WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[resolved] No Editor at all (8 posts)

  1. Streetwise
    Member
    Posted 8 years ago #

    Really wierd. I did a fresh install and got a glimps of the built in wysiwyg editor. However now, the edit tab gives me a blank page. So I started over, fresh database and the same thing.

    I just clicked on the edit tab again, and this message popped up:
    ***********************
    Sorry to folks that have had trouble getting to the site or sending me email the past few days, the server that hosts photomatt.net and mullenweg.com (and nothing else) has been down more often than up, and emails are coming in days late. They replaced the RAM which seems to have been the source of the problem. Now I just need to find someplace in NY with universal chargers so I can get my cells working again and I will be back connected to the civilized world. Update: Since the RAM replacement everything has been rock solid again. Knock on wood.
    \";}i:42;a:6:{s:5:\"title\";s:33:\"Mike Little: Kraig Garland R.I.P.\";s:4:\"guid\";s:66:\"http://zed1.com/journalized/archives/2005/12/15/kraig-garland-rip/\";s:4:\"link\";s:66:\"http://zed1.com/journalized/archives/2005/12/15/kraig-garland-rip/\";s:11:\"description\";s:298:\"

    Kraig Garland tragically passed away 8th December 2005 aged just 29 years. Today is his funeral. It is a sad day for all his friends and family.

    There is an online Book of Condolence set up for family and friends.
    \";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Thu, 15 Dec 2005 11:35:29 +0000\";s:7:\"summary\";s:298:\"

    Kraig Garland tragically passed away 8th December 2005 aged just 29 years. Today is his funeral. It is a sad day for all his friends and family.

    There is an online Book of Condolence set up for family and friends.
    \";}i:43;a:6:{s:5:\"title\";s:54:\"Weblog Tools Collection: Variables in your CSS via PHP\";s:4:\"guid\";s:83:\"http://weblogtoolscollection.com/archives/2005/12/14/variables-in-your-css-via-php/\";s:4:\"link\";s:60:\"http://feeds.feedburner.com/weblogtoolscollection/UXMP?m=523\";s:11:\"description\";s:528:\"

    Variables in your CSS via PHP: Good writeup/tutorial on using PHP to control the way your page looks. I love the way Chris writes, but this article is even more poignant as it also talks very candidly about OOP in php (which is sorely lacking in larger percentage of all PHP code)
    Technorati Tags: oop php\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Wed, 14 Dec 2005 10:59:36 +0000\";s:7:\"summary\";s:528:\"

    Variables in your CSS via PHP: Good writeup/tutorial on using PHP to control the way your page looks. I love the way Chris writes, but this article is even more poignant as it also talks very candidly about OOP in php (which is sorely lacking in larger percentage of all PHP code)
    Technorati Tags: oop

    **************

    some voodoo going on here I think. Any help would be appreciated!
    Dave

  2. skippy
    Member
    Posted 8 years ago #

    That is the contents of the WordPress dashboard, which is its own menu item. What happens if you click the other menu items? What happens if you refresh the page?

  3. schestowitz
    Member
    Posted 8 years ago #

    When you say you started over, are you referring to both the database and the installed files on your server? This would help us understand if the problem is at server level, browser level or is due to a bad installation.

  4. Streetwise
    Member
    Posted 8 years ago #

    Other menu items work perfectly. Refreshing the page in Firefox yeilds the header, menu tabs, and a blank body. When I try it in IE, I get an error (page unavailable, Cannot find server or DNS Error - Internet Explorer)

    When I started over, I dropped the database, and deleted the directory and started from scratch.

    What I will do is to start over again, this time paying careful attention to see at what point this is happening (assuming I can re-produce the error).

    Dave

  5. Streetwise
    Member
    Posted 8 years ago #

    Okay, it seems to be a WordPress cache issue and not a browser issue as both Firefox and IE act similar. Basically, if I refresh the Write tab enough times, the page finally loads, usually after 8-10 times of reloading.

    I'm wondering about my MySQL settings. MySQL 4.1.16 / PHP 4.4.1

    In the MySQL panel, I have this:
    max_questions 0
    max_updates 0
    max_connections 0

    Could this be causing the Write page not to load? It's only that page as far as I can tell...

    WinXP Pro, PHP 4.4.1, MySQL 4.1.16, Apache 2.0.55

    ***********
    My Log of events
    ***********
    Fresh Install
    Refresh 19 times for Write Post page to load.
    Go to "View Site"
    Back to Write Post page -- Blank again
    Refresh 3 times for write Post page to load.
    Go to "Presentation" and select "classic" theme.
    View Site
    Go to Site Admin
    Go to Write Post page -- Blank again with new theme
    Refresh 8 times for write post page to load.
    Go to "Presentation" and select personal theme from 1.5
    View Site
    Go to Site Admin
    Go to Write Post page -- Blank again
    Refresh 11 times for write post page to load.
    Select Write tab again (even though the page has loaded properly)
    Blank page
    Refresh 5 times for write post page to load.
    Go to "Manage" tab and select 'edit' for "Hello World" page
    Blank Write Post page
    Refresh 22 times for write post page to load. Does not load Hello World page to edit. Just a blank one.

    With IE 6, I get a "This page can not be displayed" when I click on the "Write" tab.
    Refresh 16 times for write post page to load.

  6. vkaryl
    Member
    Posted 8 years ago #

    What happens if you disconnect from your ISP then reconnect? Does that make any difference?

  7. Streetwise
    Member
    Posted 8 years ago #

    I disconnected from my ISP and tried to load the site. For some strange reason, I couldn't log in. However, I was able to get to the admin panel by clicking the 'edit' in the Hello World post. This time, I had to click on the Edit tab 24 times for the Edit Post portion to come up. Then I had to reconnect to my ISP so that my other clients wouldn't get too ticked :)

    Now the interesting part:

    My development box is networked to my web server. So I went directly to the server and pulled up a browser and logged in with IE 6. When I clicked on the Edit tab, immediately I got an error:

    "Problems with this web page might prevent it from veing displayed properly or function properly. In the future, you can diplay this message by double-clicking the warning icon displayed in the status bar"
    ERROR ON PAGE:
    Line: 10
    Char: 25998
    Error: Expected ')'
    URL: http://www.mysite.org/wp-admin/post.php

    A refresh of the page gave this "error on page" code:
    Done, but with errors on page:
    Line: 503
    Char: 1
    Error: 'tinyMCE' is undefined
    Code: 0
    URL: http://www.mysite.org/wp-admin/post.php

    Another refresh and all was fine. I continued to re-fresh with no issues and good page loads. However, if I navigate to *anything* else (other tabs, view site, etc) and then come back to the Edit tab, I *always* get the "Done, but with errors on page" error which has to do with the 'tinyMCE' issue. The first error (Expected '(') I never saw again.

    So now I decided to go to a second box on the network and hit the server from there. Site loaded fine, admin login fine. When I clicked on the Edit tab, I got a blank page (IE). However, the status bar at the bottom read this:
    http://truefindpage.com/404/error.php?partner=avant_bl&err=dns&url=truefind.mysite.org...

    When I tried to refresh, I would then just get the same "Page not found" error that I got on the other development box on the network.

    Next I tried Firefox. Same exact issues as on my first box. The header would load, but not the rest of the page. Usually the Dashboard tabs would load, but not always. Sometimes just the word 'Dashb'. So I'd have to click on it to load the dashboard to see the 'Edit' tab again.

    Here's my summary:
    Edit issue is over the network connection as bringing up the edit tab on the server itself is less problematic (although it does give specific errors). I don't believe the problem has to do with being connected to my ISP, but it may have something to do with 'truefindpage.com'...

    Do you suppose that my RC1 download is corrupt?

    Thanks for your help. Getting closer, but not good enough where I'd want to use in production...

  8. Streetwise
    Member
    Posted 8 years ago #

    I didn't realize that there is an RC3 out there! I did a fresh install with it, and the Edit tab works fine!! That's great. Sorry to cause any disruptions to the release on Monday...

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags