WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

NextGen Gallery - Slideshow problem (20 posts)

  1. AlanthonyC
    Member
    Posted 5 years ago #

    I have installed NextGen Gallery and I have been able to display galleries. However, when I try the slideshow, nothing appears on the page.

    I uploaded the "imagerotator.swf" (which I got from longtail) into the NextGen Gallery folder, but it still doesn't display.

    Here's the code I used (I'm assuming width and height are in pixels):
    [slideshow id=1 w=100 h=50]

  2. robradcliffe
    Member
    Posted 5 years ago #

    I think in newer versions of next gen, the slideshow size is determined in the settings - I tried the code you used and nothing showed, but it worked fine using just [slideshow id=1] (insert number of gallery you want to use!)

  3. audirs2
    Member
    Posted 5 years ago #

    I've tried both of this but no luck on mine. Can get picture list either

  4. philpeter
    Member
    Posted 5 years ago #

    I have the same issue. Could be a WP 2.7.1 issue as the plugin hasn't been tested on that yet.

  5. gnocchi
    Member
    Posted 5 years ago #

    I got the same problem and here how I fixed it:

    1. Download imagerotator package from the link provided in Gallery/Options/Slideshow in the Dashboard.

    2. Upload the content of the downloaded folder imagerotator into wp-content/uploads. Remember all the files should be in wp-content/uploads, NOT in wp-content/uploads/imagerotator. I know they said you can upload it to wp-content/uploads or a subfolder, but I tried with the subfolder option and it didn't work.

    3. Go back to Gallery/Options/Slideshow in the Dashboard, and click on the button Search Now, it should provide you the Path to the Imagerotator (URL): http://yourdomainname/blog/wp-content/uploads/imagerotator.swf

    4. The slideshow should be working now.

  6. cybershot
    Member
    Posted 5 years ago #

    I tried all of your stuff and it still don't work for me. I have everything in place. I got an error that said, gallery not found. But it is there.

  7. tomasi514
    Member
    Posted 5 years ago #

    I have same problem, I found the path when I installed the website locally on my computer, now it is online, I changed path but WordPress Cannot find the imagerotator.swf file.
    What's wrong here ?

  8. tomasi514
    Member
    Posted 5 years ago #

    All right, thanks to another post, I found my own solution.
    Place the magerotator.swf file in wp-content/plugins/nextgen-gallery/ folder
    Then change path in slideshow options for

    http://www.yourwebsite.com/wp-content/plugins/nextgen-gallery/imagerotator.swf

    Works fine for me.

  9. Alex Rabe
    Member
    Posted 5 years ago #

    please note that when you add the imagerotator.swf to the plugin dir, it will be erased during the next auto upgrade

  10. tomasi514
    Member
    Posted 5 years ago #

    Hi Alex, thank you for this precision. Can you precise what auto upgrade you talk about? WordPress or the gallery plugin?
    In any case, are there upgrade that are not validated by website owner?

  11. dudeharris
    Member
    Posted 4 years ago #

    gnocchi's instruction worked just fine.

  12. BonsaiGreg
    Member
    Posted 4 years ago #

    I followed gnocchi too and it worked for me. Thank you so much.

  13. realidan2
    Member
    Posted 4 years ago #

    I am using Nextgen version 1.3.6 and WP 2.8.5 I have tried both versions above to get the slideshow to work but neither of them do. All I get is a blank screen that looks like it is trying to load. The gallery works fine but the slideshow does not. Please help.

  14. danatang
    Member
    Posted 4 years ago #

    I have the same problem as realidan2. The slideshow page only shows a black block with a running circle, looks like trying to load.

  15. crylike
    Member
    Posted 4 years ago #

    I got the same problem and here how I fixed it:

    1. Download imagerotator package from the link provided in Gallery/Options/Slideshow in the Dashboard.

    2. Upload the content of the downloaded folder imagerotator into wp-content/uploads. Remember all the files should be in wp-content/uploads, NOT in wp-content/uploads/imagerotator. I know they said you can upload it to wp-content/uploads or a subfolder, but I tried with the subfolder option and it didn't work.

    3. Go back to Gallery/Options/Slideshow in the Dashboard, and click on the button Search Now, it should provide you the Path to the Imagerotator (URL): http://yourdomainname/blog/wp-content/uploads/imagerotator.swf

    4. The slideshow should be working now.

    this one works for me...thank you gnocchi

  16. The Sandeep Goyal
    Member
    Posted 4 years ago #

    Thanks all contributers!
    I have same problem as realidan2 and danatang have. The gallery is fine but the slideshow didnt load the pictures.

    Any help??

  17. colorjuice
    Member
    Posted 4 years ago #

    I had the same problem. Here's how I brought with me to run the slideshow:
    - Follow the instruction of gnocchi. Very important that the path in slideshow options include the filename of the stored imagerotators.swf: http://www.yourdomain.ch/wp-content/uploads/imagerotator.swf

    Additionally, I have moved the imagerotator.swf file into the plugins directory to the folder of Nextgen Gallery (like the instructions of tomasi514). Whether it's helped, I can not say right. Now that I've deleted the file from this plugin folder, the slideshow works still.

    But perhaps this step is necessary.

  18. neptunian
    Member
    Posted 4 years ago #

    that didn't work for me, but /wp-content/plugins/nextgen-gallery/imagerotator.swf did

  19. smumdax
    Member
    Posted 4 years ago #

    Same problem as realidan2, danatang and thesandeepgoyal.

    From what I can understand, if imagerotator.swf is appearing, but always stuck in the "loading" screen, then that means it cannot find either the XML or the images. So the position in the folder structure as it relates to those files is important.......... BUT i long to see someone explain it clearly :(

    For me, I have decided to put all my galleries inside a folder named "whatever", instead of having them accumulate in my website's root (that's an option I can change in the NextGEN options). I did try both ways, but still got the loading screen.

    I tried diffrent locations for imagerotator.swf, didn't work either, got the loading screen, nothing more...

    How about the creators of NextGEN and/or imagerotator.swf help us clarify this, instead of all of us scratching our heads in vains... :(

  20. eselby
    Member
    Posted 4 years ago #

    I am using WP WordPress 2.9.1 and JW Image Rotator 3.17 and having exactly the same problem.

    You can see it here - http://www.rollergirlphotographer.com/atlanta-roller-girls/

    Password: chris

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags

No tags yet.