WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[resolved] Page link not working (14 posts)

  1. bluelilydesign
    Member
    Posted 2 months ago #

    Hi,
    I am new to figuring things out and I am trying to create a Shop page http://www.bluelilydesign.net/shop and it redirects to the main page
    http://www.bluelilydesign.net. How do I fix this? Thank you.

  2. bluelilydesign
    Member
    Posted 2 months ago #

    If you know how to fix this, can you help me? Thank you so much :)

  3. Mohammad Kamal
    Member
    Posted 2 months ago #

    Do you use page-links-to plugin?

  4. lorbach
    Member
    Posted 2 months ago #

    Hello. Have you resolved your redirect issue yet? One possible solution is the Speedy Page Redirect plugin:

    http://wordpress.org/plugins/speedy-page-redirect/

    • Choose between permanent (301) and temporary (302) redirects.
    • Support for custom post types out of the box.
    • Filters for customizing some settings.
    • Compatible with WP Multisite.
    • Fully translatable. Included languages: English, Dutch.

    Good luck!

  5. bluelilydesign
    Member
    Posted 2 months ago #

    Hi,
    I have not resolved it yet and have no idea what a page link plugin is. I can create any other Page name and it directs it to what it want it's just when I use the word Shop for a Page name it redirects it to the homepage.

    I will look at that plugin and see if I can figure it out. Thank you.

  6. bluelilydesign
    Member
    Posted 2 months ago #

    For example, if I use the word Shoppe for a Page name it shows up what I want. http://www.bluelilydesign.net/shoppe where when I use the word Shop it directs it to the main page. http://www.bluelilydesign.net/shop
    I can use any other word and it does what I want, it's just the word shop is being a pickle. Again, not sure why...

    I'm going to download the plugin that was suggested and see if that works. Thank you.

  7. bluelilydesign
    Member
    Posted 2 months ago #

    Anyone out there familiar with what I need help with?
    If I use the word Shoppe for a Page name it shows up what I want. http://www.bluelilydesign.net/shoppe where when I use the word Shop it directs it to the main page. http://www.bluelilydesign.net/shop
    I can use any other word and it does what I want, it's just the word shop is being a pickle. Again, not sure why...

    Thank you.

  8. bluelilydesign
    Member
    Posted 2 months ago #

    I downloaded the link that was suggested above, activated it and not sure what to do with it now. When you have a minute, if you're able to help? Thank you.

    [Moderator Note: No bumping, thank you.]

  9. lorbach
    Member
    Posted 2 months ago #

    Sorry to hear you're still having issues with this.

    Now that you've downloaded the plug-in, upload the speedy-page-redirect folder to your /wp-content/plugins/ directory.

    Then activate the plugin through the “Plugins” menu in WordPress.

    Any other questions please let us know.

  10. bluelilydesign
    Member
    Posted 2 months ago #

    Hi Lorbach, thank you. I have downloaded and activated the plugin but it's still not working. Not sure what I've done to where it won't use the word shop. Maybe I will call the one hosting the website and see if they can help me, thank you again.

  11. lorbach
    Member
    Posted 2 months ago #

    Did you have a chance to call your host and get this resolved?

  12. bluelilydesign
    Member
    Posted 2 months ago #

    Yes, they said they don't have anything to do with how WordPress works they are just a host. They can't go behind the scenes. Not sure why not but oh well. :)

    Thank you for asking.

  13. wiresplus
    Member
    Posted 2 months ago #

    Go to your admin, and look at pages. choose the home page and see what it's 'slug' is : betcha it's set as shop!

    If not, next place to look is appearance > customize. Check the front page is set to be whatever static page you want people to land on when they type in your URL.

  14. bluelilydesign
    Member
    Posted 2 months ago #

    Thank you for your help. Last night I deactivated a few plugins and it just started working late last night. It must have been one of those. So, for now, it's working. I appreciate your help Lorback and wiresplus! Thank you! :)

    Cassandrsa

Reply

You must log in to post.

About this Topic

Tags

No tags yet.