my blogs that if I have logged in, the 'edit this' link becomes available, but I have it turned off for everyone else. So thats why you could be seeing the "private" category link after you log in. The blog is set to let you see it, but not others, so the cookie allows you to see it.

    And nothing seems to work correctly if I don't allow browser cookies.

  22. kttygoesrawr
    Member
    Posted 9 years ago #

    I have had the same problem with password protected entries since WordPress version 1.2. I tried refreshing, clearing out the cache, but none of that works. The password protected entry still refuses to show me the content when I'm on the index page. However, if I click on the permalink for the entry, THEN it'll shows up. Why's that?

  23. kttygoesrawr
    Member
    Posted 9 years ago #

    It would be nice to hear back from someone...

  24. suuuueee
    Member
    Posted 9 years ago #

    I'm having the same problem.. But oddly, it was working yesterday, but all of a sudden, it just refreshes now.

    Someone above suggest activating permalinks. Even if it works, I do not wish to have permalinks.

    Why isn't anyone addressing this problem? It's kinda major =/

  25. Ryan Boren
    WordPress Dev
    Posted 9 years ago #

    The cookie for accessing password protect posts is set against the "Blog Address" URI as set in General Options. If you visit your site with a www prefix that is not present in the Blog Address, the cookie won't be delivered and the protected post won't be revealed. When you click on a permalink, you are being taken to the proper non-www address as set in the DB, thus the cookie is delivered and you can see the post. A 'www' prefix is almost always the problem here.

    Also, if you are using IIS you could be tripping upon the IIS cookie header bug as discussed in bug 592.

  26. suuuueee
    Member
    Posted 9 years ago #

    AHH! It did the trick! Thanks Ryan :)

  27. kttygoesrawr
    Member
    Posted 9 years ago #

    I'm using Windows XP, and I've upgraded to version 1.5.1 of WordPress now, yet the protected entries still won't work (even when I tried adding 'www' to the Blog Address in the General Options). Not only that, but it's strange because my photolog's password protected entries have suddenly started working for the upgrade, yet there's no difference to my regular weblog.

  28. kttygoesrawr
    Member
    Posted 9 years ago #

    Never mind, I figured out what was wrong. It was because I was using PHP includes to link the blog onto my main site, and in all this time, I never changed the 'blog URI' so that it pointed to the index instead of the wordpress directory.

  29. rdub
    Member
    Posted 8 years ago #

    I have set up a new category with a private post. When I mark the post as private the category doesn't even show. I need a category accessable by designated individuals that is not visible on the site or by rss.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags

No tags yet.