WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

NextGEN Gallery
[resolved] New NextGEN Issue/Annoyance Found (4 posts)

  1. btuck044
    Member
    Posted 10 months ago #

    Photocrati,

    I have discovered an issue / bug with the plugin when it comes to changing the domain name of the website it is on. This is in the most recent version 2.30.

    In "Other Options" -> "Lightbox Effects" -> Show Advanced Settings
    The Stylesheet URL and Javascript URL do not get changed when the sites domain name is switched via the wordpress options. This obviously breaks the lightbox until you go in and manually change the URL to the correct new domain name.

    It would be nice to see this get fixed by dynamically changing the URL when the site changes the domain name or just by putting relative URLs to these files instead of the absolute URLs.

    Thanks for any update.

    http://wordpress.org/plugins/nextgen-gallery/

  2. photocrati
    Member
    Plugin Author

    Posted 10 months ago #

    @btuck044 - Thank you for pointing this out as a great reminder.

    This is also currently the very first item in the plugin's FAQ (http://wordpress.org/plugins/nextgen-gallery/faq/)

    Although we recommend using the same domain URL path structure the plugin is installed on for the CSS and JavaScript used by the Lightbox Effects, it is valid to use another domain URL path structure that resolves correctly, too.

    - Cais.

  3. kYem
    Member
    Posted 4 months ago #

    Can you explain why this is the case?

    At the moment I'm using GIT to deploy the website from my local development server and it does create a big issue, as I need to constantly change the url.

    The worst part is that, when I'm browsing through the website it looks like everything is working as expected, due to the url pointing to my local server that is only accessible from my computer, therefore until someone actually starts to complain or I test it on different computer I'm not aware that the js/css files are not found and the lightbox effects are not working.

    I'm was wondering if it possible to do, same way the custom styles work, we save it on ngg_styles folder and then link it from there if is available.

  4. photocrati
    Member
    Plugin Author

    Posted 4 months ago #

    @kYem - This is a very old topic to be resurrecting and no longer applies as the original topic has been corrected.

    If you are still seeing "migration issues" then it would be best to start your own topic.

    Thanks!

    - Cais.

Reply

You must log in to post.

About this Plugin

About this Topic

Tags

No tags yet.