WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Newbie, Please be kind. RSS troubles and Blog Lag (3 posts)

  1. luckylibra
    Member
    Posted 9 years ago #

    Hello.

    I uploaded 1.5 a few weeks ago, then the newest today. I also changed the skin I was using...this was my first time doing so.

    Two things happened and I cannot seem to fix, no matter how many articles I read.

    One, my blog is lagging BAD. It takes MINUTES (I am on cable...) to load not the fast few seconds like it used to.

    Also, I had a syndicate link to LJ and that no longer works. I've been told my RSS feed is probably messed up...its greek to me.

    I do not have a header/footer/sidebar style sheet, just a main one.

    This is a segment of the coding that shows the RSS stuff, I just dont know what to tweak or anything?

    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head profile="http://gmpg.org/xfn/11">
    <meta http-equiv="Content-Type" content="<?php bloginfo('html_type'); ?>; charset=<?php bloginfo('charset'); ?>" />
    <title>
    <?php bloginfo('name'); ?>
    <?php if ( is_single() ) { ?>
    »Blog Archive
    <?php } ?>
    <?php wp_title(); ?>
    </title>
    <meta name="generator" content="WordPress <?php bloginfo('version'); ?>" />

    <!-- leave this for stats -->
    <link rel="stylesheet" href="<?php bloginfo('stylesheet_url'); ?>" type="text/css" media="screen" />

    <link rel="alternate" type="application/rss+xml" title="RSS 2.0" href="<?php bloginfo('rss2_url'); ?>" />
    <link rel="alternate" type="application/rdf+xml" title="RSS .92" href="<?php bloginfo('rss_url'); ?>" />
    <link rel="service.feed" type="application/atom+xml" title="Atom0.3" href="<?php bloginfo('atom_url'); ?>" />

    <link rel="pingback" href="<?php bloginfo('pingback_url'); ?>" />
    <?php wp_get_archives('type=monthly&format=link'); ?>
    <?php wp_head(); ?>
    </head>
    <body>
    <div id="wrap">
    <!-- S T A R T T I T L E H E A D B A R -->

    The blog is located at: http://www.luckylibra.com/bloggy/index.php

    THank you in advance for your help :)

  2. luckylibra
    Member
    Posted 9 years ago #

    Ok, after some tinkering, I was able to get LJ to recognize the feed. Hopefully it will stay that way, as it just spammed the crap out of my friends -friends list with nearly 3 months of entries all at one time!

    I am still not certain why the load times on my blog are so piss-poor. I'm not well skilled in CSS...I am fearful that this is the problem..a broken code I am not seeing?

  3. Kafkaesqui

    Posted 9 years ago #

    Go here:

    http://vapourtrails.ca/wp-plugins

    And grab the plugin called Jerome’s Query Diagnostics. You can use it to try and see where the delays are originating from (if SQL queries are behind it, that is).

    The ouput it provides is not simple to read through (for those new to this), but it can help troubleshoot these sorts of problems.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic