WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[resolved] Outgoing Trackbacks and Pingbacks not working (17 posts)

  1. datarat
    Member
    Posted 8 years ago #

    My blog is capable of receiving trackbacks and pingbacks, but I cannot send.

    I have tested it at Tamba2 and Redalt.

    I've looked at all the support articles I could find, but none of the fixes there have worked for me.

    Finally, today I deleted all my files (except the database) and reinstalled. After assuring that all the plugins were disabled I tried the tests again. No luck.

    The post does show that the site was pinged.

    I'm currently using 1.5.2.

    Is there someplace I can look for a log, or turn logging on, to pinpoint this? Or better yet, any new ideas?

  2. datarat
    Member
    Posted 8 years ago #

    Oh, I forgot. I tested pingbaks between posts on my blog, and those DO seem to work. Could this be a hosting issue?

  3. tedfox
    Member
    Posted 8 years ago #

    Could the blogs u are sending trackbacks to havecomments under moderation?

  4. No, because the test sites they use are open test sites meant for testing ping and trackbacks.

  5. Datarat, are you using Bad Behavior v1.2.2?

  6. datarat
    Member
    Posted 8 years ago #

    No, I'm currently using SpamKarma2, but I had it disabled for my tests yesterday.

  7. hrg27
    Member
    Posted 8 years ago #

    I am having the same problem with version 1.5.2
    I can receive pings but can't notify other open blogs about the posts I have on my page.

  8. Beel
    Member
    Posted 8 years ago #

    Interesting, I can send and receive trackbacks but only send pings - according to RedAlt, my WP site returns a "Fault code: -32700 : parse error. not well formed" which I don't understand so can't fix (I gave up trying).

  9. Beel
    Member
    Posted 8 years ago #

    Edit: My dog stepped on the keyboard, thus this entry. He says, "Quit staring into the screen and take me for a walk!"

  10. hrg27
    Member
    Posted 8 years ago #

    Hmm..., I checked with RedAlt and everything worked fine.
    But trackbacking a MovableType 3.2 blog from WP didn't work at all. Although the same MT blog could send/receive trackbacks from RedAlt... fishy....

  11. datarat
    Member
    Posted 8 years ago #

    How about logging? Would there be something in the Apache usage log? What can I look for?

  12. datarat
    Member
    Posted 8 years ago #

    Ok, I did some surfing, and what I've found is a very suspicious entry in my apache log.

    83.103.44.199 - - [05/Oct/2005:19:25:18 -0700] "POST /Wordpress/wp-trackback.php HTTP/1.1" 404 - "-" "Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.0; Windows 98; DigExt; freenet 4.0)"

    The reason this is suspicious, is that I've moved the blog to the root site, so the directory /Wordpress/ no longer exists. I'm beginning to think that perhaps I've missed a setting somewhere.

    Help?

  13. datarat
    Member
    Posted 8 years ago #


  14. datarat
    Member
    Posted 8 years ago #

    Well, at least I figured out what was going on. My Host has allow_url_fopen() enabled, but their firewall blocks outgoing connections. In addition to blocking Trackback and Pingback, this has had the effect of causing problems opening the SpamKarma2 admin, and disabled the FAlbum plugin.

    By the way, the host is 101sitehosting.com. They're pretty cheap and reliable, but if we can't solve this I'd definitely recommend going somewhere else.

  15. datarat
    Member
    Posted 8 years ago #

    Moved to a new host, and it was definitely the firewall. Also solved several other problems I'd been having.

  16. Daniel J. Lewis
    Member
    Posted 8 years ago #

    I was having a similar problem (read at http://wordpress.org/support/topic/47420), but I discovered that installing through Fantastico on my host produced a blog without errors. Figure that out!

  17. hrg27
    Member
    Posted 8 years ago #

    can someone also please help me where i can the log file for pinging problem.
    I have two blog systems running on the same host (different domains). blog A is WP blog B is MT. both can send/receive pings from redalt.com. blog A receives pings from blog B. Blog A can't send pings to B or maybe B can't receive them from A.
    Also blog A (WP one) couldn't send a trackback to another MT blog which is completely out of my control.

    any input is appreciated.
    thanks

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic