WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

MarketPress - WordPress eCommerce
[resolved] Multiple Product Images in MarketPress (17 posts)

  1. jeezyo
    Member
    Posted 3 years ago #

    Im wondering if there is a reason i cannot use multiple product images with marketpress lite. A gallery or multiple featured images would be great, but im just talking about inserting them directly into the product details post. I can insert images fine into other posts, but when trying to do so with a product, after I click "insert" from the media library, the media lightbox window just turns white and gets stuck like that. Is this intentional? a bug? or something i need to upgrade to Pro for?

    Thanks.

  2. DavidM
    Member
    Posted 3 years ago #

    Hi jeezyo,

    That's definitely not the proper behavior, you should be able to add other images. Do you have any other custom post types you could maybe use to see if you can include images in? I'm just wondering if it has to do with custom post types in your particular setup.

    And actually, you could try checking for a javascript error (which seems highly likely) using Firebug for Firefox or Chrome's inspection tool, to see what the javascript error's deriving from.

    There's a great tutorial on Firebug you can take a look at if you're unfamiliar with it.

  3. jeezyo
    Member
    Posted 3 years ago #

    Hi David, Sorry for the late reply, somehow despite that ive been anxious about this, i must have missed the email update :-) Im not detecting any errors. You can see the site at http://mdmjewelry.com/ I also dont have any other custom post types. The only thing i can think of, is that enroute to using this plugin, i tried WP E-Commerce and eshop, and uninstalled both. Ive been a WPMU DEV subscriber in the past, just havent been working on too many multisite projects lately, but i really appreciate any help you can give here!

  4. DavidM
    Member
    Posted 3 years ago #

    Hi jeezyo, sorry for the delay. I was trying a couple of tests with this and couldn't get it to replicate so I could see what might be the culprit.

    In any case, can you include other images using the html editor instead of trying to insert them using the uploader? Perhaps you could use a regular post to upload the images and just grab the generated html code and paste it into the product post to see if they display (I'm assuming they would).

    And with that, we can proceed to figure out why the media insertion isn't working, as that seems to be the crux of the matter.

  5. jeezyo
    Member
    Posted 3 years ago #

    Funny, not sure why that didnt occur to me, so im going to give that a shot for now. However, the site belongs to my client, who definitely wont be capable of inserting even that one line of html, so beyond the short term that wont be a solution. What can i do to help speed along the process of determining the issue? Thanks David.

  6. masonjames
    Volunteer Moderator
    Posted 3 years ago #

    Hmmm... sounds to me like a possible javascript error.

    This could be a conflict between two plugins. Can you try loading up the page in firebug and having the scripting tab open and enabled? That'll give you any js errors and thus, lead to the culprit.

    If you need help with that, post any errors here and we can take a look.

  7. jeezyo
    Member
    Posted 3 years ago #

    Im not seeing any errors on the site in firebug or chrome. You can see it for yourself, http://mdmjewelry.com. Im only using two other plugins -- one to change the default name "wordpress" that emails are being sent from, and WP-Cufón. Thanks.

  8. DavidM
    Member
    Posted 3 years ago #

    The javascript errors would occur in the back-end rather than the front-end so we wouldn't be able to see anything from here. Could you take a look at that from the back-end in the product editing screen?

  9. jeezyo
    Member
    Posted 3 years ago #

    OK, guess i should have realized that :-)

    Here's what ive got:

    too much recursion
    send_to_editor()http://mdmjewelry.com/wp-content/themes/canvas/functions/js/woo-medialibrary-uploader.js?ver=3.1.2 (line 138)
    html = "<a href="http://mdmjewe...ll wp-image-328" /></a>"
    send_to_editor()http://mdmjewelry.com/wp-content/plugins/wordpress-ecommerce/marketpress-includes/js/post-screen.js?ver=2.0.3 (line 21)
    html = "<a href="http://mdmjewe...ll wp-image-328" /></a>"
    media-upload.php?type=image&tab=library&post_id=359()http://mdmjewelry.com/wp-admin/media-upload.php?type=image&tab=library&post_id=359 (line 4)
    [Break On This Error] window.original_send_to_editor(html);
    http://mdmjewelry.com/wp-content/themes/canvas/functions/js/woo-medialibrary-uploader.js?ver=3.1.2 (line 138)

    Since i see some woo stuff in there, i should mention the theme im using is a custom child theme of woothemes canvas. Design modified only.

    Hopefully you can help me decipher this, thanks.

  10. Aaron
    Member
    Plugin Contributor

    Posted 3 years ago #

    Seems a js conflict with woothemes admin script. Do they add an upload field to the post edit screen?

  11. masonjames
    Volunteer Moderator
    Posted 3 years ago #

    Hiya jeezyo,

    Yep. It's a conflict with the Canvas theme. I use the Canvas theme as well occasionally and was able to get the same results as you.

    The Canvas theme is awesome and very powerful - but also takes over just about everything in WordPress. There's not much that MarketPress can do differently. I'd recommend contacting Woo on this one. There's really no need for them to be loading any JS on a custom post type (which is what MarketPress is using).

  12. jeezyo
    Member
    Posted 3 years ago #

    Hmmm...yes. There is usually an image upload button in a "canvas custom settings" panel, in the post edit screen. However, in the product post edit screen, while the panel is still there, no custom image upload or SEO settings (not that the SEO settings matter).

    Ive used this theme many times to build child themes, and the custom image upload is interchangeable with the featured image, and uses timthumb to resize, if that matters at all.

  13. jeezyo
    Member
    Posted 3 years ago #

    OK, thanks. Now that i know that, ill go check in with their support and see what they can do...thanks :-)

  14. whitekoi
    Member
    Posted 3 years ago #

    Glad i found your question. I want to install products like it shows on the demo in WPMU site. But when I create a product, it winds up on its own page, without shopping cart, not connected to the store. I am really new at this. Can you point me toward basic information on how to set up a Marketpress Lite store and put in products? I can't find anything on WPMU's site.
    Thanks,
    Carla

  15. masonjames
    Volunteer Moderator
    Posted 3 years ago #

    Hiay @whitekoi,

    We have full installation and usage instrucitions on our site here.

    There's also a few e-commerce related articles over on wpmu.org
    Here's a list of them.

    @jeezyo - would definitely be interested in their response. Thanks!

  16. jeezyo
    Member
    Posted 3 years ago #

    Solution was to add this to the top of the functions.php:

    function woothemes_mlu_js () {
    
    	if( get_post_type() != 'product' ){
    
    		// Register custom scripts for the Media Library AJAX uploader.
    		wp_register_script( 'woo-medialibrary-uploader', get_template_directory_uri() . '/functions/js/woo-medialibrary-uploader.js', array( 'jquery', 'thickbox' ) );
    		wp_enqueue_script( 'woo-medialibrary-uploader' );
    		wp_enqueue_script( 'media-upload' );
    
    	}
    
    } // End woothemes_mlu_js()

    Thanks for your help and sending me in the right direction!

  17. masonjames
    Volunteer Moderator
    Posted 3 years ago #

    Yep. That'd do it. Thanks for letting us know :D

    Glad it's working!

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic