WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Crayon Syntax Highlighter
[resolved] Open Code in New Window Not Working (12 posts)

  1. wy125
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi, I'm just getting started with this plugin, which is great by the way, but I'm having trouble getting the code to open in a new window. All I get whenI click the menu item is a blank new window. I've tried this on Chrome and Safari (Mac versions) and I get the blank page. I just tried it in IE and it works properly. Anyone have any ideas?

    http://wordpress.org/extend/plugins/crayon-syntax-highlighter/

  2. akarmenia
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Could you please try the dev build: https://github.com/aramkocharyan/crayon-syntax-highlighter/archive/master.zip

    And if it still persists, please provide a url so I can debug it.

  3. wy125
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thanks so much for your quick response and offer to debug.

    Here is a link to the post containing the code sample : http://www.wisamyacteen.com/2012/11/tic-tac-toe-walkthrougha-simple-ai-example/

    As of the update, the 'open code in a new window' doesn't work in IE (version 9.08112.16421), Firefox (version 17.0), and Chrome (23.0.1271.64 m) all on Windows 7.

    I used the update tool built-in to wordpress to update the plugin to version 1.14, which was the same version contained in the link you provided.

    Thanks so much for looking into this!

  4. akarmenia
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Hmm, have another go with this one:

    https://github.com/aramkocharyan/crayon-syntax-highlighter/archive/master.zip

    I've got it working in IE, Chrome on Win 7 and Chrome, FF on Mac with your post content.

  5. wy125
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi I just tried it but it didn't work.

    Could this be because my site is hosted on a Windows server?

  6. wy125
    Member
    Posted 1 year ago #

    Are there any references to files using './' for example? That would be a problem on Windows.

  7. wy125
    Member
    Posted 1 year ago #

    Okay, I just got it to work on IE 9 but only after using compatibility mode. It does not work in standard mode.

    Still can't get it working in Chrome and Firefox. The browsers I am currently working on are windows browsers (my macbook is at home).

    Thanks so much for your help.

  8. akarmenia
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    I've successfully hosted on a Windows 7 install with wampserver2 from a fresh WordPress install (please try that) using the latest development build from GitHub. It works fine in FF and Chrome, but IE needed to be refreshed once, probably because it stored an old copy or something, before it would open in a new window. I'm running IE under IE 9 mode. Try using a fresh WordPress install.

  9. wy125
    Member
    Posted 1 year ago #

    Okay after dumping my windows server and reinstalling everything onto a linux server it still didn't work :)

    Despite all that unnecessary work, I did figure out the source of the problem. It was my theme. I was using Montezuma theme which has some issue with it preventing the plugin from working properly. When I switched to the default 2011 theme everything was working.

    Sorry to have you do all that work.

    Now that we know the problem, do you have any idea what might be the problem with the theme?

  10. akarmenia
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Fixed in the latest dev commit. I just needed to remove the wp theme css from the opened window.

  11. wy125
    Member
    Posted 1 year ago #

    That's it! You got it. Thank you so much for your help!

  12. akarmenia
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Awesome, no problem!

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic