WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

myblog/?p=1 Dropped Index.php SOLUTION for v1.5 (3 posts)

  1. JEBoothjr
    Member
    Posted 9 years ago #

    If you're having problems with links not woring because the index.php is dropped, I think I figured it out. I don't have mod_rewrite on my host, so I can't use permalinks and none of the other non-permalink options would work consistently for all links. For others in the same boat, here's what I did.

    In the following files, replace all of the "/?" (without quotes) to "/index.php?" (without quotes)
    includes/template-functions-general.php
    includes/template-functions-links.php

    In this file, replace this line (line 32) "$catlink = $file . '?cat=' . $category_id;" with
    $catlink = $file . 'index.php?cat=' . $category_id;

    I haven't found any issues yet, but I haven't thoroughly tested it, either. If there are some issues, let me know. Maybe this could at least lead us in the right direction. You can see it working here: http://www.jeboothjr.com

    This is gonna at least let me get my blog started. I hope it can help somebody else out, too.

  2. likoma
    Member
    Posted 8 years ago #

    Thanks, JEBoothjr, this is exactly what I was looking for.

    Maybe other people do what I'm doing: I'm installing WP while there is an existing (old) site still there. I had been installing WP in a subdirectory (e.g. /temp/) and then moving it when the new WP site was ready to go live. Just changing the URL (twice) in Options --> General.

    But sometimes I had absolute links in the site for whatever reason or maybe images (using ChenPress) had absolute links or maybe the links included /temp/ so when I went live, I had some cleaning up to do.

    This way, I can have the old site show up at http://www.domain.com and the WP site show up when I type in http://www.domain.com/index.php AND the cats and links all work.

    Again, thank you.

    - Bradley

  3. likoma
    Member
    Posted 8 years ago #

    1.5.2 Update.

    A search in those same files comes up empty, so you'll have to search for just the "?" (no quotes). I found the necessary ones in these three files, all in wp-includes:

    -- template-functions-category.php
    -- template-functions-general.php
    -- template-functions-links.php

    If anyone finds anywhere else that needs changing, please post it here.

    - Bradley

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags

No tags yet.