WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Montezuma: How to change header text with image (15 posts)

  1. Stiino0
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi all,

    Like the title suggests, I am looking for a way to change the header text (and/or tagline) to an image.

    I have looked up lots of forum posts about changing this, but none has proven to be helpful.

    I have tried every way of at least 4 posts, but none worked...

    I am currently working in my localhost, but this shouldn't be a problem for linking and such, right? I have uploaded the image (it's a testimage) to my local folder, link for that is:

    http://localhost/ChikaraLint/wp-content/uploads/2012/10/logoheader.png

    I should change some code in my Stylesheet.css, but since Montezuma uses like 19 CSS's, I am a little confused... I guess I need the content.css?

    Also, the header.php has only this code:

    <?php
    
    global $montezuma;
    
    echo bfa_parse_php( $montezuma['subtemplate-header'] );

    I really hope you guys can help me with this one...

    Thanks in advance!

    Kind regards,

    Stiino0

  2. Andrew Nevins
    Spam zapper & Volunteer Moderator
    Posted 1 year ago #

    Why didn't this method work?

  3. Stiino0
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi Andrew, thanks for replying so fast!

    Since my header.php only contains the text I pasted in my post, I cannot replace the following:

    <div id="logo">
        <h1><a href="<?php echo get_option('home'); ?>/"><?php bloginfo('name'); ?></a></h1>
        <span id="blogDescription"><?php bloginfo('description'); ?></span>
    </div>

    I have tried all of these forum posts:

    http://wordpress.org/support/topic/change-blog-title-and-description-to-an-image
    http://en.forums.wordpress.com/topic/use-graphic-logo-in-place-of-site-title?replies=5
    http://en.forums.wordpress.com/topic/replace-site-title-with-image?replies=9
    http://wordpress.org/support/topic/replace-site-title-and-tagline-with-a-logo

    All didn't work... I am probably doing something wrong here!!

  4. Andrew Nevins
    Spam zapper & Volunteer Moderator
    Posted 1 year ago #

    Do you have a file named, 'subtemplate-header' or similar?

  5. Stiino0
    Member
    Posted 1 year ago #

    I only have these in my montezuma folder:

    admin.php
    breadcrumbs.php
    comment_form.php
    comments_callback.php
    content_nav.php
    getjavascript.php
    get_template_part.php
    get_used_templates.php
    get_virtual_template.php
    get_whitelist.php
    image_meta.php
    link_pages.php
    menus.php
    metabox_template.php
    not_found.php
    parse_php.php
    post_gallery_filter.php
    regex.php
    remove_rel_attachment.php
    str_getcsv.php
    template_tags.php
    thumb.php
    widget_meta.php
    widgets_init.php

  6. esmi
    Theme Diva & Forum Moderator
    Posted 1 year ago #

    Try posting on the theme's dedicated forum: http://forum.bytesforall.com/

  7. Stiino0
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hey guys sorry for late reply, but eventually after dozens of other tries, I figured it out, apparently the sub template could be found under the Special Montezuma options

    Appearance -> Montezuma Options -> Sub templates -> Header.php

    I changed the code of the header.php file:

    <div id="logo-area" class="col5">
    			<<?php bfa_if_front_else( 'h1', 'h3' ); ?> id="sitetitle">
                 <img style="float:left; margin-right:5px;" src="http://localhost/wordpress/wp-content/uploads/2012/11/chikaralogo.jpg" > <a href="http://localhost/wordpress"></a>
    			</<?php bfa_if_front_else( 'h1', 'h3' ); ?>>
    			<p id="tagline"><?php bloginfo( 'description' ); ?></p>
    		</div>

    Last thing that I want to do to the site (still running on localhost: http://localhost/wordpress) is to make the logo clickable to return to my 'homepage': either just http://localhost/wordpress/ or a page that I called home but I can't get it to display my latest posts... so will have to work on that as well... the 'Home' page url is http://localhost/wordpress/?page_id=97 ...

    What am I doing wrong??!!

    ps. here's my full header.php file: http://pastebin.com/iBaMd03T

    Hope you all can help me again!

    Thanks in advance!

  8. WPyogi
    Volunteer Moderator
    Posted 1 year ago #

    The image has to be inside the anchor tags-- right now you have the image before both the opening and closing anchor tags. Should be:

    <a href=" ...."><img.... /></a>
  9. Stiino0
    Member
    Posted 1 year ago #

    If I do the img tag in the a tag, my image disappears from my website (still running on localhost)

    I know how an a tag normally works, but it doesn't work right now...

    Thanks for replying though :)

  10. WPyogi
    Volunteer Moderator
    Posted 1 year ago #

    It's never going to be clickable unless the image tag is between (not inside) the a tags.

    Have you tried validating the pages for coding errors?

  11. Stiino0
    Member
    Posted 1 year ago #

    Yes I know but maybe there is some kind of magic php code that does the same? (sorry not known with php coding.)

    Where should I validate the code?

  12. WPyogi
    Volunteer Moderator
    Posted 1 year ago #

  13. Stiino0
    Member
    Posted 1 year ago #

    Wow that's alot of text... seems my html part seems ok, but as soon as I put the img between the a tags... my image won't get loaded ;'(

    I really don't know what to do...

    Here is my current header.php

    Hope someone can find the error!!

  14. justin.near
    Member
    Posted 8 months ago #

    Having the same problem as Stilno0 - image between anchor tags in header not displaying.

  15. WPyogi
    Volunteer Moderator
    Posted 8 months ago #

    @justin.near - could you please start a new thread and include a link to your site?

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic