WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Missing Visual Edit Buttons - Cannot type in text box (17 posts)

  1. divadesirae
    Member
    Posted 9 months ago #

    I just was forced to upgrade to the newest update on my wordpress blog. The visual edit buttons are gone, and I cannot type in the text box. Tried deactivating plugins, restarting coming, logging out and nothing is fixing it.

  2. Josh (WP Edit)
    Volunteer Moderator
    Posted 9 months ago #

    Lets try this:

    1. Deactivate ALL plugins.
    2. Switch to the TwentyTwelve default theme.
    3. Manually empty and refresh your browser cache.

    These three steps are VERY important. Perform these three steps.. then post back here and let us know if you are able to access the editor correctly.

  3. WPyogi
    Volunteer Moderator
    Posted 9 months ago #

    Try deactivating ALL plugins and switching to the twentytwelve theme.

    Also make sure you've cleared any caching on your site.

  4. divadesirae
    Member
    Posted 9 months ago #

    What if I have a custom theme on my blog? Will this ruin anything?

  5. Josh (WP Edit)
    Volunteer Moderator
    Posted 9 months ago #

    I can't say for sure.

    I would take a backup of both the database and the file directories, if you are unsure.

  6. divadesirae
    Member
    Posted 9 months ago #

    Did all that, and even re-installed it and nothing worked!

  7. WPyogi
    Volunteer Moderator
    Posted 9 months ago #

    You switched to twentytwelve with ALL plugins deactivated? Can we see that?

  8. divadesirae
    Member
    Posted 9 months ago #

    Yes all 17 of my plugins have been deactivated and I switched over to the theme, logged off, cleared my cache, logged back in and still the same exact thing. I have no switched back over to my custom theme, and plugins are still deactivated and it still doesn't work

  9. esmi
    Theme Diva & Forum Moderator
    Posted 9 months ago #

    Can we see the site using the default Twenty Twelve theme with all plugins deactivated?

  10. Josh (WP Edit)
    Volunteer Moderator
    Posted 9 months ago #

    Hmmm... perhaps this is something with hosting? I just today had a client with a very similar issue. I logged into the admin, deactivated all plugins, switched the theme to default, emptied cache... and nothing.

    The thing that did the trick was adding this line to the wp-config.php file:

    define('CONCATENATE_SCRIPTS', false);

    Then... everything loaded properly and we were smooth sailing!!

    @divadesirae... are other parts of your admin panel working? For example, if you go to your widget admin screen... and try to drag a widget to one of the available widget areas... are you able to actually "drag" the widget?

    If not.. then it is def a javascript issue.. and I bet the method explained above will fix it for you as well.

    Simply add the single line of code to your wp-config.php file... just above the end of the document where it says something like "That's it.. stop editing here".

    EDIT: Out of personal curiosity.. who is your hosting provider?

  11. divadesirae
    Member
    Posted 9 months ago #

    @Josh - Where do I find the wp-config file? I am not website editing savy thats why I had someone do it for me!

    DreamHost is my provider unfortunately!

  12. Josh (WP Edit)
    Volunteer Moderator
    Posted 9 months ago #

    You will need to use either FTP or your hosts cPanel's file browser, to access the file directories of your WP site.

    Once you are in the root of your WP site, you will see the wp-config.php file.

    You need to be careful when editing the file; meaning use a code editing software. Notepad++ is a nice, free solution.

    You can learn more about FTP here:
    http://codex.wordpress.org/FTP_Clients

  13. voidmstr
    Member
    Posted 9 months ago #

    I have the same issue. I thought I was updating a plugin and all of a sudden WP updated -- to 3.5.2

    Now the Visual/Text things seem to be non functional and Tags are flaky, Quick Edit doesn't work properly, etc.

    I am loathe to dump all the custom programming and Thesis theme etc. which seem to be required of I use the switch to 2012, deactivate the plugs etc

    I run SuperCache -- maybe if I clear that?

    The site is POCHO

  14. voidmstr
    Member
    Posted 9 months ago #

    adding

    define('CONCATENATE_SCRIPTS', false);

    to wp-config, logging out and logging back fixed things

    *phew*

  15. voidmstr
    Member
    Posted 9 months ago #

    spoke too soon

    when I want to add a link, I highlight the text, click on the link button, and the entire screen goes gray with a lightbox/takeover thing and nothing works

  16. voidmstr
    Member
    Posted 9 months ago #

    Other editors on my site are reporting the same 'link' issue. Anyone?

  17. esmi
    Theme Diva & Forum Moderator
    Posted 9 months ago #

    @voidmstr: As per the Forum Welcome, please post your own topic. Posting in an existing topic prevents us from being able to track issues by topic. Added to which, your problem - despite any similarity in symptoms - is likely to be completely different.

Reply

You must log in to post.

About this Topic

Tags

No tags yet.