WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

ImageFX
Multiple of one size (9 posts)

  1. krang
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi Otto,
    I am trying to use ImageFX to create a greyscale thumb of the same size as an existing custom thumb size.
    The documentation is not 100% clear on how to use the slug field. I've regenerated my thumbs but nothing seems to happen! No new image in the upload dir nor seemingly accessible from the template.

    Can you please provide some brief instruction?

    Thank you!

    http://wordpress.org/extend/plugins/imagefx/

  2. Samuel Wood (Otto)
    Tech Ninja
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Use a different slug for identical sizes so that they have different names.

  3. krang
    Member
    Posted 1 year ago #

    The original thumb is defined as "custom-170" and in imageFX I've set a greyscale filter with a slug of "custom-170-bw".

    Still no luck!

  4. simalamdeveloper
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hello,

    I am having the same issue. I am using wordpress 3.5. The image is being outputted for some images but not all.

    I have two images defined at the same size:
    add_image_size('front-thumb', 231, 158, true);
    add_image_size('front-thumb-black', 231, 158, true);

    In the plugin settings I have font-thumb-black set to a slug of bw

    I checked the upload folder and both images with the correct size are there, one with the slug -bw appendeded to it with the correct color filtering.

    When I write out both images to the page using wp_get_attachment_image:
    $output .= wp_get_attachment_image( $attachments[ $id ]->ID, 'front-thumb', 0, array( 'class' => 'normal', 'data-id' => $attachments[ $id ]->ID));

    $output .= wp_get_attachment_image( $attachments[ $id ]->ID, 'front-thumb-black', 0, array( 'class' => 'bw', 'data-id' => $attachments[ $id ]->ID));

    I am looping through images in a gallery and displaying these two images a few images have the correct URL with -bw appended, but the majority of them have the same url.

    Thanks!

    **Update
    After further investigation the only JPEG images are being converted to black and white. PNG images are being ignored

  5. Paul de Wouters
    Human Made
    Posted 1 year ago #

    I'm having an issue with this too.

    I have defined 2 images sizes

    add_image_size( 'logo', 152, 64, true );
    	add_image_size( 'logo-bw', 152, 64, true );

    and in the settings, one has no filter and the other has the grayscale filter.

    but when debugging, both image sizes have the same URL

    'logo' <font color='#888a85'>=></font> <small>string</small> <font color='#cc0000'>'http://bijma.dev/wp-content/uploads/2012/12/Logo-Philips_m1-152x64.jpg'</font> <i>(length=70)</i>
      'logo-bw' <font color='#888a85'>=></font> <small>string</small> <font color='#cc0000'>'http://bijma.dev/wp-content/uploads/2012/12/Logo-Philips_m1-152x64.jpg'</font> <i>(length=70)</i>

    here's screensho of my settings
    http://www.evernote.com/shard/s3/sh/b5aea222-47eb-4fa2-b946-67ce018119c6/9c67d63bbe1e280de3e71547d408ec52

  6. Samuel Wood (Otto)
    Tech Ninja
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    A lot of the image stuff changed in 3.5, I'd be surprised if it still works at all at the moment.

  7. Paul de Wouters
    Human Made
    Posted 1 year ago #

    thanks Otto. any pointers on doing this with the new media features?

  8. Samuel Wood (Otto)
    Tech Ninja
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Nope. I have not investigated them extensively. My Javascript-fu is weak.

  9. Paul de Wouters
    Human Made
    Posted 1 year ago #

    thanks, I'm getting help from Joe trying to get it to work with WPThumb which extends the WP_Image_editor class
    https://github.com/humanmade/WPThumb/issues/48#issuecomment-12051778

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic

Tags

No tags yet.