WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Multi Site install shows sub-site admin but no site content (14 posts)

  1. Josh Carr
    Member
    Posted 3 years ago #

    Hey everybody, I've read through a couple different threads but haven't found anything with my exact issue. I've gone through the multisite setup with a new 3.0.4 wordpress installation and an old installation that I've upgraded to 3.0.4 and experienced the same issue on both sites. I have multi site working... sort of.

    I can create sub-folder sites (like i want... and yes I did force it during the installation) and access each sub-site's admin panel. I cannot, however, access the sub-site. If I create domain.com/sub-site I can't visit that URL but I can visit domain.com/sub-site/wp-admin without issue. Let me re-phrase... I can visit domain.com/sub-site but nothing shows up except for a blank white page.

    I've verified that the proper databases are being created in PHP MyAdmin each time I create a new sub-site, verified that my blogs.dir directory is in wp-content, made the necessary changes to the wp-config.php file and the .htaccess file (code below) but I still cannot figure out why I can't actually see any of the subsites.

    For example, going to http://thecarrfamily.org/joshandlaura/ displays nothing. But typing the address in for the dashboard works fine. The main site (root domain) is working great and all of the MS admin options show up for a new site, but it won't display anything at the sub-folder web address.

    here's my .htaccess code:

    # BEGIN WordPress
    <IfModule mod_rewrite.c>
    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteRule ^index\.php$ - [L]
    
    # uploaded files
    RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?files/(.+) wp-includes/ms-files.php?file=$2 [L]
    
    # add a trailing slash to /wp-admin
    RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?wp-admin$ $1wp-admin/ [R=301,L]
    
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR]
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
    RewriteRule ^ - [L]
    RewriteRule  ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?(wp-(content|admin|includes).*) $2 [L]
    RewriteRule  ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?(.*\.php)$ $2 [L]
    RewriteRule . index.php [L]
    </IfModule>
    # END WordPress

    Also the code I added to wp-config.php:

    define('WP_ALLOW_MULTISITE', true);
    define( 'MULTISITE', true );
    define( 'SUBDOMAIN_INSTALL', false );
    $base = '/';
    define( 'DOMAIN_CURRENT_SITE', 'thecarrfamily.org' );
    define( 'PATH_CURRENT_SITE', '/' );
    define( 'SITE_ID_CURRENT_SITE', 1 );
    define( 'BLOG_ID_CURRENT_SITE', 1 );

    I also added the define auth salt stuff that wordpress suggested I use... but assume that it's not a good idea to post here since it said it was for security purposes.

    Great WordPress Gurus of the internet, does this sound like I'm missing something in my configuration, code? In my setup for the new site? I'm not sure where to go at this point. Any help would be greatly appreciated.

    Thanks!

  2. Josh Carr
    Member
    Posted 3 years ago #

    Umm... maybe choosing a Site Theme would be a good option, huh? I guess I figured it out. It won't show you any content unless you pick a theme for the sub-site. Duh.

  3. It uses the twentyTen theme unless you tell it to use something Different.

    if you remove the 2010, it will not fall back to a different one. :)

  4. Josh Carr
    Member
    Posted 3 years ago #

    Thanks, Andrea.

    I'm sure I'm not the first one to run into this. So hopefully people can learn from my OCD tendencies. I always delete the themes I'm not using... so TwentyTen wasn't available. Makes perfect sense now.

    Cheers!

  5. Well, let's just say this thread is not the only one here with this exact issue. ;)

  6. pcha0536
    Member
    Posted 3 years ago #

    I gut the same issue as well. I can go to my sub-site dashboard, but cannot browse my sub site home page.
    That's right!! cannot access sub site HOME PAGE.

    and the interesting things is:
    I can browse the post, page, comment...etc in sub site page. and everything looks fine (you can see tweentyten head banner, sidebar, footer,content...etc.)

    Everything works fine, except the sub site homepage.

  7. pcha0536 - Not the same issue. Please make a NEW post and include what error you're getting, and preferably, the content of your .htaccess file.

  8. And a link to the sub site...

  9. pcha0536
    Member
    Posted 3 years ago #

    Andrea_r-
    Ipstenu-
    I am not sure whether I am allowed to attach link or not...

    This is my sample wordpress site:
    http://pochunchang.hostzi.com/

    and my sub directory site, which cannot access
    http://pochunchang.hostzi.com/project/
    (before it displayed blank with "Index of /project", you can try)

    and you can try this, and it works:
    http://pochunchang.hostzi.com/project/about/

    for the wp-config.php and .htaccess configuration code:

    wp-config.php
    /** extra code for multiple blogs *************/
    define('WP_ALLOW_MULTISITE', true);
    define( 'MULTISITE', true );
    define( 'SUBDOMAIN_INSTALL', false );
    $base = '/';
    define( 'DOMAIN_CURRENT_SITE', 'pochunchang.hostzi.com' );
    define( 'PATH_CURRENT_SITE', '/' );
    define( 'SITE_ID_CURRENT_SITE', 1 );
    define( 'BLOG_ID_CURRENT_SITE', 1 );
    /**************END OF multiple blogs code*******/

    .htaccess
    #BEGIN WordPress
    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteRule ^index\.php$ - [L]

    # uploaded files
    RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?files/(.+) wp-includes/ms-files.php?file=$2 [L]

    # add a trailing slash to /wp-admin
    RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?wp-admin$ $1wp-admin/ [R=301,L]

    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR]
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
    RewriteRule ^ - [L]
    RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?(wp-(content|admin|includes).*) $2 [L]
    RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?(.*\.php)$ $2 [L]
    RewriteRule . index.php [L]
    #END WordPress

  10. and my sub directory site, which cannot access
    http://pochunchang.hostzi.com/project/
    (before it displayed blank with "Index of /project", you can try)

    Make sure there is no PHYSICAL folder on the server called /project. It is not needed.

  11. pcha0536
    Member
    Posted 3 years ago #

    Andrea_r-

    It works. thanks Andrea_r. you are right, there is a folder call "project" in my directory. and I rename that folder, problem is gone.

    If I am not wrong, I didn't create that one..., either the wordpress 3.04 has default folder called project, OR wordpress will automatically create new folder for the first multiple blog.
    (because I create another sub site ...XXX/test/, and there is no problem at all).

  12. either the wordpress 3.04 has default folder called project, OR wordpress will automatically create new folder for the first multiple blog.

    Neither of these conditions are true. ;)

    The folder /projects/ is not in default installs.

    WordPress does NOT create folders of that name. Or any blog name.

  13. pcha0536
    Member
    Posted 3 years ago #

    Andrea_r-
    OK I see..., maybe I was forget. anyway, thanks again for your help.
    I learn a new thing.

  14. Habey Gonzo
    Member
    Posted 3 years ago #

    Hi everyone,

    I believe I'm running into a similar issue, so I reply here. If you prefer that I create a new topic instead, please tell me.

    So, here is the setup: I installed WordPress 3.04 in an intranet environment (thus, not allowing me to use subdomains, so I used subdirs). After enabling the network, the main site is working fine, and the sub-sites' dashboards too. The sub-sites themselves on the other hand keep displaying "Apologies, but no results were found for the requested archive. Perhaps searching will help find a related post.".

    What seems weird is that I can see the posts' and pages' counters from the administration interface (saying 1 published post for example), but it keeps saying "no pages found" or "no posts found". I mean, no pages or posts are shown in the list, thus they cannot be edited.

    Since the main address is accessible, I guess this is not an .htaccess problem, but here is my version of it, if you need it:

    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteRule ^index\.php$ - [L]
    
    # uploaded files
    RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?files/(.+) wp-includes/ms-files.php?file=$2 [L]
    
    # add a trailing slash to /wp-admin
    RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?wp-admin$ $1wp-admin/ [R=301,L]
    
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR]
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
    RewriteRule ^ - [L]
    RewriteRule  ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?(wp-(content|admin|includes).*) $2 [L]
    RewriteRule  ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?(.*\.php)$ $2 [L]
    RewriteRule . index.php [L]

    Thanks in advance for any help you can provide.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic