WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Contact Form 7
No Conformation Message with Contact Form 7 (11 posts)

  1. marcmantha
    Member
    Posted 1 year ago #

    The form does not work only when I add the file upload code.

    It will still send the email and attachment, but the spinning icon beside the Send button runs continuously and with no confirmation message.

    This gives the impression to the sender nothing has gone through.

    I am using the most recent version of WP and Contact Form 7.

    My other forms without the file upload option work fine on this and other sites. Is there a fix?

    Thanks for your assistance.

    :)

    Best regards,
    Marc

    http://wordpress.org/extend/plugins/contact-form-7/

  2. davejampole
    Member
    Posted 1 year ago #

    Two options come to mind:

    Try sending the attachment(s) by themselves. If they transmit okay, the problem is probably with your code. If they don't transmit, the problem is with the attachment(s) themselves. Could also be the size of the attachments.

  3. stickFinger
    Member
    Posted 1 year ago #

    BTW> did you respect file size on uploading?

  4. marcmantha
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thanks Dave,

    It does send the attachment. The problem is, it does not produce a confirmation message.

    Tested and the Contact Form 7 plugin works fine on other sites, on other servers sending the file upload and producing the confirmation message to the user after hitting Send or Submit.

    It might have something to do with the server/host. Anyone have any ideas? I even took a look at the cpanel and compare it to another one on the another server and everything looked similar like the php version, etc.

    I also turned off all the plugins in case their was a conflict.

    The form works until I put in the file load option, yet it works on other sites on other servers.

    Anyone have any ideas?

    :)

  5. marcmantha
    Member
    Posted 1 year ago #

    Does not have file size restriction by the way.

    My tests were small files and of various types. All worked on other sites tested, just not this one...

    http://www.nuvoxx.ca/index.php/form-test/

  6. davejampole
    Member
    Posted 1 year ago #

    Okay, if this is correct, Tested and the Contact Form 7 plugin works fine on other sites, on other servers sending the file upload and producing the confirmation message to the user after hitting Send or Submit., I would think the problem is with whomever is hosting your site. I would contact their tech support. Given that they offer WP to their customers, they should be able to look at this from their end, which you cannot do.

  7. marcmantha
    Member
    Posted 1 year ago #

    What might I suggest they look for?

    What could cause that tiny bit of code for the file upload to work fine on other sites and servers, yet not on another?

    Does that bit of file upload code use java scripts or something that a simpler text field doesn't?

  8. davejampole
    Member
    Posted 1 year ago #

    Just had another thought - you said in your original post that everything works on other forms. How about duplicating one of the forms that work and replace every to change that form to the new form. Then, add in one attachment at a time and see if the form and the confirmation message work. Try each attachment by itself, then in combinations and I would guess that you'll run into one attachment that is the culprit.

  9. marcmantha
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi Dave, yes, that was all done.

    All attachments of various file types work on all the sites. As mentioned, the file upload works, I get the email and attachments on all sites....

    ....on that one site, it will just not produce the confirmation message and only when the file upload code is added to the form.

    I just want to get the confirmation message to show after the user hits the send button.

    So why does the confirmation message not show when the file upload code is added to the form on that one site and server? I still get the email and attachment. Someone using that form will think their message and attachment have not been sent.

  10. davejampole
    Member
    Posted 1 year ago #

    Have you thought about rebuilding the problem form? Just create one field and one attachment. Submit it and see what happens. If it works, continue with the rebuilding process.

    When I have that kind of problem creating database, even though I cannot see the problem, I will recreate what it is that caused the problem and more times than not, the problem goes away.

  11. marcmantha
    Member
    Posted 1 year ago #

    Yep, did that in the testing process already.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic