WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

NextGEN Gallery
NGG Slideshow images resizing to thumbs in browser (12 posts)

  1. zelldun
    Member
    Posted 6 months ago #

    Just updated NGG and I now have a slideshow issue.

    Initially the slideshow is fine the first time you visit the page but then if you go back to the page the slideshow images are resizing to a thumbnail size in the browser - firefox, IE However in Chrome they show up initially as only the top quarter of the photo

    I have tested this with twenty thirteen theme but still have an issue with the slideshow images not being the correct size. They are a little bigger than thumbnail but definitely not that correct slideshow size. I have this occurring on 2 sites now that have been updated both with different themes and plugins.

    I have about 100 more so any assistance would be appreciated.

    Regards
    Zelldun

    http://wordpress.org/plugins/nextgen-gallery/

  2. sneader
    Member
    Posted 6 months ago #

    I'm having the same or at least a similar problem. After upgrading to NGG version 2.0.31, the thumbnail gallery still shows up fine, but when you click the "Show as slideshow" link, the slideshow images show up only as the top quarter of the image.

    You can see it here: http://tinyurl.com/lvx4oxk

    Any help would be appreciated!

    - Scott

  3. zelldun
    Member
    Posted 6 months ago #

    Yes Sneader it appears to be the same problem as I have with the slideshow....

    Is the new owners Photocrati Media supporting this plugin at all now? I have over 100 sites using this plugin as a slideshow and I know that it is a free plugin, however it has always been an easy and stable plugin for clients to change images etc in their slideshows and update.

    It was also updated and upgraded constantly to keep up with the ever changing world of the internet. I do no intend to sound ungrateful or pushy as to date this has always been the preferred plugin for slideshows, however I would appreciate any communication and or support to enable me to make an informed decision.

    I have looked at the Pro version however I am not sure if that this is a once of Plugin cost or per website cost? Nor am I keen if it too is having issues?

    Again any assistance or guidance would be appreciated

    Regards
    Zelldun

  4. sneader
    Member
    Posted 6 months ago #

    I switched to the default twenty-thirteen theme and the problem goes away. So, I've got a theme conflict, it seems. :-(

    - Scott

  5. zelldun
    Member
    Posted 6 months ago #

    Unfortunately the problem did not go away when I switched themes or removed other plugins and I have two sites all different plugins and themes with the same problem ?

    Thanks Sneader

    Regards Zellun

  6. photocrati
    Member
    Plugin Author

    Posted 6 months ago #

    As @sneader pointed out, this type of behavior is most commonly associated with a Theme or plugin conflict. @zelldun - Yes we are supporting this plugin 100% and will continue to for its lifetime. We however do not provide dedicated one on one support for it like we do with NextGEN Pro, but if there is a confirmed bug - we'll address it as quickly as possible. We care deeply about the user experience.

    We also reply here in the forums when time allows. If you tried switching themes and deactivating all plugins and reactivating NextGEN Gallery v2.0.31 only and the error is still present, you might give our latest beta a try in case it may resolve the error for you. See: http://www.nextgen-gallery.com/nextgen-gallery-latest-beta . Let us know how that works for you.

    (Becky)

  7. sneader
    Member
    Posted 6 months ago #

    Hi Becky! Thanks so much for your work, and the great plug-in!!

    I'm using Artisteer to produce the theme, which I think is pretty popular, so maybe it's worth taking a look at my site to see if there is anything obvious that either one of us could do to make the slideshow work properly? I know I'd sure appreciate it!!

    - Scott

  8. photocrati
    Member
    Plugin Author

    Posted 6 months ago #

    @sneader, you're very kind Scott. All of us on the team really appreciate everyones support of the plugin. :)

    Sure, you can submit a bug report here: http://nextgen-gallery.com/report-bug . We can take a look at the Theme, but we would really appreciate that those experiencing theme/plugin conflicts also contact the developer of that theme/plugin to have them look at the conflict from their end as well. Please include as much information about the conflict as you can, login credentials to your site if you're willing would help us look into this conflict much faster.

    Thanks! (Becky)

  9. sneader
    Member
    Posted 6 months ago #

    Hi Becky. I have found that my issue is specific to Chrome. IE and Firefox seem fine.

    I have also found that if I alter this bit of NGG CSS, that I can solve it in Chrome, but I don't understand the "why"

    .ngg-slideshow img {
    max-width: 100% !important;
    max-height: 100%;
    width: auto;
    height: auto;
    border: none;
    }

    If I remove the "max-height: 100%;" the problem goes away. Chrome is computing the size of the gallery to be 100 pixels wide, plus another 14 pixels of padding, for a total height of 114 pixels.

    I have tried the latest beta (2.0.13) and it didn't change anything.

    Any other ideas appreciated.

    - Scott

  10. zelldun
    Member
    Posted 6 months ago #

    Dear Becky

    Thank you for your response. I appreciate that you are all busy and I don't expect one on one support and I apologise if you thought that was what I was after. I did assume however, that the support forum here is monitored daily due to the number of people using your free version, which, when I noticed no movement on any forum support questions I asked the question regarding Photocrati's free support. I apologise again if this offended you.

    I have attempted to look for the css file in the Next gen gallery files however I can see no css files to alter to try the fix that sneader had. I will as a last resort try the beta, however as you would appreciate the 2 sites at this stage that I have the issue on are live sites and using beta plugins is not ideal for me.

    It appears it is neither a plugin or theme issue with me as both have been deactivated on both sites and the issue still remains.
    Regards
    Zelldun

  11. zelldun
    Member
    Posted 6 months ago #

    Ok....found the css file

    For anyone else experiencing the above issue here is the fix that worked for me in all browsers (chrome, ie and firefox)

    Please note this worked for me and please ensure you have a backup of your files etc before attempting this fix.

    MY FIX:

    via ftp:

    navigate to:

    public_html/wp-content/plugins/nextgen-

    gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_basic_gallery/static/slideshow/nextgen_basic_slideshow.css

    Edit file:

    approx: Line 36 find

    .ngg-slideshow img {

    remove:

    max-width: 100% !important;
    max-height: 100%;

    width: auto;
    height: auto;

    Save file and upload.

    HOpe this is just a temporary fix and will not be needed to be changed after all updates

    Regards
    Zelldun

  12. sneader
    Member
    Posted 5 months ago #

    I was able to fix this by editing the normal theme css (i.e. Appearance > Editor > style.css:

    .ngg-slideshow img {
    	max-height: none !important;
    }

    Doing it this way will keep the change intact, even if I upgrade the NextGen plugin.

    Hope this helps.

    - Scott

Reply

You must log in to post.

About this Plugin

About this Topic

Tags

No tags yet.