WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

WP-PageNavi
[resolved] PageNavi bar not showing nav-above on page 1, OK elsewhere (4 posts)

  1. martinveasey
    Member
    Posted 1 year ago #

    A weird small problem here. Using WP-PageNavi with WP-PN Style formatting. Very happy with effect, however:

    I'm looking for duplicate WP-PN bars top and bottom on all blog summary pages (website link) and have inserted the php code to replace the default blocks accordingly.

    All is fine on pages 2 and onwards however, on page 1, I'm getting the bar to display in the lower (nav-below) block but not in the upper (nav-above) block. Oddly enough, the HTML code appears to be generated fine and looks OK:

    <nav id="nav-above" class="navigation">
    <div class='wp-pagenavi'>
    <span class='pages'>Page 1 of 13</span><span class='current'>1</span><a href='http://www.veaseyassociates.co.uk/updates/page/2/' class='page larger'>2</a><a href='http://www.veaseyassociates.co.uk/updates/page/3/' class='page larger'>3</a><span class='extend'>...</span><a href='http://www.veaseyassociates.co.uk/updates/page/5/' class='larger page'>5</a><a href='http://www.veaseyassociates.co.uk/updates/page/10/' class='larger page'>10</a><span class='extend'>...</span><a href='http://www.veaseyassociates.co.uk/updates/page/2/' class='nextpostslink'>»</a><a href='http://www.veaseyassociates.co.uk/updates/page/13/' class='last'>Last »</a>
    </div></nav><!-- #nav-above -->

    Problem exists with both IE and Firefox. Any help / suggestions would be most appreciated!

    Cheers,

    Martin

    http://wordpress.org/extend/plugins/wp-pagenavi/

  2. martinveasey
    Member
    Posted 1 year ago #

    Some extra information that might help:

    WordPress version 3.5; theme: brunelleschi

    Top of loop.php file:

    <?php if (  $wp_query->max_num_pages > 1 ) : ?>
    	<nav id="nav-above" class="navigation">
    	<?php wp_pagenavi(); ?>
            </nav><!-- #nav-above -->
    <?php endif; ?>

    Bottom of loop.php file:

    <?php if (  $wp_query->max_num_pages > 1 ) : ?>
            <nav id="nav-below" class="navigation">
            <?php wp_pagenavi(); ?>
            </nav><!-- #nav-below -->
    <?php endif; ?>

    I'm currently amending a copy of the theme files but intend to write up a child theme once I'm happy.

    Any thoughts on my problem, please?

  3. martinveasey
    Member
    Posted 1 year ago #

    I noted that if I change the class reference "nav-above" to "nav-below" in my loop.php file the problem goes away.

    It therefore seems that the issue is linked to the broader question:
    Previous Posts Link in Twenty-Ten"

    As noted there: "it is a css trick so that the asymetric link does not show above the posts on the front page; using the body class .paged to make the link visible"

    Issue therefore resolved here

  4. Chema Hdez
    Member
    Posted 1 year ago #

    I changed the permalinks to default and back, and put the “Blog pages show at most” to 6 and worked for me. ;)

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic