WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

WPaudio MP3 Player
No MP3 Play Button, Just a Link! (41 posts)

  1. mlouelkins
    Member
    Posted 2 years ago #

    I have <?php wp_footer(); ?> and <?php wp_header(); ?> in my documents, I have tried all three variants (a href, wpaudio url, audio), but it displays the name of the MP3 file as a clickable link. No play button.

    This plugin actually used to work briefly when I was building the site on an IP address. Once I switched over to the actual URL of the site, the plugin no longer works. The URL of the mp3 files does match the URL in WOrdPress blog settings, so that's not the issue.

    I've also deleted the plugin and reinstalled it. Nothing works. Any ideas?

    Any suggestions for another plugin similar to this one that offers a download button? This plugin is perfect, but if it won't work I need another solution asap.

  2. cybacolt
    Member
    Posted 2 years ago #

    i've worked out the fix for this. (i'd fork it on git, but there's no repo for it?)

    this is an easy fix, but it requires you to feel comfortable to edit some code:

    open the javascript file here:
    /wp-content/plugins/wpaudio-mp3-player/wpaudio.min.js

    search for:
    href$

    directly after it you should replace:
    .mp3
    with:
    mp3

    (remove the dot...)

    save it, reload your blog and it should all be good. (you may need to purge your cache if your using IE)

    cheers to Todd for a great plugin!

  3. mlouelkins
    Member
    Posted 2 years ago #

    @cybacolt Thanks for this. I've deleted the . in .mp3 and uploaded the changed file but I still have the same problem. Just a link and no player. Very frustrating! This is the BEST plugin....if I could just get it working!

  4. yesfree
    Member
    Posted 2 years ago #

    @ cybacolt me too i've done all u said yet its not working for me.

  5. cybacolt
    Member
    Posted 2 years ago #

    hrrm. the error i fixed related to a javascript error. my links started working automatically as soon as i fixed it. i'm using WP 3.1.1...

    at this point all i can suggest is to look at your html source and make sure:
    1) jquery is being loaded (should be at the top, in the 'head' somewhere)
    2) wpaudio.min.js is being loaded (should be at the bottom, just above the 'body' tag)

    i'm afraid theres not much else i can do without looking at your setups directly, sorry!

  6. yesfree
    Member
    Posted 2 years ago #

    Ok this is my domain.. mp3ghana*com replace * with . check it works in chrome but not firefox and firefox is the major browser in my country.

  7. wpsecuritylock
    Member
    Posted 2 years ago #

    I removed the . (dot) per your instructions and the audio player still did not work.

    After some plugin deactivation's, I found that the FancyBox for WordPress plugin (version 2.7.5) was causing the WPAudio player not to load on posts/pages.

    It works now on WP 3.1.2.

  8. cybacolt
    Member
    Posted 2 years ago #

    so theres various problems here...

    while its working in firefox/chrome, i'm still getting javascript errors in IE8...

    at this point i'll probably have to work on a different solution... pity!

  9. wpsecuritylock
    Member
    Posted 2 years ago #

    Looks like the plugin needs some TLC and an update.

  10. Ursula (aka WP Gal)
    Member
    Posted 2 years ago #

    I believe I've found the solution - click here to read what I tried - seems to have resolved the issue for me:

    http://wordpress.org/support/topic/js-quotation-marks-error?replies=2#post-2201545

    Just so the answer is here as well, I followed these steps:

    open the javascript file here:
    /wp-content/plugins/wpaudio-mp3-player/wpaudio.min.js

    Search for href$=.mp3 and replace by href$=".mp3"

    (ie. add the quotation marks before/after .mp3)

  11. pszeinert
    Member
    Posted 2 years ago #

    Worked like a charm Ursula! Saved me a lot of heartache.

    Thanks

  12. Ursula (aka WP Gal)
    Member
    Posted 2 years ago #

    You're welcome! No worries at all - I was facing the same issue, and when I saw that I wasn't alone, I had to post the solution. ;)

  13. Jaco23
    Member
    Posted 2 years ago #

    I can not for the life of me find that line in the wpaudio.min.js file. (Update) I found the entry ......works like a charm. Thank you so much!!!

    Jaco

  14. Ursula (aka WP Gal)
    Member
    Posted 2 years ago #

    Make sure the plugin itself has been updated to the latest version as well.

    Use the CTRL+F function and just search for HREF - perhaps with and without the symbol - otherwise, try searching for =.mp3 and see if you can find it that way. It was definitley there for me and at least one other person! :)

  15. nstoker
    Member
    Posted 2 years ago #

    Worked for me too - thanks!

  16. Ursula (aka WP Gal)
    Member
    Posted 2 years ago #

    No problem! :)

  17. wpsecuritylock
    Member
    Posted 2 years ago #

    Thanks Ursula! You rock!

  18. cybacolt
    Member
    Posted 2 years ago #

    ok, spent a night debugging the javascript - theres some pretty cool stuff in there (including abit i havent seen before (prototyping) ) but i never got the bottom of why this never worked in IE8 correctly.

    i ended up building my own simple audio player plugin based on jplayer... i may release this at some point, if there is any interest.

  19. Ursula (aka WP Gal)
    Member
    Posted 2 years ago #

    I've tested my site with my fix in IE9 and IE8 and they both work for me - not sure why it wouldn't work for you, cybacolt - did you try my solution?

    Here's the page in which I use it:

    Tathiana.com/music

  20. groovysoul
    Member
    Posted 2 years ago #

    @cybacolt,

    i ended up building my own simple audio player plugin based on jplayer... i may release this at some point, if there is any interest.

    I'd definitely be interested.

  21. drummergirl
    Member
    Posted 2 years ago #

    Tried the ".mp3" fix but it's still not working in IE for me. I get the message:

    Message: Object doesn't support this property or method
    Line: 22
    Char: 162
    Code: 0
    URI: http://fourwallflight.com/music/you-pursue-me/

    Any other ideas? Would really like to keep this plugin but it's dead in the water right now for us.

  22. tomgray
    Member
    Posted 2 years ago #

    Thanks, Ursula, you're my hero. I'd replaced WPAudio with another player and wasn't as happy with it. I implemented your fix and it worked like a charm. I've tested in IE8.x and latest Firefox, Chrome versions and it works again. THANK YOU!

  23. Ursula (aka WP Gal)
    Member
    Posted 2 years ago #

    drummergirl - just checked your site, and it looks like you found another player to work with. I checked it out - it seems really nice, actually! Glad you found something that works well!

    tomgray - You're quite welcome! I know the feeling - in my case, I really didn't want a flash player so I found this one and didn't want to lose it either. I figured I wasn't the only one in the same boat after finding the forum, so I posted the solution that worked for me. :)

    Another one that looks good that drummergirl is using is the following, in case anyone else wants to try it:

    http://wordpress.org/extend/plugins/haiku-minimalist-audio-player/

    "A simple HTML5-based audio player that inserts a text link or graphical player for audio playback. Compatible with WP Audio Player style links, fully accessible and degrades gracefully, and includes Google Analytics tracking of audio plays. Based on jPlayer."

    This one looks so nice I'm considering swapping to it, especially since it's HTML5-based, and it's been updated more recently (and compatible with 3.2.1).

    Hope that helps, guys!

  24. ANUGE
    Member
    Posted 2 years ago #

    Thanks WP Gal - totally worked for me after I updated to the latest version of WP!

  25. Ursula (aka WP Gal)
    Member
    Posted 2 years ago #

    Great to know - glad it worked! :)

  26. digiwaxx
    Member
    Posted 2 years ago #

    did the quotation mark thing. didn't work.

    http://www.theblastbydigiwaxx.com

    we post a lot of audio files. please help!

  27. cogdog
    Member
    Posted 2 years ago #

    Thanks, this saved my blog! Not only were the audio links not generating the player, the error prevented the jQuery widget in my blog header from loading.

    http://cogdogblog.com/2011/08/15/diy-is-fixing-your-blog/

    I may have never found the reason w/o checking here.

    Now how can the plugin be updated if the developer is AWOL.

  28. Jaco23
    Member
    Posted 2 years ago #

    @WP Gal

    I had to reinstall my blog and start over. I edited the file you said to edit, made the change but it's not working. It opens the link in a new tab and plays the mp3. I don't understand because I did what you suggested before and it worked. There is only one entry for the href mp3 in that file correct?

    Thanks,

    Jaco

  29. Ursula (aka WP Gal)
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hi Jaco!

    As far as I know, yes, it's just the one line, but maybe there's another plugin causing a conflict? Have you tried disabling all other plugins and just leaving this one?

    Unfortunately, I'm not the developer for this plugin (nor am I a full-out developer yet - I just know how to tweak code), so the only other suggestion I have would be to try a different player, like this one:

    http://wordpress.org/extend/plugins/haiku-minimalist-audio-player/

    Wish I could help more! I know there have been a few of you who still have the issue, but most have had the issue resolved with the code tweak, so I'm not sure why it's working for some but not others. :(

  30. coryshubert
    Member
    Posted 2 years ago #

    I'm with Jaco23. My site was working as it should, then either the latest WP update broke something because now the .mp3 links also open in a new window. I edited the .js file ( nice catch Ursula) but that didn't fix anything, same issue. I deactived all the plugins, no change.

    The odd thing is that another plugin is also not working as it should, the Lightbox Plus one. These both are on the same page: http://www.madrigaldinner.com/samples/
    and they both stopped working at the same time, but different functionality, hmmmm.

    I am stumped and hoped sooo much that Ursula had found my fix, but sadly no.

    Anyone else found another fix maybe?

    Cheers,

    c

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic