WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

XML Sitemap & Google News feeds
[resolved] News sitemap XML file not generating, and current month missing (10 posts)

  1. Sheeraz Raza
    Member
    Posted 5 months ago #

    Hi developer,

    I have been currently running your plugin on our website, ValueWalk, the web sitemap is working just fine: http://www.valuewalk.com/sitemap.xml but the news one is not being generated: http://www.valuewalk.com/sitemap-news.xml - how I am using this as a temp solution right now http://www.valuewalk.com/?feed=sitemap-news - but is there any way to fix the main url.

    Also the March month (current month 3/2014) is not being created automatically in sitemap (See: http://www.valuewalk.com/sitemap.xml)

    Any help in both cases will be appreciated, thanks!

    Sheeraz Raza

    PS: I am using the development version (Due to exclusion of news posts)

  2. RavanH
    Member
    Plugin Author

    Posted 5 months ago #

    Very strange... The latest month is available on http://www.valuewalk.com/sitemap-posttype-post.201403.xml but apparently not listed in the index. Is it because of the CDN you are using? Are we looking at a cached version?

    Also, please go to Settings > Permalinks and resave the settings. IT might solve the news sitemap permalink issue.

  3. Sheeraz Raza
    Member
    Posted 5 months ago #

    Thanks this has been resolved, guess was server related forwarded your response to our hosts and things worked out well. Appreciate your help and great plugin there. :)

  4. Sheeraz Raza
    Member
    Posted 5 months ago #

    Any idea when are you adding the 'exclusion of some categories' feature in the main plugin besides the development version?

  5. RavanH
    Member
    Plugin Author

    Posted 5 months ago #

    As soon as I have time to work on the development version again to add some planned features and to do some more tests, I'll be moving it to stable.

    In the mean time, please let me know if you run into issues :)

  6. gooma2
    Member
    Posted 4 months ago #

    thank goodness I found this post as I was having the exact same problem. When I tried the sitemap-news it would show a blank sitemap but when I tried Sheeraz Raza's solution (?feed=sitemap-news) it works perfectly.

  7. RavanH
    Member
    Plugin Author

    Posted 4 months ago #

    Hi gooma2, it still means there is something going wrong. The /?feed=sitemap-news address is the 'non-pretty' permalink while the address /sitemap-news.xml should work just the same. Unless you are using the default permalink option on Settings > Permalinks.

  8. gooma2
    Member
    Posted 4 months ago #

    Hey Ravan,

    Not sure what changed, but now it's showing up fine. Very weird as my permalinks were for 'Post' setting, but at least it's working as usual.

    Thanks for responding too!

    Curt

  9. k4media
    Member
    Posted 4 weeks ago #

    I am having the same issue. The news site map shows 0 links. http://theadvisorcambodia.com/?feed=sitemap-news. I have tried disabling all plugins, activating the default 2014 theme and resaving permalinks.

    I also get 0 links when using Yoast News SEO, so there must be some underlying problem. Any ideas where I might look?

  10. RavanH
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 weeks ago #

    Hi k4media, the news sitemap only shows posts that where published within the last 48 hours. That's the rule for a news sitemap. You might have read about that when you applied for inclusion at Google News... IF not, read all about it on https://support.google.com/news/publisher/answer/40787 and apply for inclusion at the bottom.

Reply

You must log in to post.

About this Plugin

About this Topic