WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Nivo Slider not working with Bizz Theme (4 posts)

  1. bellabear
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hi there,

    I'm building a site from the Bizz theme by WP Explorer. The theme uses Nivo Slider functionality, and custom post types. When I create the custom posts for slider, the home page shows only a loading pattern in the slider area.

    I've not yet added any plug-ins to the site, so it is not an issue with incompatibility.

    I've no idea how to search for jQuery issues..?

    Any ideas much appreciated!

  2. bellabear
    Member
    Posted 1 year ago #

    This is the nivo.php code, in case that helps:

    <?php
    //get theme options
    $options = get_option( 'bizz_theme_settings' );
    ?>
    <?php
    	//get custom post type === > Slides
    	global $post;
    	$args = array(
    		'post_type' =>'slides',
    		'numberposts' => -1,
    		'orderby' => 'ASC'
    	);
    	$slides = get_posts($args);
    ?>
    <?php if($slides) { ?>
    <div id="slider-wrap">
    	<div id="slider_nivo" class="nivoSlider">
    		<?php
    		// start loop
            foreach($slides as $post) : setup_postdata($post);
    		//get featured image ==> full size
    		$featured_image = wp_get_attachment_image_src(get_post_thumbnail_id(), 'nivo-slider');
    		// get metabox data
    		$slidelink = get_post_meta($post->ID, 'bizz_slides_url', TRUE);
    		?>
            <?php
            //only show slide if featured thumbnail is defined
    		if ( has_post_thumbnail() ) { ?>
                 <?php
    			// show link with slide if meta exists
    			if($slidelink != '') { ?>
    				<a href="<?php echo $slidelink ?>" title="<?php the_title(); ?>"><img src="<?php echo $featured_image[0]; ?>" alt="<?php the_title(); ?>" title="<?php the_title(); ?>" width="<?php echo $featured_image[1]; ?>" height="<?php echo $featured_image[2]; ?>" /></a>
             <?php
             // no meta link defined, show plain img
            } else { ?>
    		<img src="<?php echo $featured_image[0]; ?>" alt="<?php the_title(); ?>" title="<?php the_title(); ?>" width="<?php echo $featured_image[1]; ?>" height="<?php echo $featured_image[2]; ?>" />
           <?php } ?>
           <?php } ?>
    		<?php endforeach; ?>
    	</div><!--/slider nivoSlider-->
    </div><!--/slider-wrap -->
    <?php } wp_reset_postdata(); ?>
  3. beznam
    Member
    Posted 1 year ago #

    use thumbnail for slider post image size 910x400

  4. searchsiren
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi bellabear,
    Just wondering whether you solved this problem?
    I'm having the same problem with Bizz Theme and the Nivo Slider.
    Thanks
    SS

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic