WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Twitter Tools
Not automatically downloading tweets (34 posts)

  1. electricbob
    Member
    Posted 1 year ago #

    I've been checking every morning and since the upgrade Twitter Tools is not automatically downloading tweets; when I click the button some number of tweets are downloaded. This is in addition to the incredible slow upgrade that I'm seeing. It appears on the face of it that the cron or other time-based code (haven't looked in the code yet) isn't working properly. If someone suggests what to check I'll check and provide the info back here. Thanks!

    http://wordpress.org/extend/plugins/twitter-tools/

  2. Justin Sternberg
    Member
    Posted 1 year ago #

    The plugin is not downloading any tweets for me. I upgraded to the new version and converted all the tweets over. But it hasn't imported any tweets since 10-10-2012. I've tried manually clicking the "Download Tweets Now" button and then it gives me the message, "Tweets are downloading… " but nothing actually happens. What am I missing?

  3. Justin Sternberg
    Member
    Posted 1 year ago #

    Ok, just found the answer in another support thread: http://wordpress.org/support/topic/plugin-twitter-tools-social-dependence?replies=29#post-3254542

    from the the thread:
    "Alex: I would recommend making it clearer that in the Twitter Tools settings you have to click on the particular rectangular box for the Twitter account to actually enable it! I finally discovered it after a lot of delving around when I finally found this thread.

    Of course now that I *know* I have to do that, it's stunningly obvious :)"

  4. electricbob
    Member
    Posted 1 year ago #

    I have turned things on - I found that forum post also the day after the new version was released. It's just not automatically updating, and I suspect the upgrade is also only doing one or two passes and then stopping. I don't know what to check ....

  5. Jeffrey Keefer
    Member
    Posted 1 year ago #

    I find the same thing, my posts do not appear to be automatically downloading either.

    I have both Enable Twitter Tools and Create blog posts from tweets checked, and while they do come down when I click the Download Tweets Now button, I have to click the button for this to happen.

    I am using 3.0.3 and Social 2.6 on WP 3.4.2.

    Thank you.

  6. Justin Sternberg
    Member
    Posted 1 year ago #

    Ok, having the same problem. I need to manually click the button for them to import. Any solutions?

  7. davidkingsbury
    Member
    Posted 1 year ago #

    Same for me - I keep checking after each update to Twitter Tools and Social, but the 15 minute cron job just doesn't seem to fire. The account is enabled and works fine when manually downloading via the button - it just doesn't automatically check...

  8. Alex King
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Social and Twitter Tools rely on the built-in WP Cron system. You may need to look into the various debugging steps for that (site can load itself, etc.).

  9. bhesk@hotmail.com
    Member
    Posted 1 year ago #

    Same problem for me.

    Running WP 3.4, Social 2.6 and Twitter Tools 3.03. All of this on top of WAMPServer 2.1.

    Manually downloading tweets works fine. Scheduled download never works.

    WP-Cron jobs are set up. Social is configured to run every 15 minutes.

    I've run some debugs on both Twitter Tools and Social, and see this in the event log if I try and run the Social cron job manually:

    {SOCIAL - 2012-11-01 15:44:56 - 10.1.200.7] Running cron_15_init
    [SOCIAL - 2012-11-01 15:44:56 - 10.1.200.7] Running request: CRON/action_cron_15
    [SOCIAL - 2012-11-01 15:44:56 - 10.1.200.7] Attempting semaphore lock
    [SOCIAL - 2012-11-01 15:44:56 - 10.1.200.7] Semaphore lock failed. (Line 40)

    I suspect this is the cause of the problem. Now I just need to work out how to fix it :-)

  10. Alex King
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Can you check in your wp_options table to see if you have rows with any of these keys?

    - social_last_lock_time
    - social_locked
    - social_unlocked

  11. electricbob
    Member
    Posted 1 year ago #

    Yes I can :-)

    social_last_lock_time == 2012-11-02 20:14:28
    social_locked == 1
    social_unlocked not present

    Thanks! - Bob

  12. bhesk@hotmail.com
    Member
    Posted 1 year ago #

    And for me

    social_locked 1 yes
    social_last_lock_time 2012-11-01 14:42:10

    No key value for "social_unlocked".

    Hope this helps. Thanks for posting.

    Barry

  13. Alex King
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Looks like the lock may not be breaking correctly - try deleting both of those options and see what happens.

  14. electricbob
    Member
    Posted 1 year ago #

    I have tried this, and I tried turning Twitter Tools off and back on via settings - no auto update. When I force an update I get a value for social_last_lock_time, however, I now never see social_locked or social_unlocked. Thanks! - Bob

  15. Jeffrey Keefer
    Member
    Posted 1 year ago #

    Can you give some guidance where I should look for the wp_options table? That may be a bit more technical than I know where to look.

    BTW, when I click to update the Tweets, they all still update nicely; I just have to remember to do it once or twice a day.

    Thanks.

    Jeffrey

  16. electricbob
    Member
    Posted 1 year ago #

    It's one of the tables in your WordPress MySQL installation (well, mostly likely MySQL :-). If you have a hosted account, it's like your provider has phpMyAdmin or something similar.

  17. Jeffrey Keefer
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thanks, electricbob. That sounds more technical than anything else I do with WordPress. I sure hope this plug-in does not start to require that sort of knowledge! As a long-time user of Twitter Tools, it always worked with previous versions without this.

    Not sure how to continue troubleshooting it . . .

    Jeffrey

  18. Mr Brainz
    Member
    Posted 1 year ago #

    Yo,

    Having exactly the same problem. Just spotted a mad error log in my root relating the the CRON job falling over.

    Looks like there is something inherently wrong either with Twitter Tools or Social.

    Does anyone have a solution to this yet?

    Cheers,

    B

  19. bhesk@hotmail.com
    Member
    Posted 1 year ago #

    Alas not. I gave up in the end and uninstalled - which is a shame as I have been using Twitter Tools for a couple of years.

    I now used a combination of "Rotating Tweets" and "WP to Twitter". Both of these work properly. Not quite the same functionallity but I personally didn't have time to delve into the code in any more detail to find out what was broken.

    Please note, I'm not blaming the author - I'm sure he's got lots of other stuff to do as well!

    Barry

  20. electricbob
    Member
    Posted 1 year ago #

    And I also lack time right now to dig in - I'll probably seek alternatives since this isn't working for me. Like Barry, I've been using Twitter Tools for years as my primary backup mechanism; the old version would sometimes write multiple pages a day - not a big deal as I wanted to review comments daily anyway, but the current kit doesn't fill in what's missing, so I get holes in the backup. I'll keep following this thread, if someone thinks they've fixed it I'll perhaps try again. Thanks!

  21. cmoral3s
    Member
    Posted 1 year ago #

    I don't know if I have this problem or it's a design decision...

    TwitterTools/Social fetch my tweets correctly manually or automatically when I mark "Create blog posts from tweets". However, I want my tweets to become a custom post type, and if I check "Create URLs for tweets" I get the same tweet twice: once as a "status" post and once as a custom post.

    If I uncheck "create blog posts from tweets" I get them only as a custom post (as desired) but they are not fetched automatically. Any help?

    Thanks

  22. Jonathan D. Johnson (jondavidjohn)
    Member
    Posted 1 year ago #

    Anyone having this issue can assist us in debugging by installing/activating this plugin we've written to get some relevant information regarding your environment and the state of the social lock.

    https://gist.github.com/4127490

    Place this file in your plugins directory and activate it. Once it is active you simply log into the admin and then add social_debug=true as a query string parameter.

    Example

    http://yourdomain.com/wp-admin/index.php?social_debug=true

    Copy and Paste the resulting text here.

  23. electricbob
    Member
    Posted 1 year ago #

    # Social Debug

    Current Time: 2012-11-21 23:12:25

    ## Software Versions

    MySQL: 5.0.92-log
    WordPress: 3.4.2
    PHP: 5.2.17
    Social: 2.6
    WebServer: Apache

    ## Social options

    social_locked: 1
    social_unlocked: Doesn't Exist
    social_last_lock_time: Doesn't Exist
    social_semaphore: 1

    I was running an update of the tweets at this time - it's taking forever to update my still-over-160000 tweets.... I'll run this again without that running and post the results.

  24. electricbob
    Member
    Posted 1 year ago #

    Looks like the same when I cancel the update:

    # Social Debug

    Current Time: 2012-11-21 23:31:43

    ## Software Versions

    MySQL: 5.0.92-log
    WordPress: 3.4.2
    PHP: 5.2.17
    Social: 2.6
    WebServer: Apache

    ## Social options

    social_locked: 1
    social_unlocked: Doesn't Exist
    social_last_lock_time: Doesn't Exist
    social_semaphore: 1

  25. cheshire137
    Member
    Posted 1 year ago #

    I'm having the same problem. Been using Twitter Tools for years, but it has stopped working. I had a weekly blog post made of all my Tweets, and I have the latest Tweet shown in my sidebar. Neither have been updating. No new blog posts, and the 'latest' Tweet in the sidebar is from 10/5/2012--I've Tweeted lots of times since then. I'm on WordPress 3.4.2 on Dreamhost.

    I'm going to disable the plugin and find something else.

  26. Jonathan D. Johnson (jondavidjohn)
    Member
    Posted 1 year ago #

    @electricbob Thanks for the report

    Would you revisit the social settings page and save your settings, and then run the debug again.

    This should reset the social_last_lock_time and potentially get you back in a working state.

  27. electricbob
    Member
    Posted 1 year ago #

    I stopped the Twitter conversion I had running, saved my settings for Social, then enabled the plugin and ran it again:

    # Social Debug

    Current Time: 2012-11-23 20:27:07

    ## Software Versions

    MySQL: 5.0.92-log
    WordPress: 3.4.2
    PHP: 5.2.17
    Social: 2.6
    WebServer: Apache

    ## Social options

    social_locked: 1
    social_unlocked: Doesn't Exist
    social_last_lock_time: Doesn't Exist
    social_semaphore: 1

    Hope that helps! - Bob

  28. davidkingsbury
    Member
    Posted 1 year ago #

    Just checking back on this and loaded the debugging plugin:

    # Social Debug

    Current Time: 2012-12-04 20:25:41

    ## Software Versions

    MySQL: 5.5.27
    WordPress: 3.4.2
    PHP: 5.3.15
    Social: 2.6
    WebServer: Apache/2.2.22 (Unix) PHP/5.3.15 with Suhosin-Patch DAV/2 mod_ssl/2.2.22 OpenSSL/0.9.8r mod_perl/2.0.5 Perl/v5.12.4

    ## Social options

    social_locked: 1
    social_unlocked: Doesn't Exist
    social_last_lock_time: 2012-11-25 03:03:58
    social_semaphore: 1

    My workaround has been to just bookmark the download tweets URL:

    index.php?aktt_action=download_account_tweets&acct_id=XXX&social_api_key=XXX

    That pulls in the latest tweets...

  29. PhDeviate
    Member
    Posted 1 year ago #

    Is there any movement on this? I just (finally) upgraded, and am having the same problems. If I run it all manually, it works, but nothing works automatically.

    Also, the shortcode listed to display tweets: [aktt_tweets account="phdeviate"], is only displaying a few. I want the option of all of the tweets that twitter tools has archived (over 5000) to appear on the page. I tried using count=, but the number wouldn't increase no matter what number I chose.

  30. Jeffrey Keefer
    Member
    Posted 1 year ago #

    I am still have the issue, and to my knowledge it has not been fixed yet. Ironically, sometimes it does in fact work, while other times it does not. Quite strange.

    I really hope it gets fixed, as I really count on this.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic

Tags

No tags yet.