WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[resolved] New site takes me to blank page + error message on dashboard (3 posts)

  1. Sarah974
    Member
    Posted 1 year ago #

    I just turned on/enabled the multisite feature on my wordpress install. It all was coming along fine and the Multisite dashboard appeared correctly until I created a test site.

    when I first created *.jkdunlimited.com it automatically "stored" it here: home/public_html/wildcard
    (with that configuration, the new site was taking me to a bluehost generic page and accessing the dashboard only gave me an internal error page)
    I changed the path to: home/public_html since that is the root for my main domain.

    Now when visiting the homepage it takes me to a blank page:
    http://test.jkdunlimited.com/

    I can access the dashboard but there is a red error message:
    ERROR: The themes directory is either empty or doesn’t exist. Please check your installation.

    Also I noticed my blogs.dir folder inside the wp-content folder remains empty even after creating the test site. Is that normal?

    Can someone please tell me what I need to do for my new site to appear correctly. Thank you very much. Sarah

  2. Sarah974
    Member
    Posted 1 year ago #

    Well, writing here helped clear my mind apparently.
    I think I fixed the issue:
    Under appearance I noticed it said the TwentyEleven theme was activated but I didn't have that theme in my theme folder on my server.
    I activated a different theme I had in my theme folder and I now can see the homepage and was even able to add a new post.
    So I should be good to go.

    the blogs.dir is still empty. Will it always stay empty? Is it only for all uploaded media?

    Thank you.

  3. Yeah, don't delete the default theme ;)

    You can change the default.

    http://wpmututorials.com/how-to/change-the-default-theme-for-sites-without-a-plugin/

    Basically, something like this on your config file:
    define('WP_DEFAULT_THEME', 'classic');

    where 'classic' is replaced with the folder name of your theme.

    blogs.dir stays empty till you upload media :)

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags