WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[resolved] one style in child theme not being recognized (5 posts)

  1. dma999999
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hi. I will apologize in advance if this is a dumb question, as I'm relatively new to CSS. I've tried searches for a solution but have not been able to find anything so thought I'd try a post here.

    Anyway, what I'm trying to do is, I think, relatively simple. I am creating a child theme to override some of the styles in a parent theme. The child theme works perfectly, with one exception - the modification to blockquote. When I activate the child theme, go to a post, look in the source, and retrieve the child theme stylesheet from the link, everything is there, except the entry for blockquote. I have checked and rechecked and it is the right file. I have also made other edits to the stylesheet, then checked it by going through the above, and all other edits are being reflected.

    This is the entry in the child theme - I've included the entries above and below as well:

    #nav {
    	font-family: "Helvetica Neue", Arial, Helvetica, sans-serif;
    }
    
    blockquote {
    	font-style: normal;
    	font-size: 0.9em;
    	color: #333;
    }
    
    .post .date {
    	font-family: "Helvetica Neue", Arial, Helvetica, sans-serif;
    }

    "#nav" shows up, as does ".post .date" but "blockquote" just seems to disappear.

    This is the entry in the parent theme, with the immediately adjacent entries also included:

    pre code { font-size: 1.3em; }
    blockquote {
    	clear: both;
    	display: block;
    	padding: 20px 20px 10px 45px;
    	margin: 20px 0;
    	font-style: italic;
    	font-size: 1.2em;
    	color: #141310;
    	background: #e7e6e2 url(../images/blockquote.gif) no-repeat top left;
    }
    .entry ul, .c-body ul { margin: 0 0 10px 10px; }

    I'm using W3 Total Cache which minifies the code - could that have something to do with it? Is it possible that it is, for some reason, stripping out blockquote? Actually no, not that - just disabled it and no change.

    I've also check in different browsers and cleared browser caches.

    I'm sure I'm missing something quite obvious but for the life of me can't seem to spot it.

    Any suggestions on what I'm doing wrong would be most appreciated.

  2. alchymyth
    The Sweeper & Moderator
    Posted 2 years ago #

    please post a link to your site.

  3. dma999999
    Member
    Posted 2 years ago #

    techblawg.ca

  4. alchymyth
    The Sweeper & Moderator
    Posted 2 years ago #

    I can't find any problem:

    the blockquote style is in /wp-content/themes/my_vigilance/style.css
    and it is (according to the Firefox web developer add-on) called after the same style in /master.css

    what modifications to blockquote do not show?

  5. dma999999
    Member
    Posted 2 years ago #

    alchymyth - thanks very, very much for the note. I just checked it again and you are of course right. Odd. I have no idea what happened. Earlier on it just wasn't there in style.css - completely missing. Oh well.

    I do very much appreciate you taking the time to look into it.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic