WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[closed] Menu Structure Issue after 3.6 Upgrade (20 posts)

  1. LizzWilson
    Member
    Posted 1 year ago #

    Forgive me if this has already been posted, I didn't see it in the sea of posts. After upgrading to the newest version yesterday, I can now not re-organize my top-menu. If I try to click and drag I get a series of empty slots that appear and keep multiplying but I can't actually move anything. See SS here: Any thoughts on the issue? Thanks!

  2. WPyogi
    Volunteer Moderator
    Posted 1 year ago #

    Did you go through the troubleshooting steps in this thread?

    http://wordpress.org/support/topic/troubleshooting-wordpress-36-master-list?replies=5

  3. Tim Reeves
    Member
    Posted 1 year ago #

    I had exactly the same problem and went through the troubleshooting steps, it turned out to be the SweetCaptcha plugin. Try FunCaptcha instead. I have notified the authors of SweetCaptcha.

  4. awscreative
    Member
    Posted 1 year ago #

    Since the 3.6 upgrade, the new menu "undoes" any menu child items
    I had 20 links with only 7 main buttons meaning most of the links were as child submenus. Saving the menu now shoves all items to the left.

    I have deactivated all plugins, changed through 3 themes; but the menu fails each time its saved. It takes all the subnavs and shows them as left justified only. Thus, the display of the menu instead of being organized into pulldowns are scattered all over the top of the menu area. What can I do to get the menu to work correctly?

  5. LizzWilson
    Member
    Posted 1 year ago #

    You'll have to forgive me as I am fairly new to doing this. I only have one plugin on the website and I deactivated it (the Simple Slideshow Manager) and it didn't help. I do not have access to the server to delete the "wp-admin and wp-includes folders" but did try re-installing and didn't help. I haven't tried switching themes yet but am hesitant to - does this affect all the work I am have done on the installed theme? I don't want to loose anything.

  6. awscreative
    Member
    Posted 1 year ago #

    Not I even downloaded 3.6 and moved a fresh version of wp-admin. Yet the menu is still broken. Everything left justifies no matter what. Does anyone have a fix to this problem?
    http://mayweadopt.com/menu.png

  7. Andrew
    Forum Moderator
    Posted 1 year ago #

    Guys? (Not directed at Lizz) You need to create your own threads to discuss your own issues. It's important threads are segregated like this so that we can easily keep track of who's having which issue. Often similar issues experienced by others do not come to the same solution.

  8. LizzWilson
    Member
    Posted 1 year ago #

    Any other suggestions? And can anyone confirm if I switch themes if I will loose all my work so far? Menu is still not working at all. Thanks!

  9. Thomas
    Member
    Posted 11 months ago #

    i would like to know if someone finds a solution or new release.
    I also have the same problem, that i cannot work with child menu enties since updating on 3.6

  10. esmi
    Forum Moderator
    Posted 11 months ago #

    @trossacher: As per the Forum Welcome, please post your own topic. Posting in an existing topic prevents us from being able to track issues by topic. Added to which, your problem - despite any similarity in symptoms - is likely to be completely different.

  11. LizzWilson
    Member
    Posted 11 months ago #

    Okay, so just did the 3.6.1 upgrade and STILL having this issue. It is extremely frustrating. I need to edit my menu!!! Please advise!

  12. tsdexter
    Member
    Posted 11 months ago #

    As a temporary workaround until WordPress fixes this issue you can add new pages with the following steps:

    1. Add page like normal (from the options on the left sidebar pages/categories etc...), page will appear at bottom of menu.
    2. Save the menu (with page at the bottom still)
    3. When the menu saves/page refreshes, scroll to the bottom where the new menu item is located, use the top-right dropdown arrow to reveal the extra options, use the links such as 'up one, down one, to top' to move the menu items.

    This is a really terrible way to manage the menu (especially a large one) but it's working in the meantime. The key is to save the menu before you try to use the links to move it around - they only work on saved menu items, not news ones added to the menu without a save.

    You can also manage the position of existing pages using those links.

    I've also filed a bug report a few weeks back that is being worked on for a related issue where the Javascript that runs the drag/drop is causing the browser to crash - fixing/testing that bug should help with this one. http://core.trac.wordpress.org/ticket/25112

    - Thomas

  13. LizzWilson
    Member
    Posted 11 months ago #

    Thank you for the tip Thomas - I shall try that!

  14. hubbez
    Member
    Posted 11 months ago #

    those who are having menu structure drag & drop issues install this plug in and you are on again...

    google ajax libraries

    http://wordpress.org/plugins/use-google-libraries/

  15. James_Lanyon
    Member
    Posted 11 months ago #

    So fwiw, it seems really counterproductive to limit the discussions to a single user. If multiple users are having the exact same issue (which I am having) it would make sense for the group to talk.

    Will follow tsdexter's advice. Thanks...

  16. WPyogi
    Volunteer Moderator
    Posted 11 months ago #

    Here's why:

    Unless you are using the same version of WordPress on the same physical server hosted by the same hosts with the same plugins, theme & configurations as the original poster, do not post in someone else's thread. Start your own topic.

  17. James_Lanyon
    Member
    Posted 11 months ago #

    And that didn't help.

  18. mfredrx
    Member
    Posted 11 months ago #

    @hubbez

    THANK YOU.

    "Use Google Libraries" plugin solved my problem, which was the menu drag and drop problem. This has been driving me crazy for the last couple of days.

  19. sadbox
    Member
    Posted 11 months ago #

    @hubbez

    Thanks it works.

  20. drewmo
    Member
    Posted 11 months ago #

    I had to update the jquery-ui plugin and it fixed the problem for me. http://jqueryui.com/download/#!themeParams=none

    Make sure to keep a copy of your old version.
    Use the same file that your old theme has.

    All I did was drag the new jquery-ui-1.10.3.custom.min.js into the correct folder for my theme, delete my old version, and the replication bug was fixed.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic