WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

HTML5 jQuery Audio Player
[resolved] [closed] Page background goes white (12 posts)

  1. dleifer
    Member
    Posted 1 year ago #

    Excellent plug-in, thank you.

    The player behaves fine, but as soon as I put the short-code [hmp_player] on the page, the page's background goes white - no background color, no background image. All other pages continue to be as expected. When I remove the short-code the background reappears. Seems like a conflict, but I can't seem to figure out with what. Any ideas are greatly appreciated. Site:

    http://66.147.244.132/~ohabeior/TOS/music/

    While in development you will be asked for a password: TOS

    http://wordpress.org/extend/plugins/html5-jquery-audio-player/

  2. Maeve Lander
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Hi dleifer...

    I took a look and yeah this is a jQuery conflict. The error console shows 2 key JS errors:

    Uncaught TypeError: Object [object Object] has no method 'supersubs'
    in main.js in line 794

    and

    Uncaught TypeError: Cannot read property 'left' of null daves-wordpress-live-search.min.js:1
    LiveSearch.positionResults daves-wordpress-live-search.min.js:1
    (anonymous function) daves-wordpress-live-search.min.js:1
    f.event.dispatch jquery-1.7.2.min.js:3
    h.handle.i

    in daves-wordpress-live-search.min.js

    This theme looks really nice on the front-end, but unfortunately in the code there's a lot of hardcoded jQuery which is likely the culprit for this breakage and possibly others in other jQuery based plugins down the track. Check out FAQs point 5 for further explanation and tips on how to fix this up in your theme.

    Goodluck! :-)

  3. dleifer
    Member
    Posted 1 year ago #

    Many thanks! I will look over the FAQ and see what I can do. If I have success I will post details to help others with this theme. (Risen)

  4. Steven Gliebe
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hello,

    I'm the author of the Risen theme. The theme does not hard code jQuery. It uses the version of jQuery bundled with WordPress in no conflict mode. The script is properly enqueued.

    What I am seeing in the HTML5 jQuery Audio Player plugin in index.php at line 146 is that a version of jQuery bundled with the plugin is used instead of the version included with WordPress and that it is not properly enqueued but rather it is hard coded.

    <script type="text/javascript" src="<?php echo $pluginurl ; ?>player/js/jquery-1.7.2.min.js"></script>

    This can cause the JavaScript errors that are being seen. I assume this is a remnant left over from an old version of the plugin since this is inconsistent with what is correctly stated in the plugin's FAQ.

  5. dleifer
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi,

    As the non-technical guy stuck between these two opinions... any thoughts?

  6. Steven Gliebe
    Member
    Posted 1 year ago #

    I will be happy to help you troubleshoot if the problem remains after the plugin is updated to properly enqueue WordPress's jQuery library.

  7. Maeve Lander
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Thanks guys... leave it with me a few days please and I will check this out.

  8. Maeve Lander
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Ok please update to version 1.9.1 to fix this jQuery issue. stevengliebe was correct - I had accidentally left in some old code in index.php. This has now been fixed.

    Thanks to both of you for reporting this so I could fix it. :-)

  9. dleifer
    Member
    Posted 1 year ago #

    Many, many thanks! I am extremely impressed with how responsive you have been. With the update the page works exactly as I would expect and the plug-in continues to be excellent!

    Thanks again.

  10. Maeve Lander
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Excellent! Glad to hear the fix worked. :-) Thanks for your help in identifying the problem and if you like the plugin please give a nice rating -->

    Cheers!

  11. sembrare
    Member
    Posted 1 year ago #

    Could you check on my site and see why the player is looking like this:
    THe background color only works on the bottom part of the player and not on the top...

    Here is the link:

    https://www.dropbox.com/s/dfmdpzwcc6b0uur/Screen%20Shot%202013-03-15%20at%2012.51.43%20PM.png

    Also here is the test

    http://sembrare.com/?p=476

  12. Maeve Lander
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    @sembrare
    Duplicate post... please continue discussion in just 1 thread you already opened one here > http://wordpress.org/support/topic/plugin-not-displaying-correctly-using-pro

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic